Boeken

10 interessante zelfhulpboeken voor persoonlijke ontwikkeling en groei

  • By
  • 6 augustus 2019
  • Sticky
Zelfhulpboeken voor persoonlijke ontwikkeling - Maudgeniet.nl

Zelfhulpboeken.. Stiekem vind ik het een vreselijk woord, omdat er op de een of andere manier (voor mij) een negatieve en sarcastische lading op ligt. Maar dat is zo zonde, want heel veel van deze boeken bevatten enorm veel fijne en nuttige informatie. Een tijdje geleden kreeg ik een opmerking van iemand die er behoorlijk negatief over deed, iets van “Oh ja, die ‘zelfhulpboeken’. Geloof jij nou echt dat dat helpt?”.. Maar ja, ik geloof dat! Er zijn zo veel succesvolle mensen die boeken hebben geschreven over allerlei onderwerpen, op die manier kun jij makkelijk en snel leren van hun kennis en succes. Ik las een aantal interessante zelfhulpboeken voor persoonlijke ontwikkeling en groei en heb nu alleen nog maar een langere lijst met boeken die ik graag wil lezen.

Lees ook: Boeken over de Japanse leefstijl en Boeken over de Deense leefstijl

Het laatste half jaar is een behoorlijk emotionele achtbaan geweest voor mij. Ik had nooit verwacht dat een Burn Out zó ontzettend heftig kon zijn en ik vond het echt een moeilijke periode. En ondanks dat het een moeilijke tijd is, ben ik ergens ook dankbaar voor de Burn Out. Ja echt! Want de laatste maanden heb ik zo enorm veel geleerd over mezelf en mijn eigen grenzen. Ik ben nog lang niet waar ik wil zijn, maar ik durf langzaam te zeggen dat ik weer de goede kant op ga. Om mezelf iedere keer een stapje in de goede richting de duwen, begon ik met het lezen van zelfhulpboeken voor persoonlijke ontwikkeling. Onder andere boeken over stress en rust, mindset en de wet van aantrekking. Ik deel graag met je welke boeken ik heb gelezen en wat ik er van vond!

Master your mindset – Michael Pilarczyk 

Ik maakte kennis met Michael Pilarczyk via de app Mediation Moments, een app die er al maanden voor zorgt dat ik elke avond op een rustige manier -zonder piekeren!- in slaap val. In deze app staan ook een aantal luisterboeken, waaronder Master your Mindset. Zoals de titel van het boek al aangeeft gaat het boek met name over Mindset. Michael vertelt niet wat jij wel of niet moet doen om gelukkig te zijn, maar beschrijft voornamelijk zijn eigen reis tot zijn droomleven. Uiteraard geeft hij veel handige en bruikbare tips en stelt hij regelmatig de vraag ‘Wat zou je doen met je leven als tijd en geld geen enkele rol zouden spelen?’ Door na te denken over die vraag en daar stapje voor stapje mee bezig te zijn, kun jij ook een droomleven creëren! Het klinkt wellicht een beetje zweverig, maar ik vind het een erg tof en inspirerend boek. (En zijn podcasts en meditaties overigens ook!)

Master your mindset is onder andere te koop via Bol.com als boek en als e-book.

Miracle Morning – Hal Elrod

Ooohh, dit boek heeft mij zo enorm geïnspireerd! Dit is echt een van de leukste zelfhulpboeken over persoonlijke groei die ik onlangs heb gelezen. In dit boek vertelt Hal Elrod hoe hij iedere ochtend een uur eerder opstaat, zodat hij de dag rustig kan beginnen en kan werken aan zijn persoonlijke groei. Hij heeft een ochtendritueel ontwikkeld die voor vrijwel iedereen makkelijk toe te passen is én werkt. Het draait in dit boek allemaal om Life S.A.V.E.R.S: Silence – Affirmations – Visualization – Exercise – Reading & Scribing. Iedereen kan het op zijn of haar eigen manier en volgorde doen..

