Boeken Ukkiegeniet

Boekentip voor kinderen: De Wensster en De Toverdoos | Meditaties voor kinderen

  • By
  • 14 juni 2020
  • Sticky
mediteren voor kinderen - Maudgeniet.nl

Bij ons in huis zijn we regelmatig op zoek naar balans en meer rust; niet alleen voor mij, maar zeker ook voor de meisjes. Fenne is bijvoorbeeld een meisje wat snel overprikkeld raakt en dan maar moeilijk weer haar rust kan vinden. Daarvoor hebben we al veel dingen geprobeerd: het ene helpt perfect, het andere niet of maar tijdelijk. Onlangs kregen we twee meditatieboekjes voor haar en ze vindt deze zo fijn!

Op zoek naar meer balans en rust

Ik herken het maar al te goed: snel overprikkeld zijn.. Zelf vind ik dat een vreselijk gevoel en zit ik mezelf behoorlijk in de weg. Ik weet dan op dat moment wat er speelt en waar het door komt, waardoor ik er steeds beter mee om kan gaan. Maar Fenne heeft op die momenten geen idee wat haar overkomt en raakt dan boos en gefrustreerd. Super logisch!

Uiteraard willen we die momentjes zo minimaal mogelijk maken voor haar. Want overprikkeld en gefrustreerd zijn kan zo ontzettend vervelend zijn! Daarom hebben we een aantal dingetjes gevonden om haar weer te laten ontprikkelen. Zo gebruiken we dagelijks een aantal aurasprays met etherische oliën uit de HSP Collectie van PURE by ME, gaan we veel met haar naar buiten, laten we haar lekker knutselen en doen we meditaties met haar.

Mediteren voor kinderen

Zelf doe ik veel meditaties uit de Meditation Moments App; meerdere keren per dag open ik de app en neem ik een momentje voor mezelf. In deze app staan ook fijne meditaties speciaal voor kinderen en ook Fenne is inmiddels fan. Ze vraagt regelmatig om ‘die rustige meneer met zijn verhaaltjes’ en dan wil ze er even lekker naar luisteren. Mediteren voor kinderen kan ze veel voordelen opleveren. Ze worden niet alleen op dat moment een stuk rustiger, maar er zijn dus nog veel meer voordelen voor meditaties voor kinderen. Zoals:

  • Ze leren om te ontspannen
  • Een betere nachtrust
  • Ze komen meer in balans
  • Het bevordert de creativiteit en fantasie
  • Ze leren om goed om te gaan met emoties

De toverdoos en De Wens-ster – heerlijke meditatieboekjes voor kinderen

Toevallig is Fenne ook helemaal weg van boekjes. Dus toen ze 5 jaar (!) werd, kreeg ze twee boekjes met kindermeditaties van ons voor de verjaardag. Ze kreeg de boekjes De Wens-ster en De Toverdoos, beide geschreven door Marneta Viegas. Allebei de boekjes bevatten 52 meditaties en zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Iedere meditatie wordt afgesloten met een mooie affirmatie; wij vinden de boekjes helemaal geweldig!

Fenne vond de boekjes meteen heel interessant en toen ik vertelde waar het voor was, kwam er een mega glimlach op haar gezicht! Dagelijks lezen we nu een van de meditaties uit de boekjes: soms kiest Fenne er een uit aan de hand van de plaatjes, soms kies ik er een uit aan de hand van de affirmaties. 

Meestal doen we een meditatie voor het slapen gaan, dan lezen we een van deze boekjes in plaats van een ander boekje. Andere dagen vraagt ze er zelf om na school, in het weekend als ze geen middagslaapje heeft gedaan of een ander moment dat ze druk wordt in haar hoofd. Zelf vind ik het heel grappig om te zien wat dit met haar doet. Sowieso al dat ze er zelf om vraagt, maar ook om te zien hoe relaxed ze op dat moment wordt. Je ziet alle drukte en spanningen uit haar lichaam trekken en na het verhaaltje is ze weer lekker rustig en vrolijk. Wij zijn echt fan van deze boekjes, wat een aanrader!

Beide boekjes zijn te koop in diverse boekwinkels of via Bol.com.

No Comments
Leave a Reply