Boeken

TIP: Slow & Grow journal | Op zoek naar balans

  • By
  • 11 mei 2020
  • Sticky
Slow & Grow Journal - Maudgeniet.nl

Al sinds dag 1 van mijn Burn Out en eigenlijk al vele maanden daarvoor ben ik op zoek naar meer balans in mijn leven. Ik hield een Bullet Journal bij (welgeteld een hele week!), probeerde zowel online als offline te werken met een agenda en noem het allemaal maar op.

Plannen, to do lists en andere technieken

Yes, ik ben dol op lijstjes en plannen. Al zo lang ik me kan herinneren schrijf ik overal lijstjes van wat ik allemaal nog moet doen en maak ik complete schema’s van de week en de maand. Je zou denken dat dat ontzettend handig en overzichtelijk is, maar bij mij werkte het juist averechts. Al die lijstjes en to do’s.. Eigenlijk maakte het me juist heel onrustig.

Misschien herken je het wel bij jezelf? Het werk is nooit gedaan. Ben ik eindelijk voor deze week klaar met mijn huishoudschema – dan komt er wel weer een nieuw lijstje met heel veel to do’s. Ik wilde juist niet meer bezig zijn met wat ik allemaal nog moest doen, maar juist met de momenten wanneer ik even niks meer mocht doen. Daarom volgde ik eerder al het Onthaasten programma van Mirjam (van Slow&Grow); een fijn programma met echte momentjes om even stil te staan bij jezelf. Heel fijn! Onlangs heeft ze ook nog eens een prachtig Slow & Grow Journal uitgegeven; IK BEN FAN!

Slow & Grow Journal

Yes, dit is precies het soort journal waar ik naar op zoek was. Ik kan hier niet alleen mijn (week)planning in kwijt, maar nog veel meer dan dat. Ik kan in het Slow & Grow Journal schrijven over mijn dromen, gevoelens en verlangens. Ik kan afspraken met mezelf en krijg gerichte vragen, zodat ik mezelf en mijn dromen nog beter leer kennen.

Het journal is opgedeeld in verschillende items. Zo vind je voor elke week een intentie, krijg je voor iedere woensdag tips om te ontspannen of persoonlijk te groeien en krijg je voor iedere vrijdag een andere opdracht om eens kritisch naar jezelf te kijken of na te denken. Echt.. Ontzettend mooi! Na elke week is er tijd voor een reflectie en wordt het tijd voor de weekbalans. Vragen als ‘Wat werkte deze week goed voor jou?’ en ‘Welke verandering wil je komende week maken?’ laten je echt even stil staan bij de afgelopen dagen. In hele kleine stapjes kun je zo werken naar meer rust én meer groei.

Het Slow & Grow Journal is prachtig opgemaakt met zachte en vriendelijke kleuren en tussen de pagina’s door vind je inspirerende quotes. Het journal is groot genoeg om er veel in te kunnen opschrijven, maar handzaam genoeg om altijd mee te nemen in je tas.

Toen ik er voor het eerst doorheen bladerde, dacht ik dat elke week dezelfde insteek had. Maar het is juist de kracht van dit journal dat dit niet het geval is. Iedere week staat vol met andere opdrachten, vragen en verdiepingsmomenten. Voor mij is dit precies het journal waar ik naar op zoek was. Je kunt deze bestellen op de site van Slow & Grow.

Slow programma

Eerder volgde ik het Slow programma Onthaasten van Mirjam; dit journal is daar een mooie aanvulling op. Zo heb ik nog steeds het gevoel dat ik een beetje gecoacht wordt door Mirjam. 🙂 Tijdens het Slow programma leer hoe jij ervaart en voelt wat je nou écht met je leven wilt, hoe je minder ‘moet’, wat jouw verlangens zijn en hoe je meer ontspanning voor jezelf kunt nemen. Ik vind het programma een enorme aanrader; het heeft mij veel moois gebracht.

Inmiddels heeft ze het programma zelfs uitgebreid! Zo zijn er meer contactmomenten, ontvang je het Slow & Grow journal gratis bij het programma en als extra aanvulling ook nog twee fijne oliën van PURE by ME.

Slow & Grow Journal - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply