Boeken

Op zoek naar balans: 6x mooie lifestyle boeken die je in je boekenkast wilt

  • By
  • 15 januari 2019
  • Sticky
Weekoverzicht - Maudgeniet.nl

Ik ben gek op lezen! De ene keer lees ik graag een spannend boek en de andere keer juist een indrukwekkende roman. Maar ik heb ook een aantal boeken in huis die ik gewoon heb voor de leukigheid. Boeken waar mooie en bijzondere plekjes in staan, die mijn leven als mama een boost geven of waar heerlijke recepten in staan. Lifestyle boeken noem ik dat; boeken zonder een verhaal dat je moet volgen, maar waar je wel heerlijk bij weg kunt dromen.

De laatste weken (maanden!) ben ik best wel druk bezig geweest met het zoeken naar de juiste balans. Toen de gebroken nachten met Saar begonnen en mijn energie volledig op raakte, begon mijn grote zoektocht naar balans pas écht. Waar krijg ik energie van? En wat kost mij heel veel energie? -En dan bedoel ik dus niet die gebroken nachten..- Ik kocht een aantal mooie boeken en besloot om weer te gaan lezen, maar ik kocht ook boeken waar ik uren doorheen kan bladeren en heel veel inspiratie van krijg. Onlangs besloot ik om de mooiste boeken uit de kast te halen en op de keukentafel te leggen, zodat ik steeds weer even door een van de boeken kan bladeren. Kom maar op met die Feel Good Mood!

Guur – Marleen Brekelmans (Bijzonderplekje.nl)

Eerder schreef ik al een uitgebreid artikel over het boek Guur. Het is wat mij betreft het perfecte boek voor de herfst. In dit boek lees je allemaal fijne tips voor bijzondere plekjes in de herfst: van fijne accommodaties om te overnachten tot de mooiste boswandelingen. Heerlijke recepten en handige tips voor wat je allemaal kunt doen als het regent. Ik ben zelfs zo enthousiast, dat ik ook het boek ‘Koud’ heb besteld: een zelfde soort boek, maar dan speciaal voor de winter! Het boek Guur kost € 15,95 en is onder andere te koop via Bol.com.

#Fitmom

Sinds het nieuwe jaar weer van start is gegaan, heb ik een hele lijst met goede voornemens. Een van die voornemens is om weer met regelmaat te sporten en dit dan ook daadwerkelijk langer dan een week vol te houden. Tot nu toe gaat het behoorlijk goed en heb ik mijn sportkleding regelmatig aan en dat maakt Fenne maar al te nieuwsgierig. Ze vraagt continu wat ik moet doen met het sporten, of ik het wil laten zien en of zij dat ook kan. In het boek Fitmom staan verschillende oefeningen die je met je kindje kunt doen, maar ook lekkere en gezonde recepten. Het boek #Fitmom kost € 21,99 en is onder andere te koop via Bol.com.

Instaproof – Kirsten Jassies en Joyce Nafzger

Ik heb ook al eerder een uitgebreid artikel over het boek Instaproof geschreven. Voor iedereen die meer wil weten over Instagram of meer wil halen uit Instagram, is dit een heel fijn boek. Het boek geeft uitgebreide uitleg voor beginners, maar ook als je al een echte Instagram-goeroe bent kun je er heel veel mee. Ik pak het boek er nog regelmatig even bij om te kijken of ‘mijn Instagram-manier’ nog een beetje de juiste manier is. Het boek kost € 17,50 en is onder andere te koop via Bol.com.

Smûk – Wimke Tolsma

Dit boek stond al zó lang op mijn grote boeken wishlist en tijdens een weekendje qualitytime met Jasper besloot ik gewoon om het boek eindelijk te kopen, als een soort cadeautje voor mezelf. (Why not!?) Dit is namelijk echt een boek die je er iedere keer weer bij pakt. Wimke schrijft over het Friese geluk, het mooie zien in de kleine dingen. In het boek vind je recepten, zelfmaak-ideeën en kun jij op een laagdrempelige manier creatief bezig. Alleen al om de prachtige foto’s wilde ik dit boek hebben! Het boek kost € 19,95 en is onder andere te koop Wimke.nl en via Bol.com

Power Mom – Esther van Diepen

Ik ben er van overtuigd dat elke mama een Power Mom is! In dit boek vind je richtlijnen voor meer balans en structuur tussen het leven als mama, werkende mama, sportende mama, gezonde mama en relaxing mama. Eerder schreef ik ook al een uitgebreid artikel over het boek Power Mom. Het boek inspireert en motiveert mij als mama behoorlijk en ik ben blij dat ik ‘m op de keukentafel heb liggen. 🙂 Het boek Power Mom kost € 20,00 en is onder andere te koop via Bol.com.

Basics to Brilliance (Kids) – Donna Hay

Whoooeeehh! Ik ben gek op lekker eten en vind het ontzettend leuk om zelf te bakken en te koken. Maar dat is dus alleen als ik hier ook echt de tijd voor heb en er geen peuter aan mijn been hangt, terwijl er een dreumes op mijn arm zit. Wel vind ik het heel erg leuk om samen met Fenne te bakken en te koken, dus dit kookboek is dan perfect. Er staan verschillende recepten in, van ontbijt tot lunch en van diner tot snacks. Het idee erachter is dat het allemaal gezonde gerechten zijn die ook lekker zijn voor kindjes. Fijn! Het boek Basics to Brilliance (Kids) kost € 25,00 en is onder andere te koop via Bol.com.

En nog meer!

Uiteraard heb ik nog meer fijne feel good boeken in huis. Op dit moment ben ik ook bezig in een heel fijn en interessant boek en stiekem heb ik er ook alweer twee besteld. Grote kans dat er binnenkort nog zo’n fijn lijstje online komt te staan!

Lifestyle boeken - Maudgeniet.nl

Dit is geen gesponsord artikel, maar het artikel bevat wel diverse affiliate links. Wanneer jij op zo’n link klikt en iets op de desbetreffende website bestelt, ontvang ik daarvoor een klein bedrag. Jij als bezoeker/besteller betaalt daar niks extra’s voor en hebt het helemaal niet door. 

No Comments
Leave a Reply