Boek: Ibiza, de erfenis – Kiki van Dijk (+ winactie!)

– Deze winactie is gesloten. –

Ik ben gek op lezen, maar op de een of andere manier maak ik daar lang niet altijd genoeg tijd voor. Er zijn altijd wel andere dingen die belangrijker zijn, bloggen bijvoorbeeld of een spannende serie op Netflix afkijken. Zo jammer! Want als ik eenmaal aan het lezen ben, neem ik me iedere keer weer voor om meer te gaan lezen.

Vorig jaar tijdens onze vakantie in Chalkidiki maakte ik voor het eerst kennis met Kiki van Dijk. Helaas niet in real life natuurlijk, maar wel met haar boek Ibiza. Net na onze vakantie in Ibiza, kreeg ik per toeval contact met haar via Twitter. En zo kwam ik er achter dat ze ondertussen ook een nieuw boek heeft geschreven: Ibiza, de erfenis.

Ibiza de erfenis

Lees ook: Mega boekenreview – Deze boeken las ik in Chalkidiki

Ibiza, de erfenis – Kiki van Dijk
Dorien is een wereldberoemde fotograaf die de wereld rondvliegt voor opdrachten. Als ze in Nederland is, leidt ze een prettig leven met haar puberzoon Mick. Maar wanneer Mick voor een vakantie naar Ibiza wil, is Dorien direct tegen. Door tussenkomst van haar ex-man David laat ze hem met tegenzin gaan, maar als Mick meteen na aankomst verdwijnt weet Dorien dat het foute boel is.

Halsoverkop vliegt ze naar het eiland dat zij vijfendertig jaar eerder met haar moeder verliet. Daar wordt ze plotseling geconfronteerd met herinneringen aan een verleden dat ze nooit helemaal heeft afgesloten. Ze raakt verstrikt in een gevaarlijk spel waarbij niemand te vertrouwen is en Dorien en haar familie grote risico’s lopen. 

Wat vond ik er van?
In dit boek neemt Kiki van Dijk de lezer voor de tweede keer mee naar Ibiza. Ze laat je verschillende kanten van het eiland zien: het idyllische paradijs waar je meteen naartoe wilt, maar ook de duistere kanten van het eiland laat ze goed zien. Als lezer krijg je ontzettend veel vragen. Waarom mag Mick niet naar Ibiza? Wie is Boris? Wat heeft zich daar allemaal afgespeeld? Waar is Dorien zo bang voor? En wie is er nog te vertrouwen?

Kiki van Dijk heeft een vlotte schrijfstijl en mede daarom leest Ibiza, de erfenis heerlijk weg! De schrijfster zorgt ervoor dat de spanning in het boek langzaam wordt opgebouwd en dat je iedere keer weer gaat twijfelen.. Op een gegeven moment wist ik ook echt meer wie er nog wel of niet te vertrouwen was.

Ik vond het deze keer extra leuk om een boek te lezen dat zich afspeelt op Ibiza. Wanneer er werd verteld over de omgeving, probeerde ik me in te beelden waar dit was of ik er was geweest en hoe de plek er precies uit zag. Ook al was ik niet op die plek geweest en wist ik niet hoe het er uit zag.. Nadat ik eenmaal het sfeertje op Ibiza geproefd heb, weet ik wel precies welke sfeer Kiki wil omschrijven. En dat is heel goed gelukt!

Ibiza de erfenis

Winactie!

In eerste instantie dacht ik dat het een vervolg zou zijn op haar eerdere boek Ibiza, maar dit is niet het geval. Beide boeken kun je apart van elkaar lezen, hoewel het natuurlijk hartstikke leuk is om ze allebei te lezen.

In samenwerking met Xander Uitgevers en Kiki van Dijk mag ik een exemplaar van Ibiza, de erfenis boek weggeven. Wat je moet doen?

Extra kans maken?

  • Like het bericht over deze winactie op Facebook en tag iemand die volgens jou ook kans moet maken op dit boek.
  • Volg mij op Instagram, maar het is ook erg leuk om Kiki van Dijk te volgen op Instagram! Op beide accounts vind je natuurlijk prachtige foto’s van Ibiza. 😉

Meedoen aan deze winactie kan tot en met woensdag 14 juni 23.59 uur. Op donderdag 15 juni wordt de winnaar bekend gemaakt op Facebook, dus houd mijn pagina goed in de gaten!

Winnaar bekend!
Van harte gefeliciteerd Sabrina!

Het boek is onder andere te koop bij de boekhandel en via Bol.com (€ 15,00).

 

Lees meer over onze vakantie in Ibiza!

Hippiemarkt Las Dalias in Ibiza | ★ Onze route(s) door Ibiza | ★ Lente in Ibiza | ★ Indrukwekkend: Es Vedra op Ibiza | ★ Accommodatie: Marble Stella Maris in Ibiza | ★ Een weekje Ibiza in foto’s | ★ Deze boeken las ik tijdens onze vakantie.. |

 

Sharing is caring!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

4 thoughts on “Boek: Ibiza, de erfenis – Kiki van Dijk (+ winactie!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *