Boeken

Leestip: Het Bucketlistboek voor een groene wereld – Elise de Rijck

  • By
  • 3 september 2019
  • Sticky
Bucketlistboek voor een groene wereld - Maudgeniet.nl

In mijn zoektocht naar minder plastic gebruiken en duurzamer leven kwam ik een heel leuk boek tegen. Het Bucketlistboek voor een groene wereld is een aanrader voor iedereen die (in kleine stapjes) een beetje liever wil zijn voor onze mooie wereld.

Het Bucketlistboek voor een groene wereld

Eerlijk is eerlijk.. Een boek is niet per se goed voor een groene wereld. 😉 Maar desondanks vind ik het een heel leuk boek, zeker leuk als cadeautip! Het bucketlistboek voor een groene wereld heeft in totaal maar liefst 150 dingen die je kunt doen om de wereld te redden, of nou ja.. In ieder geval om de wereld te verbeteren. Want als we allemaal nou in kleine stapjes beginnen met duurzamer leven. Dan maken we samen toch een groot verschil?

De 150 dingen die je kunt doen zijn behoorlijk uiteenlopend. Van een boom planten tot lege batterijen inleveren en van plasticvrij douchen en een bijenhotel maken tot je eigen schoonmaakproducten maken. Er zijn zo veel dingen die je kunt doen om te verduurzamen! Daarnaast bevat het boek heel veel grappige, leuke en inspirerende quotes.

Zelf kreeg ik er behoorlijk veel inspiratie van en ik kreeg al meteen zin om te gaan afvinken. Van de 150 dingen kan ik er zelf 52 afvinken, nog lang niet genoeg maar ik ben zelf al een heel eind op weg. En Het Bucketlistboek voor een groene wereld inspireert me enorm! Van de 150 dingen zijn er trouwens ook drie die niet echt meetellen, zoals ‘laat je begraven in een biologisch afbreekbare kist’, ‘verzin zelf iets’ en ‘vink alles in dit boek aan’. Als ik mezelf laat begraven in die kist, dan kan ik het niet meer afvinken natuurlijk. 😉

Welke dingen wil ik zelf nog afvinken?

Er zijn nog best wel wat items die ik ook nog zou willen afvinken, namelijk:

  • Plaats een ruilkast op je werk, school, jeugdbeweging of buurthuis.
  • Hang een vogelhuisje op.
  • Maak zelf duurzame schoonmaakmiddelen.
  • Installeer zonnepanelen op je dak.
  • Beklim een berg zodat je de wereld ook eens van bovenaf kunt bekijken.

Het Bucketlistboek voor een groene wereld is verkrijgbaar voor € 12,99 in diverse boekwinkels en via Bol.com. Snel bestellen bij Bol.com doe je hier! ISBN 9789401462112 (Prijzen zijn van augustus 2019).

Bucketlistboek voor een groene wereld - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply