Boeken Spelen Ukkiegeniet

10 leuke boeken als kraamcadeau

 • By
 • 24 augustus 2017
 • Sticky
Kraamcadeau

Hoewel ik er veel te weinig tijd voor neem, ben ik echt gek op boeken. Gelukkig vindt Fenne boekjes ook ontzettend leuk! Er was zelfs een tijd dat ze alleen maar met boekjes speelde en niet/nauwelijks met ander speelgoed. Inmiddels hebben we zoveel leuke boekjes, dat we zelf bijna een bibliotheek kunnen beginnen. 😉

Ik vind boeken niet alleen leuk om zelf te lezen, maar ik ben ook helemaal weg van kinderboeken. Bij de geboorte van Fenne én van Saar kregen we dan ook heel veel leuke boeken. Ik zet de leukste kinderboeken uit onze boekenkast op een rijtje. Ik vond het erg leuk om boeken te krijgen als kraamcadeau! Vooral bij een tweede kindje, want de meeste dingetjes heb je dan al wel.. En boeken heb je nooit genoeg! 🙂

Kraamcadeau

Boeken van Annie M.G. Schmidt
Fenne krijgt nu eindelijk een beetje geduld om te worden voorgelezen uit boekjes waar niet zoveel plaatjes in staan. 😉 Als je het mij vraagt, zijn de boeken van Annie M.G. Schmidt echte klassiekers en mogen deze absoluut niet ontbreken in de boekenkast van jouw ukkie. Na de geboorte van Fenne kreeg ik een aantal boeken van haar en wat ben ik er blij mee!

 • Jip & Janneke: Op en top jeugdsentiment voor mij! Hier staan nog verhalen in waar opa een sigaar krijgt en waar de asbak van tafel valt.. Hihi. Maar ook hele leuke andere verhalen. Ik ben fan! Onder andere te koop bij Bol.com voor € 25.95.
 • Pluk van de Petteflet: Ik kan als kind uren luisteren naar de verhalen van Pluk van de Petteflet. Vroeger hadden wij zelfs een duif in huis die we ook Dollie noemden. Onder andere te koop bij Bol.com voor € 19,95.
 • Floddertje: Als kind herkende ik mezelf altijd in Floddertje, hihi. Ik was ook altijd vies en aan het smeren. Onder andere te koop bij Bol.com voor € 15,95.

Boeken van Eric Carle
Ook de boeken van Eric Carle vind ik altijd geweldig. De verhaaltjes zijn leuk en de tekeningen zijn prachtig!

 • Wil je mijn vriendje zijn?: Het verhaal over een muisje die op zoek gaat naar een vriendje.. Zo leuk! Onder andere te koop bij Bol.com voor € 12,95.
 • Eric Carle’s dieren-abc: Van aap tot zebra.. Bij elke letter hoort een dier en het is geschreven in rijmvorm. Onder andere te koop bij diverse boekwinkels.
 • Rupsje Nooitgenoeg: Fenne kan dit boek zo ondertussen al helemaal mee kletsen. Wat een leuk boek! Een rupsje die elke dag op zoek gaat naar eten en nooit genoeg heeft. Onder andere te koop bij Bol.com voor € 14,95Ook leuk: Fenne kreeg een kleurboek van Rupsje Nooitgenoeg toen Saar geboren werd!
De dieren van Fiep
Fenne met de dieren van Fiep.

Overige boeken
Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke boeken! Onze boekenkast staat nog lang niet vol!

 • Gonnie & vriendjes – speelboek: Fenne is helemaal gek van Gonnie! Thuis heeft ze er een boekje van en bij oma heeft ze ook een boekje. Als kraamcadeau voor Saar kregen we het speelboek van Gonnie. Totdat Saar er mee kan spelen, heeft Fenne dit boek even ingepikt. 😉 Onder andere te koop bij Bol.com voor € 12,95.
 • De dieren van Fiep: Toen Fenne geboren werd kregen we dit schattige boekje van mijn nichtje. Ze heeft er zo ontzettend veel mee gespeeld, dat we op een gegeven moment overal bladzijdes hadden liggen. Op dit moment speelt ze met haar 2e exemplaar en ook Saar heeft dit boekje weer gekregen toen ze geboren werd. Onder andere te koop bij Bol.com voor € 7,50.
 • Piep piep met Fiep: Toen Saar geboren werd, kreeg Fenne dit boekje. Past precies bij het boekje wat ik hier boven al benoemde. Onder andere te koop bij Bol.com voor € 8,50.
 • Invulboek van Koetjes & Kaartjes: Mijn vriendinnetje weet heel goed dat ik gek ben op schrijven en dingetjes bijhouden. Van haar kreeg ik het leuke invulboek ‘Dit ben ik – eerste jaar boek’ van Koetjes & Kaartjes. Te koop bij Koetjes & Kaartjes voor € 24,95.

 

2 Comments
 • Linda | travellersoftheworld

  Ik ben als leerkracht dol op boeken! Die van Annie mg Schmidt heb ik allemaal in de kast en ook rupsje nooit genoeg vind ik super. Ik heb die ooit tweedehands gekocht, maar die was op de foto helaas mooier dan in het echt. Dus daar wil ik nog een mooiere van. De mooiste vis van de zee is ook leuk, ziezo van Annie mg Schmidt vind ik ook super en een geweldig prentenboek voor 4/5 jarige is de krijtjes staken. Zo kan ik nog heel wat leuke boeken bedenken. Leuke cadeautjes altijd 🙂

  • Maud

   Aaah leuk! Boeken heb je nooit genoeg en als leerkracht zeker niet!

Leave a Reply