Boeken

Leestip: Het boek HausMagick van Erica Feldmann | Balans in je eigen huis

  • By
  • 20 oktober 2019
  • Sticky
Het boek HausMagick van Erica Feldmann - Maudgeniet.nl

Ik ben dol op lezen en sommige mensen worden knettergek van mij en al mijn boeken elke keer. Maar ik vind het een heerlijke bezigheid wat me veel rust en ontspanning brengt. Sommige boeken kan ik best goed wegleggen om er later verder in te lezen, maar andere boeken wil ik per se in een keer uit hebben. Het boek HausMagick was dus zo’n boek.. Het boek is zo indrukwekkend, interessant, zit vol met humor en leest lekker weg..

Hekserij en andere spiritualiteit

Als kind was ik al dol op heksen, ik las er graag boeken over en fantaseerde er veel over. Met mijn vriendinnetje gingen we zelfs altijd spelen in ‘het Heksenbos’ – hoe enger een plek was, des te leuker ik het vond, haha! Ook nu vind ik spiritualiteit (en andere hekserij) nog donders interessant. Het lijkt soms zo ongrijpbaar, veel mensen geloven er niet in en toch kun je er soms niet helemaal omheen. Ik vind het moeilijk om uit te leggen, maar voor mij heeft het echt iets magisch. Daarom wilde ik zo graag het boek HausMagick van Erica Feldmann (de bekendste heks uit New York!) lezen.

Als je bij hekserij denkt aan zwarte katten en heksenketels met gekke brouwsels er in, dan heb je het mis. Hekserij en spiritualiteit gaan wellicht veel verder dan je denkt. Daarnaast is het helemaal niet ‘eng’, veel minder zweverig dan je zou verwachten en sommige onderdelen zijn zelfs wetenschappelijk bewezen dat het werkt. Het boek HausMagick vertelt je daar van alles over, wat mij betreft heel interessant!

Zelf ben ik een redelijk nuchter persoon, maar ik sta wél voor heel veel dingen open en vind heel veel onderwerpen interessant. Zo lees ik graag over leefstijlen in verschillende landen, lees ik graag boeken over persoonlijke ontwikkeling en experimenteer ik veel met etherische oliën. Voor mij kan het vaak niet gek genoeg zijn.

 

Op zoek naar balans..

Tijdens mijn Burn Out was ik natuurlijk continu op zoek naar balans. Ik probeerde van alles uit, veranderden mijn gewoonten, gooide van alles en nog wat overboord en begon vervolgens weer helemaal vooraan. Voor mijn gevoel heb ik echt alles geprobeerd, sommige dingen werkten enorm goed – anderen weer totaal niet. Maar eigenlijk heb ik me nauwelijks bezig gehouden met spiritualiteit, laat staan hekserij.. Wel was ik veel bezig met etherische oliën, meditaties, affirmaties en visualisaties. En ja; dat helpt me vaak heel goed! Grappig, want in het boek HausMagick komen deze aspecten ook regelmatig aan bod (en dat had ik zelf nooit verwacht!).

Het boek HausMagick richt zich met name op ‘weer balans vinden in je eigen huis’. Geef jezelf en je huis magische krachten en je zult je er een stuk fijner voelen. Elk ding op aarde bezit een eigen trillingsfrequentie (wetenschappelijk bewezen), van jouw huis tot planten, dieren, meubels, emoties, kruiden, voorwerpen en noem het allemaal maar op. Wanneer je met deze trillingsfrequenties aan de slag gaat, werk je met energie en kun je de algehele energie beïnvloeden. Dus kortom: als je de energie van alle voorwerpen in jouw huis kunt beïnvloeden [op welke manier dan ook], dan klinkt dat best interssant toch?

Het boek HausMagick

Het boek HausMagick is opgedeeld in verschillende hoofdstukken zodat je stap voor stap je huis in balans kunt krijgen. Eerst vertelt Erica iets over zichzelf, daarna iets over hekserij in het algemeen, gevolgd door de hoofdstukken waar je zelf mee aan de slag kunt. De hoofdstukken met ‘het stappenplan’ bestaan uit:

  • Manifestatie
  • Zuivering
  • Bescherming
  • Comfort
  • Harmonie
  • Balans

In ieder hoofdstuk komen verschillende soorten van ‘hekserij’ aan bod, denk bijvoorbeeld aan astrologie, kruidengeneeskunde, tarot, energiezuiveringen en meer. De hoofdstukken bevatten allemaal informatie over kristallen die passen bij het onderwerp en die jou kunnen helpen, je vindt er meditaties, opruim- en schoonmaaktips, informatie over etherische oliën en kristalessences en zelfs heerlijke recepten. Iedereen is anders, dus het boek staat vol met tips waar iedereen wel iets aan heeft. Zelfs als je met meerdere mensen in een huis woont, kun je je eigen huis voor iedereen weer in balans maken. Onder andere door gebruik te maken van verschillende kleuren, materialen en meer. Je kunt makkelijk de stappen een voor een volgen, maar er staat ook veel algemene informatie in over hekserij en spiritualiteit -zodat je het (deels) ook kunt toepassen in je dagelijkse leven.

Het boek is mooi vormgegeven met echt prachtige foto’s (met name van interieur), is geschreven op een toegankelijke manier en bevat hier en daar zelfs een beetje humor. Binnen een avond had ik het boek uit en ben ik (met al mijn nuchterheid!) razend enthousiast geworden over hekserij en andere spiritualiteit. Het boek HausMagick is een aanrader voor iedereen die meer balans en comfort in zijn of haar woning wil, maar ook open staat voor spiritualiteit en andere ‘niet hedendaagse onderwerpen’.

Praktische informatie

Het boek Hausmagick is verkrijgbaar in diverse boekhandels en via Bol.com. Snel bestellen via Bol.com kan hier! Het boek bevat 256 bladzijdes die allemaal even interessant zijn. Dit is een boek van Kosmos Uitgevers, ISBN: 9789021573663. Prijs: € 22,50 (oktober 2019).]

Het boek HausMagick van Erica Feldmann - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply