Boeken Spelen Ukkiegeniet

De leukste boekjes voor een dreumes!

 • By
 • 16 september 2017
 • Sticky
Boekjes voor een dreumes

Onze Madame #1 is gek op boekjes. Vanaf het moment dat ze begon te spelen, waren de boekjes absoluut favoriet. Af en toe speelde ze met een bal of met blokken, maar het begon en eindigde al-tijd met boekjes. Nu ze bijna 2,5 jaar is; speelt ze nog steeds heel veel met boekjes.

Een uurtje met haar naar de bibliotheek is absoluut een feestje voor haar, zo leuk! Mijn ouders maken regelmatig de grap dat ze hopen dat ze in haar puberteit ook nog zo gek is op boeken, zodat ze goed kan leren. 😉 Hihi. Ik vind het vooral heel grappig om te zien hoe het ene kindje boekjes totaal niet interessant vindt en het andere kindje bijna alleen maar met boekjes speelt..

Boekjes voor een dreumes

Pop-up boek: De drie kleine biggetjes
Ken je het sprookje van de drie kleine biggetjes die een huis gingen bouwen en dat de wolf achter ze aan kwam? Bij de Action kocht mijn moeder een pop-up boek van dit sprookje. De wolf wil de huisjes om ver blazen en Madame blies altijd druk met hem mee, zo leuk om te zien. Te koop bij de Action voor € 0,99!

De dieren van Fiep – Fiep Westendorp
Dit boekje kregen we van mijn nichtje en dit was absoluut de favoriet van onze Madame! En ik snap het helemaal.. De illustraties van Fiep Westendorp zijn natuurlijk helemaal geweldig! Ze heeft hier zoveel mee gespeeld, dat we op dit moment overal verschillende (kartonnen) bladzijdes door het huis hadden liggen. En deze mochten absoluut niet weggegooid worden, haha! Ik wilde een nieuwe bestellen voor haar, maar ik kon deze een hele tijd nergens vinden. Totdat ik deze opeens weer zag bij ECI en Bol.com, al voor € 7,50! Zelfs nu ze een peuter is, speelt ze nog regelmatig met dit boekje!

Boekjes voor een dreumes

Wil je mijn vriendje zijn? – Eric Carle
De boeken van Eric Carle vind ik eigenlijk allemaal erg leuk, maar Fenne speelde als dreumes vooral veel met dit boekje.. Het boekje gaat over een muisje die op zoek is naar een vriendje en elke keer wordt hij teleurgesteld. In het boek kom je verschillende dieren tegen: van een leeuw tot een zeehond en van een vos tot een pauw. Onder andere te koop bij Bol.com voor € 12,95.

Saar wordt grote zus – Pauline Oud
Aangezien Madame zo gek is op boekjes en natuurlijk grote zus is geworden.. Dacht ik dat het tijdens mijn zwangerschap leuk zou zijn om een boekje voor haar te zoeken die het ‘hele grote zus worden-verhaal’ aan haar uitlegt.. Ik moet eerlijk zeggen dat ze op dat moment niet het geduld had om een compleet boek met ons te lezen, maar ze vond de plaatjes heel interessant. Ze stond regelmatig met het boek in de handen en roept vervolgens ‘Baby!’. Ze was (denk ik) nog net iets te jong om te beseffen dat mama ook een baby in de buik had.. Het boek is wel ontzettend leuk en onder andere te koop bij Bol.com voor € 14,95. Extra leuk dat haar zusje nu Saar heet! 😉 Hihi.

boekjes voor een dreumes

Dit waren slechts een paar favorieten van haar, maar eigenlijk vindt ze boekjes ‘in het algemeen’ al ontzettend leuk om mee te spelen. Er zijn ook zoveel leuke boekjes voor een dreumes! Onder andere verschillende voelboekjes, maar zeker ook verschillende uitklapboekjes. En wat dacht je van alle boekjes waar ze zoveel van leert? Alles over dieren, de boerderij, dingen voor in huis, etc. In al die boekjes valt natuurlijk zoveel te ontdekken. Ik vond het altijd heerlijk om naar te kijken!

Ondertussen is ze veranderd van een dreumes naar een echte peuter. En hoewel ze nu ook met ander speelgoed speelt, zijn boekjes nog steeds favoriet bij haar. Alleen hebben de voel- en uitklapboekjes plaats gemaakt voor boekjes waar iets meer een verhaal in zit. Ze heeft er eindelijk geduld voor!

 

Is jouw ukkie ook zo gek op boekjes?

In dit artikel wordt (gedeeltelijk) gebruik gemaakt van affiliate links. Meer informatie hierover vind je in mijn disclaimer.

4 Comments
 • Nathalie - Volgmama

  Ah zijn jullie op de naam Saar gekomen door dat boekje? 🙂

  • Maud

   Hihi, nee. Toen hadden we de naam al.. Des te leuker om Fenne zo kennis te laten maken met de naam! 😉

 • Lievelyne

  Het boekje van Saar hebben onze kindjes ook nog gelezen. Heel leuk voor potjestraining want saar ging op het potje 😉
  Liefs E.

  • Maud

   Dat boekje ken ik ook inderdaad! Fenne is nog maar net twee, dus die hoeft nog niet op het potje.. Maar gaan we zeker wel onthouden! 🙂

Leave a Reply