Ik wil binnenkort echt bezig gaan met mijn eigen ochtendritueel, omdat ik het heerlijk vind om iedere dag even tijd voor mezelf te hebben. Maar aangezien Saar iedere ochtend nogal vroeg wakker is (joe, rond 05.00/05.30 uur!) is een uur eerder opstaan nu nog een behoorlijke drempel voor mij. Maar ik wil hier dus écht mee bezig gaan en jullie wellicht ook hier in meenemen.

Miracle Morning is onder andere te koop via Bol.com.

Steeds leuker – Jelle Hermus

Mijn vriendinnetje (hoi P!) zweert al jaren bij SoChicken en alle onderwerpen die daar worden benoemd. Ik begreep nooit waar ze het nou écht over had en kon er niet de rust voor op brengen om me er genoeg in te verdiepen. Totdat ik thuis kwam te zitten met een Burn Out en ook echt wel bezig moest gaan met meer rust en ruimte in mijn leven. Dus toen ik eenmaal begon met het lezen van zelfhulpboeken voor persoonlijke ontwikkeling, mocht het boek van Jelle Hermus natuurlijk niet ontbreken. En ik moet zeggen.. Ik kreeg inderdaad helemaal kriebels van het boek Steeds leuker, ik wilde er meteen mee aan de slag gaan! In dit boek geeft Jelle jouw makkelijke tips en handvaten naar een leuker leven met meer vrijheid, blijheid en betekenis. Ondertussen is zijn tweede boek ‘Leven met de wind mee’ ook uit en ik kan niet wachten om hier mee te beginnen!

Steeds leuker van Jelle Hermus is onder andere te koop via Bol.com

De wet van Aantrekking – Esther en Jerry Hicks

De wet van Aantrekking.. Tsja, wat zal ik hier eens over vertellen. De wet van aantrekking is iets waar je in moet geloven en wanneer je dat doet en er veel mee bezig bent, dan kan het universum je heel veel moois geven. Dan kun je vrijwel álles manifesteren wat je maar wilt hebben/doen/etc.

Ik ben er nieuwsgierig naar geworden door de podcasts van Kim Munnecom (ik hóu van haar energie!), maar ik moet er zelf nog veel meer mee bezig gaan. Ik heb het boek nog niet helemaal uitgelezen, omdat ik het soms moeilijk vind om er door te komen. Maar ik ben er van overtuigd dat ik hier nog wel een keer de rust voor vind en dat ik er dan ook mee bezig kan. Ook leuk: De documentaire The Secret op Netflix gaat ook over de wet van aantrekking en hoe dit werkt.

De wet van Aantrekking is onder andere te koop via Bol.com

Op de tweesprong van moeten en willen – Elle Luna

Dit boek van Elle Luna is een van de laagdrempelige zelfhulpboeken voor persoonlijke ontwikkeling. Het boek laat zien dat we (vooral van onszelf) heel veel moeten en dat we niet meer nadenken over wat we eigenlijk echt willen. Veel mensen weten helemaal niet meer wat ze nou écht leuk vinden om te doen, omdat we veel leven op de automatische piloot. In dit boek neemt Elle jou op een laagdrempelige manier mee naar de zoektocht naar wat jij nou eigenlijk écht wilt.

Op de tweesprong van moeten en willen is onder andere te koop via Bol.com.

Zelfhulpboeken voor persoonlijke ontwikkeling - Maudgeniet.nl

Happy life 365 – Kelly Weekers

Dit boek kreeg ik van een volger -inclusief super lieve tekst voor in het boek- en alleen daarom al ben ik zo blij met het boek. We weten allemaal dat het niet mogelijk is om elke dag super gelukkig en non-stop blij te zijn. Maar door gebruik te maken van een positieve mindset, kunnen we wel ons eigen geluk creëren. In het boek komen verschillende onderwerpen naar voren, onder andere zelfvertrouwen, vriendschap en werk. Maar ook social media en stress. Het boek staat vol met tips om zelf gelukkiger te worden, zonder dat het ‘te mooi om waar te zijn’ lijkt.

