Boeken

Leestip: Inner Spark – Kristin Vikjord | Voel je licht tijdens de tropenjaren

  • By
  • 16 oktober 2019
  • Sticky
Boek Inner Spark - Kristin Vikjord / Maudgeniet.nl

Zelden heb ik zoveel boeken over Persoonlijke Ontwikkeling gelezen als de laatste maanden. Wat dat betreft is mijn Burn Out toch nog ergens goed voor geweest; ik heb mezelf beter leren kennen dan ooit. Ik weet beter wat ik wil en vooral wat ik niet meer wil, ik voel mijn lichaam beter aan en ik wil echt graag werken aan een betere versie van mezelf. (Ja, dat is een zin die ik vreselijk vind. Maar ik heb geen idee hoe ik het anders moet omschrijven.) Onlangs las ik het boek Inner Spark en dit heeft me weer een stapje dichter bij mezelf gebracht.

Het boek Inner Spark van Kristin Vikjord

Het boek Inner Spark van Kristin Vikjord is meer dan zomaar een boek, eigenlijk kun je het een soort Mindstyle-gids noemen. Want behalve heel veel nuttige informatie bevat het boek ook veel inspiratie, simpele oefeningen en leuke tips om meer rust te vinden. Het boek bevat inspirerende quotes en prachtig beeldmateriaal. Een plaatje om in de boekenkast te hebben!

Het boek is speciaal voor jonge vrouwen die het dagelijkse leven vaak ervaren als een ‘drukte van jewelste’. Zelf vind ik het echt niet altijd makkelijk om alle ballen hoog te houden: een gezin, je baan, vrienden en familie, je hobby, sporten, gezond eten (voor het hele gezin), noem het allemaal maar op. Laten we eerlijk zijn dat de huidige maatschappij best wel veel van ons vraagt. Hoe fijn is het dan dat je je wat lichter kunt voelen in deze veeleisende tijden!

 

Kristin, de schrijfster van het boek Inner Spark, is opgegroeid in Noorwegen. Ze woont afwisselend in Noorwegen en Amsterdam en ze is psycholoog, yoga- en mindfulnessdocent. Ze is moeder van twee zoontjes en medeoprichter van Delight Yoga (in Amsterdam en Den Haag). Door al haar ervaring (in zowel Noorwegen als Nederland) weet ze precies waar ze het in dit boek over heeft. Ze vertelt over haar leven in Noorwegen en deelt ervaringen uit haar werk. De ervaringen zijn uitgebreide verhalen van cliënten, de voorbeelden maken het voor mij een stuk beter begrijpbaar en behapbaar.

Soms is het boek best wel theoretisch en benoemt ze veel dingen die voor mij soms een ‘ver van m’n bed show’ lijken of waar ik echt totaal (nog) geen verstand van heb. Maar door de vele persoonlijke ervaringen die ze deelt én de simpele oefeningen, is het een heel fijn boek. Juist de combinatie van psycholoog en yoga- en mindfulnessdocent vind ik zo leuk in dit boek. Dit is een perfecte balans tussen het ‘zweverige’ en het ‘medische’ als je het mij vraagt.. Hoewel beide technieken wetenschappelijk bewezen zijn.

Inner Spark is opgedeeld in drie delen: 1. Wat is normaal? 2. Helderheid en 3. Zeggenschap. Wanneer je dit stappenplan volgt en de bijbehorende oefeningen doet, krijg je in kleine stapjes steeds iets meer controle over alles wat er gebeurt. Uiteindelijk voel je je ene stuk lichter in deze veeleisende tijden. Dit boek is met name gericht

Inner Spark is verkrijgbaar voor € 22,50 in diverse boekwinkels en via Bol.com. Bestellen bij Bol.com doe je hier! ISBN 9789021572680 (Prijzen zijn van oktober 2019).

Boek Inner Spark - Kristin Vikjord / Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply