Dagje uit Genieten

Zelf appels en peren plukken bij fruitboerderij Oold Bleank in Rossum | Perfect uitje in september!

  • By
  • 10 september 2018
  • Sticky
Oold Bleank in Rossum / Maudgeniet.nl

September is de perfecte maand voor het plukken van appels en peren en dit is zo leuk om te doen met (kleine) kindjes! Dus besloten we vorig jaar om naar de Fruitpluk dagen te gaan. Wij gingen naar Fruitboerderij Oold Bleank in Rossum (Twente), een hele leuke plek!

Landelijke fruitplukdagen, ook bij Oold Bleank

Op zaterdag 14, 21 en 28 september 2019 openen tientallen fruitboerderijen in Nederland hun boomgaarden. Oold Bleank in Rossum doet ook mee aan deze dagen en tijdens deze fruitplukdagen kun je je eigen appels en peren plukken. Bij aankomst mogen we de verschillende soorten appels proeven, krijgen we uitleg waar de bomen staan en krijgen we een grote tas mee waar we de appels en peren in kunnen doen.

Oold Bleank in Rossum / Maudgeniet.nl

Samen met Fenne loop ik over de boomgaard en bedenken we welke appels we het lekkerst vinden. Bij Oold Bleank hebben ze vier verschillende soorten appels die we kunnen plukken: Elstar, Brea-Burn, Pinova en Cox Goudreinet. En hoewel ze allemaal anders zijn en smaken, vinden we ze toch alle vier lekker. En dus struinen we over de boomgaard, plukken we de verschillende appels en gaan dan nog even langs de peren.

Met volle tassen lopen we weer naar de boerderijwinkel waar we de appels kunnen afrekenen. We betalen maar € 1,00 per kilo en gaan met ruim drie kilo appels en peren weer terug naar huis. Fenne krijgt nog een paar stickers mee waarmee ze de appels kan versieren en ons uitje zit er al weer op! Van deze appels kunnen we natuurlijk een heerlijke appeltaart maken

Praktische informatie

Op zaterdag 14, 21 en 28 september kun je terecht bij Oold Bleank om je eigen appels en peren te plukken. De boomgaarden zijn dan geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. Je vindt Oold Bleank aan de Reimerweg 13 in Rossum. Uiteraard kun je hier ook terecht voor vele ander producten!

Oold Bleank in Rossum / Maudgeniet.nl

Wij gingen hier naartoe op onze eigen initiatief en dit artikel is dus niet gesponsord.

1 Comment
  • Bertine

    oh wat ontzettend leuk! Jammer genoeg heb ik volgend weekend nachtdiensten en dus slaap ik dan overdag… anders was ik er heen gegaan! Ook niet duur 1 euro per kilo!

Leave a Reply