Boeken

Leestip: Self-Care & Rituelen | Zuivere en zachte gewoontes voor wanneer jij dat nodig hebt

  • By
  • 29 december 2019
  • Sticky
Boek Self-Care & Rituelen - inspirerend leven / Maudgeniet.nl

Volgens mij heb ik in 2019 meer boeken gelezen dan in 2018 en 2017 bij elkaar. Ondanks dat ik maanden geen concentratie had om te lezen, heb ik me in heel veel toffe onderwerpen verdiept. Van duurzaamheid tot persoonlijke ontwikkeling en zelfs een stukje spiritualiteit; er is een compleet nieuwe wereld voor me open gegaan. Ik ben zó blij dat er nog altijd heel veel boeken zijn waar je fijne informatie uit kunt halen. Onlangs las ik het boek Self-Care & Rituelen, wat een heerlijk inspirerend boek is dit!

De eeuwige zoektocht naar balans

De laatste tijd (maanden, misschien al wel ruim een jaar!) ben ik steeds meer op zoek naar balans. Balans in het algemeen is eigenlijk zo’n vaag begrip, maar ik ben vooral op zoek naar een balans tussen ‘rust hebben’ en ‘dingen doen’. Door de Burn Out heb ik maanden bijna niks kunnen doen, een uitje naar de supermarkt was soms al te veel. Maar op dit moment gaat het beter en ben ik er weer aan toe om ‘dingen te doen’, zoals het huishouden, een energieke mama zijn, werken, sporten, er op uit gaan en meer.

Tijdens de Burn Out ben ik er achter gekomen dat ritme, regelmaat en structuur heel belangrijk is voor mij. Voor de rust in mijn hoofd, voor het overzicht wat ik graag wil houden en om te (over)leven. Ik heb bijna een jaar thuis gezeten en in principe hoefde ik niks te doen. In het begin ging ik vooral Netflixen, later ging ik vooral wandelen en dingen voor mezelf doen. Zolang ik maar een beetje ritme in mijn dag (week, maand) had, voelde ik me stukken beter. Onder andere door het boek Self Love Talk van Merel Teunis besefte ik me (steeds meer) dat selflove & selfcare enorm belangrijk zijn en ook daar ging ik stappen in maken. Niet veel later kwam er weer een mooi boek op mijn pad: Self-Care & Rituelen.

[bol_product_links block_id=”bol_5e08fef323c3e_selected-products” products=”9200000107637874″ name=”selfcare rituelen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”350″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Het boek Self-Care & Rituelen

In het boek Self-Care & Rituelen draait alles om rituelen, (kleine) momentjes om even bewust tijd voor jezelf te nemen. Wanneer je die momentjes regelmatig voor jezelf neemt en een aantal stappen uitvoert, wordt het vanzelf een gewoonte én dus een ritueel. Juist dat is de hele insteek, als iets een gewoonte is, kost het geen moeite meer omdat het ‘normaal’ voor je is. Hoe fijn is het om goed voor jezelf te zorgen zónder dat het voelt als ‘moeten’.

Wat ik zelf zo fijn vind aan het boek Self-Care & Rituelen is dat er heel veel inspiratie in zit. Een aantal rituelen zijn voor de ‘rasechte zweefteven’ onder ons (en dit zeg ik met een dikke vette knipoog, want ik hou er van!), terwijl andere rituelen voor echt iedereen toegankelijk zijn. In het boek vind je ontzettend veel inspiratie hoe je deze momentjes -op verschillende manieren- voor jezelf kunt pakken: van een fijne start van je dag tot yoga, overprikkeling, volle maan rituelen, tips voor maaltijden en nog veel meer. Denk dan bijvoorbeeld aan meditaties, visualisaties, werken met edelstenen, de energie in huis reinigen en zo kan ik nog een hele tijd doorgaan. Daarnaast vind je ook een aantal artikelen met interessante onderwerpen en kleine testjes, zonder dat daar meteen een ritueel aan vast zit. Perfecte artikelen voor meer ‘zelfinzicht’, verdieping in een aantal onderwerpen en meer.

Het boek is een uitgave van Inspirerendleven.nl, een site waar ik zelf regelmatig artikelen lees. Wat ik zelf een enorm pluspunt vind aan dit boek, is dat er geen ‘rode draad door het verhaal’ loopt. Het lijkt wel alsof het allemaal kleine artikelen zijn, zoals je ze ook op de site vindt, die je stuk voor stuk kunt lezen. Je hoeft niet eerst hoofdstuk x te lezen, voordat je hoofdstuk y kunt lezen. Je kunt gewoon de rituelen erbij pakken die op dat moment bij jou passen en voor jou goed voelen. Een heerlijk boek vol met inspiratie voor heel veel fijne momentjes die je zelf kunt creëren!

Ik heb al een paar ritueeltjes uitgezocht waarvan ik denk dat die perfect bij mij passen, op deze manier kan ik weer een beetje regelmaat en ritme creëren voor mezelf. Ik zorg beter voor mezelf én ik maak ook bewust tijd voor mezelf. Want Me-time is toch echt iets wat heel belangrijk is voor mij (ook al haat ik dat woord, haha!).

Het boek Self-Care & Rituelen is te koop in diverse boekenwinkels en via Bol.com -inclusief inkijkexemplaar-. Het boek bevat 176 pagina’s en kost € 17,50 (prijs december 2019). ISBN 9789020215816.

Boek Self-Care & Rituelen - inspirerend leven / Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply