Genieten

Persoonlijk: Blijf ik bloggen tijdens mijn Burn Out?

 • By
 • 14 april 2019
 • Sticky
Maudgeniet.nl / Burn Out

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een artikel schreef over ‘De man met de hamer‘.. Ondertussen zit ik alweer twee maanden thuis en struggle ik nog elke dag met de Burn Out en alle ‘ellende’ wat daar bij komt kijken. Een Burn Out is niet makkelijk, ik vind het zelfs best heel heftig. Zo veel heftiger dan ik had verwacht! Soms zijn de dagen best prima en kan ik wat uit mijn vingers krijgen. Andere dagen zijn enorme K-dagen, dagen waarin niks lukt, alles te veel is en ik met mezelf in de knoop zit.

De dilemma’s van bloggen tijdens een Burn Out

Ik voel me lullig..
Ik twijfel nog steeds over hoe ik nu met mijn blog moet omgaan tijdens deze Burn Out. Aan de ene kant voel ik me lullig tegenover andere mensen als ik blog: ik heb immers geen energie om te werken of om iets leuks te doen met vriendinnen. Kan ik dan wel bloggen? Ik krijg wel eens de opmerking waarom ik ‘alles nog deel’ op mijn blog. Zelf vind ik dat ik erg weinig online heb gezet, zowel op mijn blog als op social media.. Maar andere mensen denken daar toch anders over.

Online lijkt alles mooier..
En dat is ook eigenlijk best wel logisch, want in de ‘online wereld’ lijkt altijd alles mooier. Als ik een foto op Instagram zet dat het een fijne middag was bij de IJskuip, dan weten mensen niet dat ik vóór dat uitje (van ‘maar’ 1,5 uur) twee uur geslapen heb en ná dat uitje helemaal bekaf ben. En als ik een artikel online zet, dan weten mensen niet dat ik datzelfde artikel wel weer tien keer aan de kant heb gelegd, omdat ik er écht de concentratie niet voor had.

Hotel Huis van Bewaring in Almelo / Maudgeniet.nl

Maar ik vind het zó leuk
Wanneer ik opmerkingen krijg over mijn blog, heb ik enorm het gevoel dat ik me moet verdedigen, dat ik me moet verantwoorden over het bloggen. Veel mensen zien mijn blog altijd als iets wat ‘veel energie kost’. Want joh, het is toch heel vermoeiend om steeds weer een onderwerp te bedenken? Er op uit te gaan, foto’s te maken en er dan ook nog helemaal een artikel over te schrijven? Ja tuurlijk kost dat energie, maar vrijwel álles wat we doen kost energie. Maar ik krijg er ook heel veel energie voor terug, juist omdat ik het zo leuk vind! En euh.. Steken wij bloggers elkaar niet allemaal de gek aan? De een lijkt nog beter en groter te worden dan de ander, voel je dan geen druk? NEE! Ik blog omdat ik het leuk vind, er mijn ei in kwijt kan en omdat ik andere mama’s kan inspireren..

Volgens de psycholoog moet ik dingen doen die ik leuk vind om te doen. Soms twijfel ik over dingen die ik leuk vind om te doen. Maar toen mij gevraagd werd naar wat ik leuk vond om te doen als kind, kwam daar ook ‘schrijven’ uit. Als kind schreef ik altijd verhaaltjes, kleine boekjes en maakte ik daar mijn eigen tekeningen bij. Ook was ik als kind continu buiten, buiten zijn is zo fijn! (Misschien niet zo gek dat Allespruitennaarbuiten.nl nu ook online is gekomen…) En juist die twee dingen die ik als kind zo fijn en leuk vond om te doen, die blijf ik nu gewoon doen.

Ik vind het zó ontzettend leuk om te bloggen, om (vooral) jonge moeders te inspireren en hierin mijn ei kwijt te kunnen. Bloggen kan ik doen waar ik wil, wanneer ik wil en vooral hoe ik wil. Dus ja, er blijven artikelen online komen op Maudgeniet.nl. Alleen zijn dat minder artikelen dan lezers van mij gewend waren, schrijf ik artikelen op een andere manier, met een andere insteek én vooral in mijn eigen tempo.

lente in huis / Maudgeniet.nl

Waarover ga ik dan bloggen?

Eerlijk is eerlijk.. Ik vind het nu behoorlijk lastig om concreet te maken waar ik over wil bloggen. Ik heb enorm veel inspiratie, want op de een of andere manier blijft mijn hoofd nog steeds overuren maken. Maar ik zit in een enorme tweestrijd over het bloggen. Aan de ene kant wil ik heel graag bloggen over de Burn Out, deze ellende ‘lekker van mij af schrijven’. Maar aan de andere kant gaat mijn blog over dingen waar ik van geniet (What’s in the name!?) en ik kan nou niet per se zeggen dat deze fase in mijn leven een fase is om enorm van te genieten. Maar ik merk ook dat er best wel een taboe ligt op ‘een Burn Out hebben’, misschien is het tijd om dat taboe te doorbreken!? Ik heb nog geen idee..

Daarnaast kwamen er altijd heel veel tips voor leuke uitjes, weekendjes weg en vakanties online op Maudgeniet.nl. Ook dit zal voorlopig even wat minder zijn, simpelweg omdat ik gewoon écht geen energie heb om er op uit te gaan. Dit komt vanzelf wel weer, als dit allemaal achter de rug is! Voor nu heb ik wel een aantal andere artikelen in m’n hoofd. Onder andere nog een paar recepten, boeken die ik graag wil lezen, Bullet Journal-dingen, kleine geluksmomentjes, dingen uit onze tuin en meer van dat soort dingen!

To be continued..

6 Comments
 • Annemarie

  Wat jammer dat je het gevoel hebt dit blog te moeten schrijven omdat er mensen zijn die zich moeilijk kunnen verplaatsen in het hebben van een burn-out. Over energie kosten gesproken.
  Zie het bloggen als een positief iets, je herbeleefd die fijne en leuk momenten. En ik vind het knap dat je al die leuke dingen nog weet te bedenken! En uiteindelijk bestaat het leven uit leuke en niet leuke dingen. Dus in een vervelende periode kun je best genieten van bepaalde dingen. Hoe klein ook. Dus bloggen maar over de burn-out en de dingen waar je van geniet
  Sterkte met alles!!!

 • Annelies Van genderen

  Hi Maud,

  Ik hoop dat je een goede balans kan vinden in wat goed voelt en wat je daadwerkelijk kunt gaan doen.

  Heel veel sterkte en neem de tijd die je nodig hebt.

  X

 • Mariska

  Hoi! Je mag schrijven wat je zelf wilt..het zal lastig zijn dit nu te bepalen want een burn-out is mega intens. Ook iets waarvan je niet weet hoe dat verloopt..hoe lang..hoe verder ed. Neem de tijd om een weg te vinden. En doe dingen die je op dat moment wilt. Niet teveel over na denken wat andere zullen vinden en willen. Het gaat alleen om jou. Iedereen die jou volgt zal het net zo fijn vinden iets over jou te lezen wat over minder leuke zaken gaat als over leuke! Want volgers zijn “vrienden” op afstand. Ze leven mee.
  Ik vind ‘t fijn te lezen dat je zo eerlijk over alles bent en dat je goed bezig bent je burn out aan te pakken. Dat kost super veel energie en kracht. Een fijne vrouw ben jij. Daarom wil je ook zo graag delen. Ik wens je een voorspoedig “herstel”. Een burn out is een grens die door je lichaam wordt aangegeven en je gaat leren deze grens eerder te herkennen en er dan anders mee om te gaan. Super lastig…ik weet het uit ervaring. Maar het heeft ook zeker een positieve uitwerking op alles in je leven. Wat ik hiermee wil zeggen: het komt goed!! En doe alleen datgene wat je op dat moment wilt. Heanig an!

 • Hanneke

  Hi Maud,

  Je verhaal is enorm herkenbaar. Ik zat vorig jaar thuis en had op termijn zelfs een voorraadje blogs die ik niet durfde te publiceren. Zelfs mijn hashtags werden gecontroleerd op kantoor. Maar mij gaf schrijven rust in mijn hoofd en hoe vervelend de situatie ook, het gaf uiteindelijk ook nieuwe inspiratie. Blijf bloggen, doe wat jij fijn vind. Als er commentaar is het aller belangrijkste is dat jij je herstel niet in de weg staat en dat doe je dus niet met iets wat jij fijn vind. En ik vind het echt super dat je dit artikel deelt, want ik ben van mening dat er nog steeds een veel te groot taboe heerst op burn-out. Pas goed op jezelf en geniet van het zonnetje deze week want dat doet je zeker goed.

  Liefs Hanneke

 • Sherry

  Sterkte. Ik weet hoe erg het is als je een burn out krijgt.

 • Marcella Molenaar

  Dikke knuffel voor jou lieve Maud. Doe wat goed voelt! <3

Leave a Reply