Genieten

Persoonlijk: mama, werken, bloggen. Hoe houd ik alle ballen hoog?

  • By
  • 10 september 2018
  • Sticky
Weekendje Haddorfer Seen / Maudgeniet.nl

Ik krijg regelmatig opmerkingen dat mijn leventje zo druk is. Ik ben mama van twee kleine meisjes, werk 24 uur per week en plaats meerdere keren per een week artikel online op Maudgeniet.nl. Daarnaast gaan we ook nog regelmatig een dagje op pad, wil ik mijn vriendinnen blijven zien, hebben we regelmatig een feestje en moet ons huishouden natuurlijk ook een beetje up and running blijven. Een logische vraag die regelmatig gesteld wordt is dan ook “Maar hoe doe jij dat dan allemaal!?” Tsja, geen idee eigenlijk! Gewoon gaan!

Ik vind het ook wel eens te veel!
Begrijp me niet verkeerd, ik vind ons leventje geweldig! Ik ben zo blij en dankbaar dat we zo veel leuke dingen kunnen en mogen doen. Dat is ook juist een van de redenen dat het (meestal) wel lukt om alle ballen hoog te houden, maar ook ik vind het wel eens te veel. Afgelopen zomer waren we veel op pad en mochten we heel veel leuke dingen mee maken. Ik dacht elke keer dat het na de zomervakantie wel minder zou worden, maar tot half oktober zitten vrijwel al mijn/onze weekenden en vrije dagen vol!

En dus ga ik op zoek naar een manier om (meestal) alle ballen hoog te houden

Eerder dit jaar kreeg ik al een mailtje van Petra van Praktijk Natuurlijk Inzicht, of ik eens langs wou komen om te kletsen. Door alle drukte gunde ik mezelf niet de tijd om ook daadwerkelijk een afspraak te plannen, maar onlangs ben ik dus bij haar geweest. Petra is een Holistisch Therapeut (een watteeee??) en zij gaat mij helpen om mijn hoofd en lichaam in balans te brengen. Klinkt allemaal heel zweverig, maar dit is dus absoluut niet het geval. Samen gaan we kijken naar de dingen waar ik energie van krijg en de dingen die mij energie kosten (en stress opleveren). Als we dat eenmaal in beeld hebben, gaat ze mij leren hoe ik moet omgaan met dat soort situaties. Sommige stressvolle situaties kun je namelijk niet ontwijken, maar je kunt er wel op een juiste manier mee om gaan zodat het een stuk minder energie kost. Petra behandelt vooral veel mensen met een Burn Out en dit is gelukkig niet mijn klacht, maar wel fijn dat we samen gaan kijken hoe we dat kunnen voorkomen! Dit gaan we doen door middel van verschillende sessies, ademhalingstechnieken etc. etc. Ik ben ontzettend nieuwsgierig en hou jullie natuurlijk op de hoogte!

alle ballen hoog - Maudgeniet.nl

En tot die tijd besluit ik vooral om te relaxen!

En relaxen kan voor mij op heel veel verschillende manieren. Heeeel af en toe doe ik ‘s middags bijvoorbeeld even een middagdutje tegelijk met de kindjes (oeps!), maar ik vind het ook heel relaxt om ‘s avonds te bloggen. Lekker mijn ei kwijt in een paar woorden; daar haal ik echt energie uit! Extra fijn is het dan om na die tijd lekker lang te douchen. Eerder dit jaar maakte ik al kennis met de producten van Urtekram, eerst tijdens mijn wintersport in Zuid-Tirol en later ontdekte ik de baby- en kinderlijn voor Fenne en Saar. (Fijn!)

Voor mezelf kende ik eigenlijk alleen maar de shampoo’s, bodylotion, showergel en spray conditioner. (Die laatste is trouwens een enorme uitvinding voor de drukke spitsuurtjes in de ochtend!) Maar onlangs kreeg ik een pakketje waar ook een deoroller, lippenbalsem, bodyscrub en body olie in zat. En ja, ook weer die spray conditioner.. Want ik kan ondertussen niet meer zonder! 😉 Ook deze -voor mij nieuwe- producten vind ik weer heel fijn, dus ik ben zo blij dat ik dit merk ontdekt heb!

Mama relax!

Vorig jaar, zo’n twee weken voor de bevalling van Saar, was ik bij De Kroesweffer in Vasse. Een heerlijke wellnessboerderij in ons mooie Twente waar ik enorm verwend ben. Zeker tijdens de laatste loodjes van mijn zwangerschap was die verwennerij enorm welkom! Later deze maand mag ik gewoon nog een keer naar deze mooie plek om nog een keer in de watten gelegd te worden, ik heb er nu al zo veel zin in! Want de plek is prachtig, de behandeling vond ik toen heel fijn en het lijkt me heerlijk om weer een hele ochtend te genieten van de Wellness daar. Lucky me!

Hé, het is oke…

Daarnaast probeer ik dus ook alle ballen hoog te houden, door te accepteren dat ik niet altijd alle ballen hoog kán houden. Ik wil het allemaal zo graag en ik vind alles veel te leuk. Ik weet dat dat mijn valkuil is, maar ik probeer echt om soms dingen te laten vallen. Dan ga ik bijvoorbeeld een keertje niet sporten, zeg ik een afspraak met een vriendinnetje af (ik haat dat echt!), moet het huishouden (en die berg met was) een dagje wachten of laten we een pizza bezorgen. Op die manier kan ik de ballen hoog houden. Maar ik ben enorm benieuwd hoe het straks gaat als de sessies met Petra achter de rug zijn!

 

1 Comment
  • Marcella

    Ik had wel eens gehoord van een holistisch therapeut maar ik heb nooit begrepen waar zij precies bij kunnen helpen. Nu ik dat weet, ben ik extra nieuwsgierig naar jouw ervaringen! Dit klinkt ook zeer interessant voor mij!!

Leave a Reply