Boeken

Leestip: Miracle Morning | Start je dag met meer energie en persoonlijke ontwikkeling

  • By
  • 25 mei 2020
  • Sticky

Onlangs las ik voor de vierde keer (!) het boek Miracle Morning, ja echt! Ik vind het idee vanaf de eerste bladzijde zo tof, maar ik had nooit de discipline om er wat mee te doen. Tot ik het boek zelf kocht (in plaats van leende bij de bieb), markeerde wat voor mij van toepassing was en maar gewoon besloot om de knoop door te hakken. Goedemorgen met Miracle Morning!

Ik had dus niks met persoonlijke ontwikkeling…

Ik heb heel lang niks gehad met persoonlijke ontwikkeling, tot ik terecht kwam in de Burn Out en wist dat ik mijn leven moest omgooien. Ik móest aan mezelf werken en écht dingen gaan veranderen, anders zou ik niet uit de Burn Out komen. Of ik zou er uit komen, maar er over een tijdje gewoon weer in trappen. Ik heb heel lang de tijd genomen om in kleine stapjes aan mezelf te werken, op heel veel verschillende vlakken.

Ik ben gaan nadenken over wat ik nou echt wou met mijn leven, waar word ik blij van? Mensen inspireren, mensen helpen en vooral mensen blij maken.. Maarja, dat kan op zó veel verschillende manieren! Niet veel later kwam het idee om PURE by ME te beginnen en gelukkig is dat iets waar ik heel veel energie van krijg en enorm leuk vind om te doen. Maar het werk was echt niet het enige wat ik moest aanpassen, ik moest ook écht aan mezelf gaan werken. Ik ging naar een psycholoog, volgde diverse programma’s, lette op mijn voeding, nam veel supplementen en ging elke dag wandelen. Maar (toen ik daar eindelijk weer een beetje concentratie voor had), begon ik vooral met het lezen van heel veel boeken over een Burn Out, meer rust, persoonlijke ontwikkeling en nog veel meer.

Het boek Miracle Morning

Tijdens de Burn Out leende ik via de bibliotheek het boek de Miracle Morning van Hal Elrod en begon met lezen. Het idee van dit boek vond ik geweldig en ik wilde dit écht in gang gaan zetten. Maar zoals hij zo mooi zegt in dit boek.. “Ik had niet de discipline om aan mezelf te werken en wilde (onbewust) liever bij de middelmatigheid horen.”, haha. Dus het kwam er eigenlijk nooit van. Later las ik het boek nog een keer en nog een keer; en nog viel het kwartje niet. Ja, het leek me fantastisch om elke dag zo je dag te beginnen! Maar ik had er inderdaad de discipline niet voor en steeds wel een ander smoesje. Sinds ik de EMB test heb gedaan gaat het echt stukken beter met mij en eindelijk voelde ik de discipline om te beginnen aan mijn Miracle Morning. Ik bestelde het boek via bol.com en besloot om er nu écht mee aan de slag te gaan.

Het idee van de Miracle Morning

De schrijver van het boek vertelt over zijn zware depressie en het grootste dieptepunt uit zijn leven (eigenlijk zijn dat er twee) en hoe hij dit overwonnen heeft. Jup; met de Miracle Morning dus. Eerlijk is eerlijk.. Het boek is behoorlijk Amerikaans met veel Kijk mij eens goed zijn-scenes, maar het boek bevat ook ontzettend veel mooie eyeopeners en toffe tips om je stukken beter te voelen en goed aan jezelf te werken.

Het idee van de Miracle Morning is dat je een uur eerder uit bed gaat en vervolgens verschillende stappen doorloopt. Het bestaat uit 6 stappen die jou allemaal gaan helpen om jezelf op persoonlijk gebied te ontwikkelen. Hij noemt het de Life S.A.V.E.R.S:

  • Silence (Stilte)
  • Affirmations (Affirmaties)
  • Visualisation (Visualiseren)
  • Exercise (Beweging)
  • Read (Lezen)
  • Scribing (Schrijven)

Tijdens de stilte kun je verschillende dingen doen, bijvoorbeeld mediteren (ik gebruik al maanden de Meditation Moments app!), een gebed opzeggen, bedenken waar je allemaal dankbaar voor bent of gewoon even niks doen. Daarna begin je met affirmaties die passen bij jouw doelen. Vervolgens ga je visualiseren hoe het zou zijn als jouw doelen zijn uitgekomen; wie ben je dan en hoe voel je je dan? Nog even bewegen om je hartslag omhoog te krijgen, vervolgens ga je 5 tot 10 bladzijdes lezen uit een boek over persoonlijke ontwikkeling en daarna schrijf je dingen op. Wat je wilt opschrijven, is helemaal aan jou.. Misschien wil je het gebruiken om je dankbaarheid op te schrijven, ideeën uit je hoofd te krijgen, doelen concreet te maken of gebruik het als een soort dagboek. Alles kan!

Ja, leuk joh! En dan?

Klinkt allemaal best leuk he? Maar dan? Wat is daar nou eigenlijk het nut van? Het zorgt er eigenlijk voor dat je iedere ochtend vrolijk en fit wakker wordt en de rest van de dag een stuk productiever bent. Tijdens mijn Burn Out ben ik er echt achter gekomen dat me-time (ik haat het woord, sorry) heel belangrijk is voor mij, maar met de hele dag twee kleine kinderen om me heen kom ik daar niet altijd aan toe. Ja, ik kan daar ‘s avonds tijd voor nemen – maar dan ben ik vaak alweer te moe om ook nog maar iets te ondernemen. Door iedere ochtend eerder uit bed te gaan en tijd te pakken voor jezelf, pak je ‘s morgens al die tijd voor jezelf en kun je enorm groeien als persoon.

Ik ben dus echt nét gestart met mijn Miracle Morning (al welgeteld twee dagen), dus ik kan er nog niet te veel over zeggen. Maar tot nu toe ben ik behoorlijk enthousiast. Het hele idee en alle stappen van de Miracle Morning vind ik in ieder geval helemaal geweldig!

Praktische informatie

Het boek Miracle Morning is geschreven door Hal Elrod, bevat 208 pagina’s en is in meerdere landen een enorme bestseller (geweest). Het is te koop in diverse boekwinkels en via Bol.com.

No Comments
Leave a Reply