Boeken

Leestip: Het boek Guur van Bijzonder Plekje (Marleen Brekelmans)

  • By
  • 11 oktober 2018
  • Sticky
Het boek Guur van Bijzonder Plekje _ Maudgeniet.nl

Ik ben gek op de herfst en alles wat daar bij hoort. Ik kon dan ook niet wachten tot het nieuwe boek Guur van Marleen Brekelmans (van Bijzonderplekje.nl) uit kwam. Niet alleen omdat ik Marleen zelf hartstikke leuk vind, maar juist omdat ik gek ben op alle mooie plekjes die zij iedere keer weer bezoekt. Stiekem vind ik het een beetje jaloersmakend hoe zij deze plekjes omschrijft en fotografeert. Ik krijg iedere keer weer spontaan zin om op pad te gaan, zij blijft mij inspireren! We bleven zelfs even wachten op het boek Guur, voordat we een weekendje weg zouden gaan.

Over Marleen en Bijzonderplekje.nl

Zelf volg ik Marleen al jaren, maar tijdens een persreis naar Laag Holland ontmoette ik haar pas voor het eerst. Meerdere keren hebben we de slappe lach gehad samen en nog even een leuk feitje waar je niks aan hebt: beide vonden we de porties van het avondeten nét iets te klein. Ik ben van mezelf redelijk gebekt, maar Marleen kan er ook wel wat van. Ze is een ontzettend gezellig mens die gek is op grapjes maken. Sinds 2010 verzamelt zij adresjes die nét even wat specialer zijn dan andere, deze deelt ze allemaal op Bijzonderplekje.nl. Inmiddels is Bijzonderplekje.nl voor velen in Nederland (en daarbuiten) een bekende naam en afgelopen jaar heeft ze vier boeken uitgebracht die gericht zijn op de seizoenen.

Over het boek Guur van Bijzonder Plekje (Marleen Brekelmans)

Jeeeeetje, wat is dit boek leuk! Ik werd sowieso al erg enthousiast van een ‘leuke dingen doen in de herfst’-boek, maar eerlijk is eerlijk.. Het boek overtreft oprecht mijn verwachtingen. In eerste instantie zou je denken dat er in het boek alleen maar Bijzondere plekjes staan, maar dát is dus niet het geval. Of nou ja, die staan er natuurlijk ook wel in, maar je vindt nog veel meer leuke tips voor de herfst.

Meer dan bijzondere plekjes!
De bijzondere plekjes in het boek Guur zijn ontzettend mooi en het liefste zou ik ze allemaal boeken. Prachtige B&B’s voor een romantisch weekendje met z’n tweeën, maar ook de mooiste huizen voor een weekendje weg met een grote groep. Maar daarnaast vind je dus nog veel meer! De mooiste bossen voor een fijne herfstwandeling inclusief koffiestops, handige tips om te doen als het regent, herfstrecepten waar je spontaan trek van krijgt, leuke herfstweetjes en vrolijke checklists. Vrijwel alle tips en uitjes in het boek Guur vind je op maximaal vier uur rijden van Utrecht.

Ik kan uren bladeren door dit prachtige boek en krijg er ontzettend veel inspiratie van. De komende weken zou ik graag een paar bijzondere plekjes die getipt zijn door Marleen op zoeken, maar het motiveert mij ook om weer op zoek te gaan naar bijzondere plekjes in mijn eigen omgeving.

Nieuwsgierig geworden naar het boek Guur van Bijzonder Plekje?

Dat snap ik maar al te goed! Het boek kost € 15,95 en is onder andere te koop via Bol.com.

No Comments
Leave a Reply