Genieten

Appels en peren plukken bij fruitboerderij Oold Bleank in Rossum

  • By
  • 16 september 2018
  • Sticky
Oold Bleank in Rossum / Maudgeniet.nl

Afgelopen zaterdag ben ik met Fenne bij Fruitboerderij Oold Bleank in Rossum geweest. September is de perfecte maand voor het plukken van appels en peren  en dit is zo leuk om te doen met (kleine) kindjes.. Dus besloten we om er even een uurtje naartoe te gaan.

Op Instagram zag ik bij verschillende accounts (waaronder van Vettt.nl en Kleineglobetrotters.nl) voorbij komen dat het Landelijke Fruitpluk dag was. En dus zocht ik even snel op welke fruitboerderijen bij ons in de buurt meededen aan dit leuke event en voor we het wisten zaten we appels en peren te plukken.

Landelijke fruitplukdagen, ook bij Oold Bleank

Op zaterdag 15 en 22 september 2018 openen tientallen fruitboerderijen in Nederland hun boomgaarden. Oold Bleank in Rossum doet ook mee aan deze dagen en tijdens deze fruitplukdagen kun je je eigen appels en peren plukken. Bij aankomst mogen we de verschillende soorten appels proeven, krijgen we uitleg waar de bomen staan en krijgen we een grote tas mee waar we de appels en peren in kunnen doen.

Oold Bleank in Rossum / Maudgeniet.nl

Samen met Fenne loop ik over de boomgaard en bedenken we welke appels we het lekkerst vinden. Bij Oold Bleank hebben ze vier verschillende soorten appels die we kunnen plukken: Elstar, Brea-Burn, Pinova en Cox Goudreinet. En hoewel ze allemaal anders zijn en smaken, vinden we ze toch alle vier lekker. En dus struinen we over de boomgaard, plukken we de verschillende appels en gaan dan nog even langs de peren.

Met volle tassen lopen we weer naar de boerderijwinkel waar we de appels kunnen afrekenen. We betalen maar € 1,00 per kilo en gaan met ruim drie kilo appels en peren weer terug naar huis. Fenne krijgt nog een paar stickers mee waarmee ze de appels kan versieren en ons uitje zit er al weer op! Van deze appels kunnen we natuurlijk een heerlijke appeltaart maken

Praktische informatie

Ook de komende zaterdagen in september kun je terecht bij Oold Bleank om je eigen appels en peren te plukken. De boomgaarden zijn dan geopend van 10.00 uur tot 15.00 uur. Je vindt Oold Bleank aan de Reimerweg 13 in Rossum. Uiteraard kun je hier ook terecht voor vele ander producten!

Oold Bleank in Rossum / Maudgeniet.nl

Wij gingen hier naartoe op onze eigen initiatief en dit artikel is dus niet gesponsord.

1 Comment
  • Bertine

    oh wat ontzettend leuk! Jammer genoeg heb ik volgend weekend nachtdiensten en dus slaap ik dan overdag… anders was ik er heen gegaan! Ook niet duur 1 euro per kilo!

Leave a Reply