Boeken

Leestip: Holistik handboek – Evelyn van Hasselt en Karlijn Visser

  • By
  • 28 november 2019
  • Sticky
Holistik Handboek - Maudgeniet.nl

Het is ondertussen al ruim een jaar geleden dat ik naar een holistisch therapeut ging. Bij Praktijk Natuurlijk Inzicht ben ik destijds een interessant traject begonnen. Achteraf denk ik dat het wellicht beter was om daar op dit moment mee te beginnen. Ik zat toen te veel in de ‘aan-stand’, leefde vrijwel alleen maar op de automatische piloot en was mijn balans compleet kwijt. Toch heb ik enorm veel gehad aan deze fijne sessies en het heeft er zelfs voor gezorgd dat ik me meer ben gaan verdiepen in het holisme. Ik las onder andere het Holistik handboek en ben enorm enthousiast.

Het holisme

Het holisme is een levensovertuiging (en geen religie!) waarbij je jezelf ziet als een onderdeel van een groter geheel. Dat klinkt wellicht wat zweverig, maar niks is minder waar. In de holistische visie wordt alles in de wereld als één geheel beschouwd. De mens, de natuur en alles wat er nog meer is. Voor het menselijk lichaam houdt dat in dat alle gevoelens, emoties, gedachten en eventuele klachten met elkaar zijn verbonden. Alles in het lichaam beïnvloedt elkaar en kan niet los gezien worden van elkaar. Als er ergens iets gebeurt (bijvoorbeeld onrustige gedachten), heeft dit weer invloed op de rest van het lichaam. Het gaat er bij holisme dus om dat alles in het lichaam in balans is.

[bol_product_links block_id=”bol_5ddf71de4ad63_selected-products” products=”9200000101929957″ name=”holistik” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”350″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Het holistik handboek

Ik volg de dames van Holistik al een tijdje op Instagram en lees regelmatig artikelen op hun site, ik vind het enorm interessant! Evelyn en Karlijn hebben als missie dat iedereen wat ‘rustiger’ wordt in deze snelle en drukke wereld. Maar vooral dat je voelt dat je een onderdeel bent van een groter geheel. Zoals ze zelf zeggen: “Want als één ding ons duidelijk is geworden in het leven, dan is het dit: je gelukkig voelen begint bij verbinding. Verbinding met jezelf, de mensen om je heen, de natuur en – voor diegenen die er voor open staan – zelfs met de kosmos.”

Het holistik handboek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken: de natuur, hooggevoeligheid, familie, schoonheid, food en meer. Al deze onderwerpen worden uitgebreid besproken en er staan veel fijne tips in het boek. De onderwerpen worden uitgelegd in Jip & Janneke taal, zodat iedereen weet wat ze bedoelen. Heel fijn en leuk om te lezen! Uiteraard is het boek een ‘doorlopend verhaal’, maar ik vind het fijn dat je de hoofdstukken kunt lezen in een volgorde die jij graag wilt. Ik werd bijvoorbeeld meteen aangetrokken tot het hoofdstuk ‘hooggevoeligheid’ en hier begon ik dan ook mee. (Vreselijk herkenbaar overigens)

In het boek worden verschillende levensstijlen uitgelicht, maar uiteindelijk komt alles weer uit op het holisme. Zo vind je artikelen terug over Chinese voedingsleer of juist Japanse eetregels, leer je meer over face reading, lees je hoe je kunt leven met de seizoenen (of de vrouwelijke cyclus) en vind je heerlijke recepten. Ik had het boek in no time uit. Ik vind het een heel interessant onderwerp en wil er eigenlijk nog veel meer over lezen. Ik baalde dat het Holistik Handboek zo snel uit was en nu hoop ik stiekem dat er nog een boek komt van deze Holistik-dames!

Praktische informatie

Het Holistik handboek  is te koop in diverse boekenwinkels en via Bol.com. Het boek bevat 208 pagina’s en kost € 20,- (prijs november 2019). ISBN 9789000363667.

No Comments
Leave a Reply