Genieten

Bespaartips voor het gezin: waar kun jij in het nieuwe jaar op besparen?

  • By
  • 6 december 2018
  • Sticky
Bespaartips / Maudgeniet.nl

Ik weet het als geen ander: het leven is duur! Zeker wanneer je kinderen hebt, komen er altijd verschillende kosten om de hoek kijken. Het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal, nieuwe kleding omdat ze maar blijven groeien, nieuw speelgoed omdat ze op de rest zijn uitgekeken, LUIERS, contributie voor de sport, etc. etc. etc. Ik kan uren doorgaan over alle kosten die komen kijken bij kinderen. Uiteraard met heel veel liefde, maar het is altijd fijn om er iets in te kunnen besparen. Speciaal daarom deel ik bespaartips voor het gezin!

Het nieuwe jaar komt er weer aan en vrijwel overal gaan de prijzen weer omhoog. De kinderopvang gaat meer geld kosten, de premies van zorgverzekeringen gaan omhoog en noem het allemaal maar op. Het is altijd slim om aan het einde van het jaar het een en ander te vergelijken, want na zo’n check kun je sowieso geld besparen!

1. Doe een bespaarcheck op de vaste lasten.

De vaste lasten voor je huis zijn zeker een punt waar je op kunt besparen! Misschien is dit wel een van de grootste kostenposten binnen het gezin. Denk dan aan de hypotheek, energiekosten, telefoon- en internetkosten en verzekeringen. Er zijn verschillende websites om deze kosten te vergelijken, grote kans dat je daar een flink bedrag op kunt besparen. Je kunt zelfs besparen op postzegels!

Lees ook: Bespaartips – geld besparen op de vaste lasten

2. Ga zorgverzekeringen vergelijken!

Ieder jaar in november barsten de discussies weer lost, want dan worden de nieuwe premies van zorgverzekeringen bekend gemaakt. Ieder jaar in december wordt er bij ons een check gedaan op de zorgverzekering vergelijken. En uiteindelijk kunnen we hier altijd weer een paar tientjes op verdienen. Wanneer je zorgverzekeringen gaat vergelijken, is het niet alleen verstandig om naar de huidige situatie te kijken, maar wellicht ook naar de komende situatie van het volgende jaar. Misschien zijn er wensen voor gezinsuitbreiding bijvoorbeeld? Houd daar dan rekening mee!

3. Bespaar op de energiekosten.

Om geld te besparen op energiekosten hoef je niet altijd over te stappen of aanbieders te vergelijken. Je kunt hier thuis ook al veel aan doen. Isoleer bijvoorbeeld het huis, zet de verwarming eerder op een lagere stand (het blijft dan echt nog wel warm!) en zet apparaten uit die je niet gebruikt.

Lees ook: Bespaartips – Zo bezuinig jij op de energiekosten

4. Kijk eens kritisch naar abonnementen en lidmaatschappen.

Hoeveel abonnementen hebben jullie eigenlijk? En waarvoor precies? Misschien ontvang je iedere maand wel een tijdschrift die je niet of nauwelijks leest. Of heb je een lidmaatschap lopen bij de sportschool, maar ben je daar echt nooit! Mag je je abonnement verlengen voor jouw smartphone? Bespaar dan kosten door bijvoorbeeld te kiezen voor een sim only abonnement. Lees ook: Zo kun jij besparen op jouw telefoonkosten.

5. Bezuinig op kleding en boodschappen.

I know! Het is ontzettend leuk en verleidelijk om steeds weer nieuwe kleding te kopen voor de kindjes, dat is ook zeker een punt waar ik goed op zou kunnen besparen. Want zeg nou zelf.. Als ze niet non-stop groeien, hebben ze toch ook niet elke week of maand iets nieuws nodig? 😉 Denk ook eens na over hoe je kunt bezuinigen op de boodschappen: grote kans dat daar behoorlijk wat winst te behalen valt. Dat

bespaartips voor het gezin / Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply