Boeken

Leestip: De kunst van herinneringen maken – Meik Wiking

  • By
  • 22 november 2019
  • Sticky
De kunst van herinneringen maken - Maudgeniet.nl

Ik ben dol op lezen. Tijdens (en al maanden voor) de Burn Out heb ik dat qua concentratie een hele tijd niet gekund, maar nu lukt het me weer en verslind ik het ene boek na het andere boek. Heerlijk vind ik dat! Je maakt mij echt veel blijer met een goed boek dan met een suf televisieprogramma (ja echt, sorry voor iedereen die ik nu beledig). Ik lees boeken in allerlei soorten en maten, maar de laatste tijd lees ik met name boeken over persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en lifestyle. Het nieuwe boek De kunst van herinneringen maken van Meik Wiking mag hierin absoluut niet ontbreken.

Lees ook: De boeken Hygge en Lykke van Meik Wiking

Ik ben stiekem een klein beetje fan van Meik Wiking en volg hem al een hele tijd -dolenthousiast- op Instagram. Meik Wiking heeft al twee andere boeken geschreven, Hygge en Lykke. Beide boeken heb ik gelezen en had ik binnen no time uit. Toen ik op Instagram zag dat er nog een boek aankwam, was ik razend enthousiast. Meik Wiking is geluksonderzoeker bij The Happiness Research Institute in Kopenhagen en toevallig vind ik dat echt heel interessant. In dit boek draait dus alles om herinneringen. Herinneringen zijn een belangrijk onderdeel bij geluk, dus drie keer raden.. Ook dit boek had ik binnen no time uit.

[bol_product_links block_id=”bol_5df2191d5fcd7_selected-products” products=”9200000107459832″ name=”meik wiking” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”350″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

De kunst van herinneringen maken

In De kunst van herinneringen maken neemt de schrijver je eerst een stukje mee in zijn persoonlijke leven. Niet onbelangrijk: hij schrijft met enorm veel humor en ik zit regelmatig schaapachtig in mijn boek te grinniken terwijl ik het lees. Wat maakt een gebeurtenis nou daadwerkelijk een herinnering? Waarom weet je over bepaalde dagen precies wat je hebt gedaan en ben je andere dagen juist compleet vergeten?

In het boek De kunst van herinneringen maken gaat Meik daar dieper op in. Hij ontdekte dat iedere herinnering vaak een gebeurtenis is die nieuw, emotioneel, zintuigelijk of erg belangrijk was. Er komen heel veel verschillende wetenschappelijke feitjes om de hoek kijken. Je vindt in het boek dus niet alleen een soort ‘kant en klaar recept’ voor de mooiste herinneringen. Er wordt ook veel verteld over hoe je hersenen werken (zo tof!) en dat herinneringen maken uiteindelijk voor iedereen anders is. Wat de ene triggert, hoeft de ander totaal niet te prikkelen. Ik heb dat zelf wel eens bij Jasper.. Van sommige gebeurtenissen weet ik álle details nog, terwijl hij nauwelijks nog weet dat die gebeurtenis er ooit is geweest.

Behalve heel veel interessante wetenschappelijke feitjes én een dosis humor van Meik, vind je er ook handige tips en inzichten, maar ook leuke verhalen en interviews. Aan het einde van het boek vind je een jaaroverzicht met tips en ideeën om zelf je eigen mooiste herinneringen te maken. Natuurlijk maken de prachtige illustraties dit boek helemaal af. Aanrader!

Het boek De kunst van herinneringen maken is te koop in diverse boekenwinkels en via Bol.com. Het boek bevat 256 pagina’s en kost € 20,99 (prijs november 2019). ISBN 9789400511460.

No Comments
Leave a Reply