Happy life 365 is onder andere te koop via Bol.com

Rust in uitvoering – Alex Soojung Kim Pang

Dit boek wil ik echt heel graag lezen, maar op de een of andere manier kom ik er maar niet door. Niet omdat het saai is -integendeel!-, maar wellicht omdat het voor mij te wetenschappelijk en serieus is ofzo.. Ik heb geen idee. Ik denk dat ik wel drie pogingen heb gedaan om dit boek te lezen, maar ik haak iedere keer weer af. In dit boek stimuleert Alex jou om meer rust te nemen (en op welke manier), omdat rust nemen goed is voor jouw lichaam en geest.

Het boek Rust in uitvoering is onder andere te koop via Bol.com

Rust in je hoofd 

Vooral de eerste weken van mijn Burn Out was ik enorm op zoek naar rust. Ik stond voor mijn gevoel nog te veel ‘aan’ en had ontzettend veel onrust in mijn hoofd en lijf. Bij de boekhandel kwam ik het boekje ‘Rust in je hoofd’ tegen, een simpel en laagdrempelig boekje om meer rust in je hoofd te creëren. Het is geen boek die er voor zorgt dat je Burn Out over gaat, maar staat wel vol met tips en methodes om meer rust te krijgen in je hoofd. Van prioriteiten stellen tot stilte en van delegeren tot visualisatie.

Dit boek is onder andere te koop bij Bol.com.

Uit je burnout – Carien Karsten

In de eerste weken van mijn Burn Out kreeg ik appjes, belletjes en visite uit compleet onverwachte hoek (en dat deed me zó goed!). Een van die lieve bezoekjes nam het boek Uit je Burnout mee en ik heb er eerst heel lang niet naar gekeken. Maar toen ik de Burn Out eenmaal geaccepteerd had, begon ik er toch in te bladeren. Het is eigenlijk niet eens echt een boek, maar meer een werkboek waar heel veel fijne en concrete tips in staan -waardoor je meer inzicht krijgt in jouw Burn Out.

Dit werkboek is onder andere te koop bij Bol.com

Slow down – Jo Peters

Dit boek hoort eigenlijk niet thuis in het rijtje met zelfhulpboeken voor persoonlijke ontwikkeling. Het is meer een soort lifestyle boek en toch ben ik dol op dit soort boeken! Net als het boek rust in je hoofd staat het vol met praktische tips die je snel kunt toepassen en is het leuk vormgegeven. Het draait er vooral om dat je dingen beter moet doen, in plaats van dat alles snel snel snel moet.

Het boek Slow Down is onder andere te koop bij Bol.com

Nog meer zelfhulpboeken voor persoonlijke ontwikkeling die ik wil lezen!

Ik ben voorlopig nog lang niet klaar met zelfhulpboeken en andere informatieve boeken waardoor ik kan werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling en groei. Ik heb nog een enorm lange lijst met boeken die ik nog graag wil lezen (o.a. het boek van Janne Schuijn, Think and Grow Rich en het boek Je ongekende vermogens van Tony Robbins).

Tips zijn welkom!

Heb jij nog enorme aanraders voor mij? Zelfhulpboeken voor persoonlijke ontwikkeling die ik echt niet mag missen? Boeken die jouw leven compleet veranderd hebben? Laat het me gerust weten, ik ben enorm nieuwsgierig!

Zelfhulpboeken voor persoonlijke ontwikkeling - Maudgeniet.nl

Dit is geen gesponsord artikel, maar het artikel bevat wel diverse affiliate links. Wanneer jij op zo’n link klikt en iets op de desbetreffende website bestelt, ontvang ik daarvoor een klein bedrag. Jij als bezoeker/besteller betaalt daar niks extra’s voor en hebt het eigenlijk helemaal niet door, maar mij help je er dus enorm mee! 

 

No Comments
Leave a Reply