Boeken

Leestip: Het boek Self Love Talk van Merel Teunis (Healthy Wanderlust)

  • By
  • 10 november 2019
  • Sticky
Boek Self Love Talk - Maudgeniet.nl

Ik kan helemaal de kriebels krijgen van termen als me-timeselflove en selfcare. Maar ergens weet ik ook dondersgoed dat het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat ik dit maandenlang niet heb gedaan, niet voor niks kwam ik thuis te zitten met een behoorlijke Burn Out. Tijd nemen voor mezelf vind ik vaak moeilijk, want er zijn altijd nog wel honderd dingen die eerst moeten.. Herkenbaar? Misschien is het boek Self Love Talk dan ook een goede leestip voor jou!

Self Love Talk

Het boek Self Love Talk heeft al mijn kriebels rondom Selflove weggehaald. Vrijwel alles wat in het boek verteld wordt, is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. In het boek vind je niet alleen heel veel interessante informatie, maar ook persoonlijke verhalen en inspirerende opdrachten. Geen zoetsappige opdrachtjes dat je met een maskertje moet ‘chillen’, maar in het boek wordt beschreven dat Selflove veel verder gaat dan ‘af en toe ontspannen in de sauna’. Hoe je écht lief kunt zijn voor jezelf.

In het boek vertelt Merel wat zelfliefde precies is, laat ze je niet alleen verbinden met anderen – maar ook met jezelf en vind je heel veel fijne en makkelijk toepasbare selfcaretips. Ze omschrijft hoe je echt lief kunt zijn voor jezelf, hoe moeilijk dit soms kan zijn en dat dit je alleen maar lukt door veel te oefenen. Er komen veel verschillende onderwerpen aan bod: van zelfcompassie tot de relatie met anderen en nog veel meer. Een dagelijks ochtend- en avondritueel, hoe je in verbinding kunt staan met je lichaam, informatie over de menstruele cyclus, heerlijke recepten en DIY’s en informatie over een krachtige mindset.

Het boek leest makkelijk weg, staat vol met inspirerende quotes en is prachtig vormgegeven. Regelmatig gebruikt ze een Engelse zin tussendoor, ik gok om het krachtiger te maken. Vrijwel altijd is dat namelijk wat die Engelse zin met mij deed. Maar heel eerlijk.. Een paar zinnen minder in het Engels had ik niet erg gevonden. Maar dat doet helemaal niks af aan hoe ontzettend heerlijk dit boek is!

[bol_product_links block_id=”bol_5dc9393fc7de5_selected-products” products=”9200000115376411″ name=”Self Love Talk” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”350″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Ik las het boek zelf veel te snel uit.. Toen het boek op de mat viel, moest ik er op de een of andere manier meteen mee beginnen. Een paar dagen later had ik een dagje sauna gepland voor mezelf (ja, alleen, me-time, selfcare, selflove, dat soort dingen 😉 ).. Ik moest echt moeite doen om het boek tot die dag te bewaren, maar een beter moment om het te lezen kon ik me gewoon niet bedenken. Haha! Binnenkort wil ik het boek nog eens lezen, maar dan ook echt markeren wat voor mij belangrijk is.

Healthy Wanderlust

Zelf volg ik Merel al een hele tijd via haar site HealthyWanderlust.nl. Ik volg haar met name om haar recepten, maar sinds de Burn Out lees ik ook regelmatig haar artikelen over selfcare, selflove en heel veel andere fijne artikelen voor vrouwen. Als je het mij vraagt is Merel ontzettend puur, oprecht en is ze voor velen een groot voorbeeld. Niet alleen in haar boek, maar ook op haar blog kan ze mij raken met mooie en oprechte woorden. Tijdens het wandelen luister ik regelmatig naar haar podcasts, waarin ze heel veel verschillende onderwerpen binnen zelfliefde bespreekt. Ze is het volgen meer dan waard! Extra leuk! Binnenkort is het #echtinbalans event van Charlie’s Kitchen (het online programma waar ik aan meedoe) en daar komt Merel spreken. I can’t wait!

Praktische informatie over het boek Self Love Talk

Het boek Self Love Talk is te koop in diverse boekenwinkels en via Bol.com. Het boek bevat 256 pagina’s en kost € 22,50 (prijs november 2019). ISBN 9789021574172.

Boek Self Love Talk - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply