Genieten

Persoonlijk: 5 dingen waar ik blij van word sinds mijn Burn Out

  • By
  • 16 maart 2020
  • Sticky
#echtinbalans - Maudgeniet.nl

Het is alweer ruim een jaar geleden dat ik thuis kwam te zitten met een Burn Out. We gingen thuis allemaal door een behoorlijk heftige periode, maar eindelijk kan ik zeggen dat ik me weer beter voel. Nope, ik ben er nog lang niet en ik zal misschien wel nooit meer die energieke Maud van toen worden. Maar ik kan weer meedoen met het dagelijkse leven en daar word ik zo blij van!

De Burn Out heeft mij veranderd..

In de beginfase van mijn Burn Out zei ik dat ik er hoogstwaarschijnlijk niks van zou leren, dat het me niet of nauwelijks zou veranderen. Nou, inmiddels denk ik daar heel anders over. Zelf vind ik dat ik enorm ben veranderd.. Waar ik eerder altijd drukte en prikkels opzocht, ben ik nu juist vaak op zoek naar dingen die me ontspanning geven. Rustige plekken, zonder te veel lawaai en prikkels.. Niet meer ieder weekend er op uit gaan met de kindjes en niet meer 12x per jaar op vakantie of een weekendje weg hoeven. Wat dat betreft is er een compleet nieuwe wereld voor mij open gegaan en ben ik een echte huismus geworden.

Maar ook heb ik geleerd om nee te zeggen of tijdens gezellige activiteiten eerder naar huis te gaan dan de rest. Dat is nogal een verademing! Waar ik eerder overal ja op zei en zo’n beetje als laatste naar huis ging, kan ik nu echt keuzes maken waar ik blij van word. Dat houdt ook in dat ik soms veel te vroeg naar huis ga of zelfs nee zeg tegen leuke (!) dingen. Want inmiddels heb ik dondersgoed geleerd dat ook leuke dingen soms teveel kunnen zijn. Zo kan ik nog wel veel meer dingen opnoemen waar ik in veranderd ben; maar het leuke is dat ik er nu heel blij mee ben!

5 dingen die ik leuk vind sinds de Burn Out

Ook mijn hobby’s en interesses zijn behoorlijk veranderd sinds de Burn Out. Ik verdiep me steeds meer in het spirituele wereldje, kies meer voor ontspannende activiteiten en ben veel meer thuis. Dus alle dingen die ik leuk vind zijn ook behoorlijk veranderd sinds de Burn Out..

Wandelen
Eerder vond ik wandelen stom.. Ik vond het wel leuk om met de kindjes te wandelen en te spelen in het bos, maar echt voor mezelf ‘doelloos wandelen’ (want zo zag ik dat destijds) deed ik niet. Eerder vond ik het zonde van mijn tijd en zag ik er het nut niet van in, maar sinds de Burn Out  ben ik wekelijks in het bos te vinden – vaak wel meerdere keren. Ik heb inmiddels mijn gewone schoenen ingeruild voor hardloopschoenen, want ook dat heb ik een tijdje terug weer opgepakt (en mag ik nu weer opnieuw oppakken). Fijn om op wandelschoenen of hardloopschoenen te wandelen, dan blijven mijn via vai sneakers gewoon mooi, zonder sporen van modder. 😉

Mediteren
Eerlijk toegegeven.. De eerste keren had ik hier totaal geen concentratie voor en was het totaal niet mijn ding. Maar ik bleef proberen en uiteindelijk was ik helemaal om. Nu, vele maanden later, mediteer ik meerdere keren per week. Ik doe dit met de Meditation Moments App en vind het heerlijk om met meditaties begeleid te worden. Uiteindelijk zorgt het voor veel minder gepieker, zeker wanneer ik mediteer voor het slapen gaan..

Knutselen en kleien
Ja, oeps! Als meisjesmama moet je knutselen en kleien natuurlijk wel leuk vinden.. 😉 Maar ik had hier heel weinig mee; ik irriteerde me vooral heel erg aan alle troep die we er thuis van kregen. Ik kreeg er helemaal de kriebels van! Inmiddels vind ik het nu wel heel erg leuk; zo gezellig om hele middagen met de meisjes aan tafel te zitten! Lekker knutselen, kletsen, wat lekkers er bij.. Ik word er nu helemaal vrolijk van!

Day in the life Fotoshoot - Maudgeniet.nl

Persoonlijke ontwikkeling
Een onderwerp waar ik nooit mee bezig was, maar nu juist wel. Ik lees bijvoorbeeld heel veel boeken over persoonlijke ontwikkeling en groei; met name over mindset, dingen makkelijker bekijken en meer rust in je hoofd. Daarnaast deed ik mee aan het programma #echtinbalans van Charlotte (Charlie’s Kitchen) en vond ik het zo fijn om af en toe een schop onder m’n kont te krijgen van haar.

Yoga
Eerder ging kickboksen mij nog niet snel en hard genoeg.. Ik was meerdere keren in de sportschool te vinden en wilde mijn krachttrainingen steeds verder uitbreiden. Totdat mijn lichaam letterlijk zei dat het allemaal niet meer kon… In het begin van de Burn Out stopte ik helemaal met sporten, maar later pakte ik dit weer rustig op. Juist omdat mijn lichaam echt nog niet veel kon hebben, koos ik voor yoga. Ook dit was weer even schakelen, maar nu vind ik het heerlijk. Het doet me zelfs zó goed, dat ik binnenkort een heel weekend naar Texel ga voor een yoga-weekend!

And so on..

Zo kan ik nog wel een hele lijst opnoemen met allerlei dingen die ik eerst stom vond en nu heerlijk vind. Eigenlijk is het heel grappig om te zien wat zo’n Burn Out met iemand kan doen en wat het met mij gedaan heeft. Een tijdje geleden zei een vriendin tegen mij “Ik heb nu pas het idee dat je écht jezelf bent” en ik denk dat ze dat heel mooi omschreven heeft. In kleine stapjes word ik steeds meer mezelf!

 

No Comments
Leave a Reply