Boeken

Tip: het boek Killerbody Back in Shape

  • By
  • 6 mei 2018
  • Sticky
Killerbody Back in Shape / Maudgeniet.nl

Ondertussen zijn de boeken ‘Killerbody’ van Fajah Lourens bij vrijwel iedereen wel bekend. Onlangs is er een nieuw boek verschenen in deze reeks, speciaal voor mama’s (to be). Killerbody Back in Shape is een boek voor vrouwen die zwanger willen worden, al zwanger zijn of al zijn bevallen. Fajah vertelt van A tot Z over de juiste voeding en beweging in deze prachtige periode.

Toen ik zwanger was van Fenne heb ik nog een hele tijd gesport, tot 26 weken zwangerschap geloof ik. Totdat die buik met de meeste oefeningen enorm in de weg zat en toen heb ik het opgegeven. En daarna nooit meer begonnen, zo jammer! Maar na mijn zwangerschap van Saar heb ik al mijn moed weer bij elkaar geraapt en ben ik ook weer begonnen aan mijn sportavontuur. Heerlijk om zo fanatiek met voeding en sporten bezig te zijn, juist omdat je dan nog meer werkt aan een doel. En ook daarom vind ik dit boek zo leuk!

Killerbody Back in Shape / Maudgeniet.nl

Een gezond lichaam; voor en tijdens de zwangerschap
Een gezond lichaam is ontzettend belangrijk, zowel op het moment dat je zwanger wilt worden als tijdens de zwangerschap. Het zorgt er niet alleen voor dat je lichaam fit is, maar je voelt je er mentaal ook een stuk fijner door. In Killerbody Back in Shape begint Fajah met een aantal handige tips voor vóór de zwangerschap. Ze vertelt onder andere welke vitaminen en mineralen op dat moment belangrijk zijn en uit welk voedsel je ze kunt halen. Fijn!

Vervolgens vertelt ze alles over het ‘zwanger zijn’. Ze vertelt wat er allemaal verandert er in en aan je lichaam, waar je op moet  letten als je wilt sporten tijdens de zwangerschap, do’s & don’ts voor papa’s en er staat een eetschema in voor tijdens de zwangerschap.

Een gezond lichaam in de kraamtijd..
Ook aan deze fase wordt uitgebreid aandacht besteed. Fajah vertelt van alles over borstvoeding, hoe je lichaam weer(!) verandert en wanneer je weer kunt sporten. Ze geeft diverse tips over hoe je weer je bekkenbodem kunt laten aansterken, hoe je borstvoeding en sporten kunt combineren en waar je op moet letten als je gaat sporten. Ook hier hoort uiteraard een eetschema bij.

Killerbody Back in Shape / Maudgeniet.nl

Weer fit? Dan kan het diëten beginnen.
Begin je na de kraamtijd weer een beetje op te knappen en kun je weer beginnen met sporten? Dan kan het echte werk beginnen. Fajah geeft allerlei tips, duidelijke trainingsschema’s en uiteraard weer een eetschema. Ik had van te voren niet verwacht dat er in een boek een duidelijk eetschema uit zou komen. Waarom? Omdat iedereen anders is! En ik dacht dus dat je niet alles voor iedereen in een boek zou kunnen verwerken. Maar door verschillende formules te gebruiken, kun je toch het eetschema en het trainingsschema handhaven. Erg leuk!

Heel herkenbaar!
Ik ging na mijn zwangerschap sporten met een Personal Trainer. Samen met haar werkte ik aan mijn doel, met trainingsschema’s die precies bij mij passen en ik werd uiteraard ook uitgebreid begeleid in mijn voeding. Heel fijn! Extra leuk is dan om veel herkenbare oefeningen terug te zien in dit boek Killerbody Back in Shape. Ik zit regelmatig te planken, te squaten en te wall sitten bijvoorbeeld. 😉

Vol met heerlijke recepten!
Wat ik ontzettend leuk vind in dit boek zijn de recepten. Gezonde voeding met de juiste voedingsstoffen vind ik erg belangrijk, maar ik vind het soms erg moeilijk om te variëren. Nu ik dit boek in huis heb, is dat geen probleem meer. Er staan heerlijke recepten in, die overigens lekker en verantwoord zijn voor het hele gezin. Heerlijke salades, een kipstoofpotje, diverse soepen en nog veel meer!

Praktische informatie
Killerbody Back in Shape is een boek van Fajah Lourens en is uitgegeven door Kosmos Uitgevers. Het boek is onder andere te koop via Bol.com of in diverse boekenwinkels. ISBN: 9789021566542

 

Ik heb dit boek gekregen, maar je leest hier -zoals altijd!- alleen maar mijn eigen mening. Ik zou geen product benoemen/promoten waar ik zelf niet achter sta. Ik heb dit boek met ontzettend veel plezier gelezen en houd ‘m binnen handbereik, want de recepten zijn heerlijk en de trainingstips altijd handig! 😉

 

1 Comment
  • Marcella

    Ik heb een andere variant van dit boek, haar eerste boek geloof ik. Zal ‘m er ook weer eens bij pakken en ermee aan de slag gaan! Kan nog een hoop leren 😉

Leave a Reply