Genieten

Twentse streekproducten bij Aanstreekelijk in Oldenzaal

  • By
  • 14 december 2018
  • Sticky
Aanstreekelijk in Oldenzaal - Maudgeniet.nl

Het is alweer een tijdje geleden dat ik bij ons in Oldenzaal door de stad liep en een nieuwe winkel tegenkwam.. Niet zomaar een winkel, maar een winkel met alleen maar (lekkere) Twentse streekproducten. Ik besloot vrijwel meteen om hier heel snel een kijkje te gaan nemen.

Wanneer ik bij Aanstreekelijk in Oldenzaal naar binnen loop, valt me op dat de winkel nog een beetje kaal is. Koen begint uit te leggen dat ze nog maar net geopend zijn en dat de laatste puntjes nog op de i gezet moeten worden. Hartstikke logisch natuurlijk! Ook valt het me op dat het interieur erg tof en overzichtelijk is, de schappen zijn gemaakt van mooie materialen en ze hebben prachtige vormen. Juist door deze inrichting oogt de winkel heel rustig. Dus als ik eenmaal heb gezien hoe de winkel er uit ziet, kan ik mijn nieuwsgierigheid niet meer inhouden en begin ik alle producten te bekijken.

Aanstreekelijk in Oldenzaal - Maudgeniet.nl

Zo veel variatie in Twentse streekproducten bij Aanstreekelijk in Oldenzaal

Wanneer ik denk aan Twentse streekproducten, denk ik op de een of andere manier aan fruit. Dat is natuurlijk geen typisch streekproduct, maar we hebben wel een paar hele mooie fruitboerderijen hier in de omgeving. Maar wanneer ik door de winkel Aanstreekelijk in Oldenzaal loop, ontdek ik dat er nog veel meer streekproducten zijn.

In de winkel vind ik veel verschillende Twentse streekproducten, allemaal producten waar wij tukkers echt trots op mogen zijn. Het varieert van shiitakes tot Twentse biertjes en van chocolade tot wijn. Maar ook heerlijke koekjes en cakes door Twentse bakkers, verschillende tapenades en mosterd en zelfs pasta. Iedere vrijdag is het versdag bij Aanstreekelijk in Oldenzaal, dan vind je hier diverse soorten verse groente en fruit.

De producten die je hier vindt zijn niet alleen leuk om jezelf eens mee te verwennen, maar ook perfect als (Twents) relatiegeschenk of als cadeautje!

Aanstreekelijk in Oldenzaal - Maudgeniet.nl

Praktische informatie over Aanstreekelijk in Oldenzaal

Aanstreekelijk is in november 2018 opgericht door Koen. Koen heeft de studie Milieu- en maatschappijwetenschappen gedaan en uiteindelijk deze winkel opgezet. Alle producten die je hier vindt komen uit Twente en hebben maximaal 50 kilometer afgelegd, dit is natuurlijk hartstikke goed voor het milieu. Daarnaast is het altijd fijn om te weten waar je voeding vandaan komt én stimuleert hij hiermee de economie van onze Twentse boeren.

Je vindt Aanstreekelijk aan de Steenstraat 20 in Oldenzaal. Meer informatie over de winkel, de boeren en de producten vind je op de website van Aanstreekelijk.

 

Nee, dit is geen gesponsord artikel. Als trotse Tukker én Oldenzaler vind ik deze winkel een geweldig initiatief en kan ik dit soort ondernemingen alleen maar aanmoedigen!

No Comments
Leave a Reply