Boeken

Leestip: Leven met wind mee van Jelle Hermus | Minder drama en meer rust!

  • By
  • 22 augustus 2019
  • Sticky
Leven met wind mee - Maudgeniet.nl

Tijdens mijn zoektocht naar meer balans in mijn leven kom ik heel veel mooie en inspirerende ideeën en mensen tegen. Door die vreselijke Burn Out leer ik enorm veel over mezelf, wat ik graag wil -en vooral wat ik niet (meer) wil- en waar ik meer focus op wil leggen. Een van de belangrijkste dingen om meer focus op te leggen is op meer balans in mijn leven en meer rustmomentjes. En zo lees ik regelmatig een boek, want lezen geeft me rust en zorgt ervoor dat ik niet zo veel pieker.. En wanneer het een zelfhulpboek is, leer ik er ook nog weer wat van. Win-winsituatie! Onlangs las ik het boek “Leven met wind mee” van Jelle Hermus!

SoChicken en Jelle Hermus

Mijn vriendinnetje (hoi P!) zweert al jaren bij SoChicken en alle onderwerpen die daar worden benoemd. Ik begreep nooit helemaal waar ze het nou écht over had en kon er niet de rust voor op brengen om me er genoeg in te verdiepen. Totdat ik dus thuis kwam te zitten met een Burn Out en ook echt wel bezig wilde gaan met meer rust en ruimte in mijn leven. Dus toen ik eenmaal begon met het lezen van zelfhulpboeken voor persoonlijke ontwikkeling, mocht het boek van Jelle Hermus natuurlijk niet ontbreken. Na het boek “Steeds leuker” was ik eigenlijk wel een soort van enorme fan! Ik ging meer artikelen op SoChicken lezen, volgde Jelle zelfs op Instagram en kon niet wachten tot zijn tweede boek “Leven met wind mee” uit was!

 

Leestip: Leven met wind mee

Ik vind dus dat Jelle enorm leuk schrijft! Niet in balans zijn met jezelf is best wel een dingetje (of dat kan het tenminste zijn), maar door veel humor te gebruiken, voelt het veel minder zwaar. Het idee alleen al dat zijn boek begint met ‘Gedachten zijn scheten’ brengt een enorme glimlach op mijn gezicht en na het lezen van dit boek, ben ik het zelfs met hem eens. Gedachten zijn scheten! Er zit een luchtje aan, het is ongrijpbaar en ergens is het altijd grappig. In het eerste deel van het boek vertelt Jelle dan ook heel duidelijk dat gedachten geen waarheden zijn en door je gedachten (meer) te ordenen, wordt het leven een stuk luchtiger en leuker.

In het boek komen verschillende onderwerpen aan bod. Onder andere schrijft hij over gedachten en hoe je ze kunt temmen, mindfulness en mediteren. Maar hij geeft ook heel veel fijne en snel toepasbare tips, waardoor jouw leven al snel een stukje rustiger en meer in balans kan zijn. Heel veel tips heb ik al toegepast (love meditatie!) en heel veel andere tips ga ik snel mee aan de gang.

Het boek “Leven met wind mee” gaat iets dieper dan zijn eerste boek, maar is nog steeds erg toegankelijk voor iedereen. Ook als je rete nuchter in het leven staat en totaal niks hebt met ‘zweverige dingen’, want Jelle laat juist zien dat het allemaal helemaal niet zweverig is! Dus als je meer bewust wilt zijn, maar geen Oosterse goeroe bent, dan is dit een erg leuk boek! Het zorgt voor ‘Minder drama in je leven en meer rust in je hoofd’. Dat wil je toch!

Het boek Leven met wind mee van Jelle Hermus is verkrijgbaar in diverse boekwinkels en via Bol.com. Snel bestellen bij Bol.com doe je hier! ISBN 9789021572659.

Leven met wind mee - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply