Boeken

Boek Power Mom: een fijn boek voor alle mama’s (to be)

  • By
  • 21 december 2018
  • Sticky
Boek Powermom / Maudgeniet.nl

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: alle mama’s (to be) zijn power mom’s en supermama’s en alles wat daar bij komt. Ondanks dat elke mama het op haar eigen manier doet, vind ik dat alle mama’s respect verdienen. Tenslotte gaan we allemaal -op onze eigen manier- tot het uiterste voor onze kindjes. Zo, dat gezegd hebbende is het boek Power Mom een erg leuk boek voor alle mama’s (to be)!

Het is alweer een tijdje geleden dat het boek Power Mom bij mij op de deurmat viel. Wanneer het op de deurmat valt, wil ik er het liefste meteen aan beginnen, maar niet veel later komen de gebroken nachten. Vrijwel al mijn energie is op en ik heb totaal geen zin om te lezen. Dat is wel het allerlaatste waar ik op dit moment concentratie voor heb; überhaupt een hele dag doorkomen zonder middagdutjes lijkt al een prestatie op zich. Anyway, de nachten gaan steeds beter (fingers crossed!) en de concentratie komt weer een beetje terug. Tijd om het boek erbij te pakken, want in het boek Power Mom draait dus álles om de juiste balans voor mama’s.

Over de schrijfster van het boek Power Mom

De schrijfster van het boek Power Mom, Esther van Diepen, verhuisde kort na de geboorte van haar eerste dochter naar New York. Daar deed ze verschillende opleidingen en besloot vervolgens om een bedrijf op te zetten dat haar passie voor sport en balans zou overdragen aan zoveel mogelijk mama’s (to be). Niet veel later bestond Mom in Balance en traint ze al meer dan 10 jaar vrouwen die druk zijn met honderd dingen tegelijk. Ondertussen heeft ze zelf ook al een gezin van vier kinderen en weet ze maar al te goed dat het soms hard werken is om een gezin draaiende te houden.

Natuurlijk is het (meer dan geweldig) om een gezin te hebben, maar soms vraagt het ook behoorlijk veel energie. Zeker als je daarnaast ook nog werkt, gezond en fit wilt blijven, een sociaal leven wilt behouden en af en toe ook nog aan jezelf wilt denken. In het boek Power Mom draait alles om balans tussen al deze dingen. In het voorwoord staat heel mooi beschreven “Pak dit boek er elke keer bij als je merkt dat het tijd is om aan jezelf te denken.” Geloof mij maar, voor mij is dat soms echt even nodig. Zeker de laatste maanden besef ik steeds meer hoe hard ik afgelopen jaar heb lopen hollen voor van alles en nog wat. Voor mij is het nu echt even nodig om aan mezelf te werken. Eerder schreef ik een artikel (klik!) over hoe ik alle ballen hoog houd, maar onlangs heb ik besloten dat ik af en toe best wel een bal mag laten vallen. Juist zodat de andere ballen (die veel belangrijker zijn op dat moment!) wél in de lucht blijven.

Boek Power Mom / Maudgeniet.nl

Het boek Power Mom

Esther is er van overtuigd dat er drie belangrijke pijlers zijn die zorgen voor een sterke basis: sport, gezonde voeding en ontspanning. En al die items worden uitgebreid besproken in de verschillende hoofdstukken. In totaal heeft het boek zes hoofdstukken, vier van deze hoofdstukken gaan over ‘mama zijn’: Active Mom, Healthy Mom, Relaxing Mom en Working Mom. In alle vier de hoofdstukken maak je kennis met een soort stappenplan: wat is mijn motivatie? Wat is mijn doel? En vervolgens het actieplan. De hoofdstukken worden aangevuld met super handige tips & tricks, bijvoorbeeld een hardloopschema, inspiratie voor een gezond dagmenu, yoga oefeningen en tips voor het huishouden. Maar ook sluit ieder hoofdstuk af met een leuk interview met een andere mama en vervolgens een 5 minute work-out.

Het boek is leuk en enorm motiverend geschreven: ik weet meteen wat me te doen staat als de drukke feestdagen achter de rug zijn. Tijdens mijn sessies met een Holistisch therapeut leer ik al waar ik energie van krijg én wat mij veel energie kost. En misschien nog wel belangrijker, hoe ik daar de juiste balans in vind. Door de vreselijke nachten van afgelopen maanden, heb ik echt mijn prioriteiten bijgesteld. Helaas betekent dat ook dat de laatste maanden het sporten heel stiekem naar de achtergrond is verdwenen, dat ik me volvreet met chips, chocolade en koekjes en er eigenlijk totaal geen logisch ritme meer zit in mijn Gezonde levensstijl.

Praktische informatie over het boek Power Mom

Het boek Power Mom is te verkrijgen in verschillende boekenwinkels en uiteraard via Bol.com. Het boek bevat 160 pagina’s, is een paperback en is te koop voor € 20,00. Ik vind het een erg leuk en handig boek die goede richtlijnen geeft voor mama’s met een heel druk leven. Uiteraard wil het niet zeggen dat iedere mama elke dag moet sporten, alleen maar gezond moet eten en meerdere keren per week yoga-oefeningen moet doen. Toch is het een leuke houvast voor een leven met meer balans en structuur.

 

No Comments
Leave a Reply