Boeken

Leestip: Het boek Van klacht naar kans van Dokter Juriaan

  • By
  • 8 januari 2020
  • Sticky
Het boek Van klacht naar kans - Maudgeniet.nl

Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zóveel gelezen heb als de laatste tijd. Wekelijks verslind ik verschillende boeken: van lifestyle boeken tot thrillers en boeken over spiritualiteit en persoonlijke groei. Onlangs las ik het boek Van klacht naar kans van Juriaan Galavazi, ook wel bekend als Dokter Juriaan. Ik was ontzettend onder de indruk!

Wat vooraf ging..

Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik naar de huisarts ging en de ‘stempel’ Burn Out kreeg. Dat is natuurlijk geen stempel, maar op dat moment voelde dat voor mij écht wel zo. Ik liep al maanden met vage klachten bij de huisarts en bij dat ene bezoekje vertelde ze mij dat het gewoon allemaal te veel is geweest, dat mijn lichaam aangaf dat het nu klaar was en toe was aan rust. De signalen van mijn lichaam kon ik niet negeren, maar mijn hoofd was hier absoluut niet klaar voor. Ik heb weken (maanden!) gevochten tegen de Burn Out, dat was het allerlaatste wat ik wou. Sterker nog: ik had daar helemaal geen tijd voor! Maar nu zijn we bijna een jaar verder en ben ik de Burn Out zelfs als iets goeds gaan zien. Het heeft me op veel verschillende vlakken wat gebracht: van meer rust in mijn hoofd tot uiteindelijk minder lichamelijke klachten.

[bol_product_links block_id=”bol_5e1b2ac319d73_selected-products” products=”9200000115376555″ name=”klacht naar kans” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”350″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Van klacht naar kans..

Laat dat nou precies zijn waar het boek Van klacht naar kans over gaat. De mooiste zin uit dit boek (en die lees je zeer regelmatig terug) vind ik toch echt.. Maar wat nou als je lijf slimmer is dan je hoofd? Wat zou je lichaam je hier dan eigenlijk willen vertellen? 

In het boek Van klacht naar kans vertelt Juriaan Galavazi (gespecialiseerd in holistische geneeswijze) over zijn visie over gezondheid en (eventuele) geneeskunde. Hij is geen voorstander van de westerse of oosterse geneeskunde, maar juist van een combinatie hiervan. Jup, als jij je been breekt – dan moet dit gegipst worden. Maar als jij veel last hebt hoofdpijn en (over)vermoeidheid, dan zou dit wel eens op iets heel anders kunnen duiden. Medicijnen werken dan slechts tijdelijk en onderdrukken -hoogstwaarschijnlijk- het daadwerkelijke probleem.. Medicijnen zijn niet altijd de oplossing.  Door goed naar je lichaam te luisteren, zijn er veel mogelijkheden om een oorzaak te vinden voor je klachten.

In ‘Van klacht naar kans’ vertelt hij over verschillende cases vanuit zijn eigen praktijk. Over wat de oorspronkelijke klachten waren, hoe dit behandeld is en wat uiteindelijk het probleem nou écht was. Daarnaast vind je in het boek ook een aantal oefeningen en ‘zelfbegeleiding’. Maar ook nog veel meer informatie over zijn kijk op het menselijk lichaam en de geneeskunde. Voor mij was het boek Van klacht naar kans heel verhelderend en vreselijk interessant om te lezen. Dikke aanrader!

Het boek Van klacht naar kans is te koop in diverse boekenwinkels en via Bol.com -inclusief inkijkexemplaar-. Het boek bevat 268 pagina’s en kost € 22,50 (prijs januari 2020). ISBN 9789021574219.

No Comments
Leave a Reply