Boeken

Leestip: Morning Medicine van Angelique Heijligers | In 7 stappen een fijn ochtendritueel

  • By
  • 11 augustus 2019
  • Sticky
Morning Medicine - Maudgeniet.nl

Ik ben dol op lezen en ondanks dat ik een e-reader heb, lees ik het liefste een écht boek. Ik vind het fijn om een echt boek vast te houden, er in te bladeren en het regelmatig nog weer even te kunnen pakken. De ene keer lees ik een thriller, de andere keer een zelfhulpboek en weer een andere keer een informatief boek. Het boek Morning Medicine van Angelique Heijligers heb ik nog maar nét uit en is absoluut een blog waard!

Lees ook: 10 interessante zelfhulpboeken voor persoonlijke ontwikkeling en groei

Een ochtendritueel

Nadat ik het boek Miracle Morning las, was ik al vastbesloten om te beginnen met een ochtendritueel. Echter had ik ergens nog een enorm hoge drempel, aangezien Saar altijd best wel vroeg wakker is (tussen 05.00 uur en 06.00 uur!). Een uur eerder opstaan voelt dan echt een beetje als midden in de nacht. Maar aangezien de nachten beter gaan en ik weer een fijn boek (Morning Medicine!) las over een ochtendritueel, ben ik vastberaden om er écht mee bezig te gaan.

[bol_product_links block_id=”bol_5d4e9287ca6f3_selected-products” products=”9200000102248596″ name=”morning medicine” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”300″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Het boek Morning Medicine van Angelique Heijligers

Het boek Morning Medicine is niet alleen een fijn boek om te lezen, het ontwerp alleen al straalt al echt rust en zen uit. De kaft van het boekje is lichtroze van een soort linnen, met een gouden opdruk er op. Met de ondertitel ‘Elke ochtend is een nieuw begin’ heb ik bijna zin in de ochtend.

Angelique vertelt in haar boek over de strijd met zichzelf. Zij zat in een moeilijke periode met dagen waar ze liever haar bed niet uit kwam. Hoe ze hierover vertelt is voor mij behoorlijk herkenbaar, zeker sinds het moment dat De man met de hamer langskwam. En sinds mijn Burn Out ben ik ook behoorlijk aan het struggelen met de dagen, mezelf én hoe ik weer fit ga worden. Ik snak naar weer een beetje regelmatig in mijn leven en ik ben er van overtuigd dat een fijn ochtendritueel mij daar echt goed bij kan helpen. Daarnaast vind ik een beetje me-time ook altijd erg fijn en door een ochtend ritueel heb ik dan twee vliegen in een klap.

Het boek Morning Medicine heeft mij fijne inspiratie gegeven. Het ritueel wat hierin wordt besproken is anders dan het Miracle Morning ritueel, maar toch komen er ook een aantal dingen overeen. In het boek Morning Medicine vertelt Angelique eerst precies welke zeven stappen er gezet moeten worden iedere ochtend én waarom. Ook zijn er een aantal regels voor het slapen gaan, zodat je je ochtendritueel met goede moed kunt beginnen.

Het ochtendritueel van Morning Medicine

In het boek Morning Medicine krijg je een soort uitdaging om zeven dagen het ritueel van Angelique te proberen. Ze geeft precies aan wat per dag de bedoeling is. Daarmee maakt ze gebruik van zeven stappen: 1. Wakker worden in stilte – 2. Drink, mediteer en een levensvraag stellen – 3. Binnen stretchen en buiten bewegen – 4. Contact maken met de natuur – 5. Douchen, tongschrapen en aankleden – 6. De levensvraag beantwoorden – 7. Je Morning Medicine-elixer drinken.

Het idee om te mediteren, na te denken over een levensvraag, te bewegen en contact te maken met de natuur zijn zeker dingen die mij aanspreken hierin. Niks is fijner dan de dag in rust te beginnen (in plaats van stressen, haasten en druk druk druk!), beweging is altijd goed en ik ben dol op de natuur! In het boek staan zeven levensvragen en dat zijn allemaal goede vragen om eens bij stil te staan. Voor de elixer heb ik een slowjuicer nodig en die heb ik nog niet, maar de sapjes lijken me wel erg lekker!

Ik ben enorm nieuwsgierig naar wat dit ochtendritueel met mij zou gaan doen en de komende tijd ga ik hier eens mee experimenteren. Als ik mijn ritme hier in heb gevonden, ga ik mijn ochtendritueel zeker met jullie delen!

Het boek Morning Medicine van Angelique Heijligers is te koop voor € 17,99 in diverse boekwinkels en via Bol.com. ISBN: 9789400511187

Morning Medicine - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply