Boeken Eten & drinken

Winactie: Maak kans op het toffe Charlie’s Kitchen kookboek!

  • By
  • 3 november 2020
  • Sticky
Charlies Kitchen kookboek - Maudgeniet.nl

Voeding heb ik altijd interessant gevonden, met name wat ik lekker vind. Maar sinds mijn Burn Out ben ik ook verder gaan kijken dan alleen ‘wat vind ik lekker’. Want de juiste voeding is zó belangrijk om je fit en energiek te voelen. Charlotte van Charlie’s Kitchen weet dat maar al te goed. Ze is niet alleen een geweldige coach als het gaat om balans en energie, maar ze deelt ook de lekkerste recepten op haar blog. Inmiddels heeft ze zelfs een gloednieuw kookboek gelanceerd: Het enige echte Charlie’s Kitchen Kookboek!

Charlotte & ik

Mag ik dat zeggen? Charlotte & ik? Ja, vast wel. Want wat een vreselijke lieverd is ze toch! Tijdens mijn Burn Out kwam Charlotte voorbij in mijn tijdlijn op Instagram. Toeval bestaat niet en ik voelde alleen maar dat zij mijn coach moest worden. Niet veel later deed ik voor het eerst mee aan haar #echtinbalans-programma. Wat een verademing was dat! Charlotte wist maar al te goed hoe het is om een Burn Out te hebben, maar gelukkig had ze ook heel veel tips om aan mezelf te werken. Regelmatig fleurde ze me op met al haar energie, maar ik kreeg ook regelmatig een flinke schop onder mijn kont. Wat heerlijk om zo iemand als coach te hebben!

Charlotte ging verder dan opfleuren en schoppen onder mijn dikke kont uitdelen. Ze gaf me fijne tips voor rituelen voor meer ontspanning en balans, ze deelde supplementen-tips, trok me over de streep om een EMB-test te doen en was héél veel bezig met voeding. Ik heb zo vreselijk veel geleerd van haar.

Het Charlie’s Kitchen kookboek

Charlotte is een kei als het aankomt op recepten die lekker zijn én voedzaam zijn. 500 groente per dag? Easy peasy met Charlotte als coach! Maar ook genieten vindt Charlotte heel belangrijk; ook (of misschien wel juist!) als de voeding niet gezond is. Ik bezoek regelmatig haar site om inspiratie op te doen voor recepten, maar sinds het Charlie’s Kitchen kookboek is dat niet meer nodig. De lekkerste recepten zijn nu gebundeld in een prachtig kookboek!

Het kookboek bevat natuurlijk heerlijke gerechten, maar ook vertelt ze over het feit dat genieten van eten belangrijk is. Dat gezond eten geen ‘moetje’ moet zijn, maar dat je ook best wel af en toe mag zondigen. In het boek deelt ze ook 10 golden rules voor een leven #echtinbalans en daarbij dus heel veel lekkere recepten. Recepten voor het ontbijt, de lunch, het diner, tussendoortjes en ook een hoofdstuk lekker genieten. Ik hou er van!

Mijn favoriete recepten zijn:

  • Ontbijt: Groene energiesmoothie (blz. 42), hartige ontbijtmuffins (blz. 44) en Appeltaartontbijt (blz. 70).
  • Lunch: Pompoensoep (blz. 82), Kip-mango salade (blz. 96) en Griekse omelet op brood (blz. 120).
  • Diner: Plaattaart met gegrilde groente (blz. 162) en Kipkerrie met sperziebonen (blz. 172).
  • Tussendoortjes: Appelcake (blz. 184) en Groente met avocadodip (blz. 189).

 

WINNEN!

Ik mag van Charlotte haar boek weggeven. Ik zéi toch dat ze hartstikke leuk was? 😉 Meedoen is natuurlijk simpel:

Zondag 8 november 2020 wordt de winnaar bekend gemaakt. Kun je niet wachten op deze winactie en wil je het boek zo snel mogelijk in huis hebben? Dan kun je het boek bestellen via diverse boekhandels of via Bol.com.

No Comments
Leave a Reply