Boeken

Leestip: Leven met de maan – Werken met de energie van de maancyclus

  • By
  • 12 januari 2020
  • Sticky
Leven met de maan - Maudgeniet.nl

Begrijp me niet verkeerd.. Ik ben écht geen geitenwollen zweefteef-type (en ik heb daar ook helemaal niks tegen!), maar toch vind ik spiritualiteit steeds interessanter worden. Ik ben dol op lezen en zoek steeds weer andere onderwerpen uit om me in te verdiepen, zo dus ook in spiritualiteit. Binnen no-time kwam het boek Leven met de maan op mijn pad..

Wat vooraf ging..

Ik heb altijd periodes in de maand met heel veel energie en met minder energie. Dat heeft dus niet alleen van alles te maken met mijn persoonlijke cyclus, maar dus ook met de cyclus van de maan.. Eerder had ik dit totaal niet door, maar nu heb ik het een tijdje bij gehouden en vallen er voor mij heel veel dingen op hun plek.

Het boek Leven met de maan..

Het boek Leven met de maan is wat mij betreft enorm interessant. Zo lees je in het boek verschillende feitjes over de maan en leer je meer over de verschillende maanfases. Daarnaast wordt er een deel over Nieuwe Maan geschreven, een deel over Volle Maan en een deel over De dagelijkse Maan.. Er komt veel theorie voorbij, maar zeer zeker ook veel praktijk. Die twee dingen combineren in een boek vind ik geweldig! Zo kan ik er eerst over lezen en het dan meteen -op mijn eigen manier- toepassen.

Je leest over manifestaties bij Nieuwe Maan, diverse rituelen die daarbij passen en hoe je dat dan doet. Nieuwe Maan is het perfecte moment om nieuwe doelen te stellen en daar de focus op te leggen. Daarmee is het dus niet de bedoeling dat je een ‘wens’ doet en vervolgens wacht tot deze uitkomt. Nee, je maakt een doel en gaat er daarna ook daadwerkelijk mee aan de slag. Bij het deel over Volle Maan lees je juist over loslaten, vergeven en dankbaar zijn. Dit is het perfecte moment om dingen los te laten en daarmee opnieuw te beginnen.

Toepassen in de praktijk..

Ik begon met lezen met dit boek op de dag voor een nieuwe maan; wat mij betreft het perfecte moment om het eens uit te proberen. Ik ging er goed voor zitten, volgde stap voor stap het aangegeven ritueel en ook de dagen erna was ik er nog bezig. Mijn intentie/focus was om binnen een week ons huis te verkopen: we did it! Bij de volgende nieuwe maan, was mijn intentie om een nieuw huis voor ons te vinden: we did it! Ik kan nu al niet wachten tot de volgende nieuwe maan.. 😉

Het fijne aan dit boek vind ik dat het goed en duidelijk wordt uitgelegd, zodat je precies weet wat je moet doen. Daarnaast wordt er ook rekening gehouden met jouw sterrenbeeld en krijg je tips over waar je de focus op kunt leggen (afhankelijk van ‘in welk huis’ de maan staat voor jou). Bij Nieuwe Maan is het dus slim om rekening te houden met het huis waar de maan voor jou in staat en daar vind je praktische tips voor: waar het over gaat, affirmaties, etherische oliën die er goed bij passen, dingen die je nu beter wel kunt doen en nog veel meer.

Ik vind Leven met de maan een ontzettend interessant boek. Ik heb het nu zo’n twee maanden in huis en wekelijks pak ik het boek er nog even bij, zeker bij Nieuwe Maan of Volle maan. Voor mij verklaart het ook meteen heel veel qua energie en onrustige nachten.

Het boek Leven met de maan is te koop in diverse boekenwinkels en via Bol.com -inclusief inkijkexemplaar-. Het boek bevat 224 pagina’s en kost € 22,50 (prijs januari 2020). ISBN 9789020213102.

No Comments
Leave a Reply