Genieten

5x spannende series op Netflix die je niet mag missen

 • By
 • 29 december 2016
 • Sticky
Shutterstock - Netflix

Ik ben echt geen voorstander van de wintermaanden. Het koude natte weer, het in het donker naar het werk rijden en in het donker ook weer naar huis rijden.. Bijna geen daglicht zien op een werkdag (heerlijk om zo te overdrijven) en noem het allemaal maar op. Een van de weinige voordelen van deze wintermaanden is dat we nu wel maximaal kunnen bankhangen. Ook daar ben ik niet zo’n voorstander van, maar met een goede serie vind ik het heerlijk om avond aan avond op de bank te hangen: lang leve Netflix!

Ik ben gek op Britse series, maar zeker ook op Scandinavische series. Van mij mogen de series die we volgen wel lekker spannend zijn. De laatste maanden hebben we heel wat goede (en spannende!) series gezien. En deze stonden allemaal op Netflix, jeeeeuuuj!

The Missing – seizoen 1
The Missing is een Britse serie en gaat over een gezin (vader Tony, moeder Emily, zoontje Oliver van 4) dat op vakantie gaat naar Frankrijk. Door autopech komen ze in een dorpje terecht en ‘s avonds gaan Tony en Oliver zwemmen. Na het zwemmen gaan ze nog even wat drinken en een WK-voetbalwedstrijd kijken en plotseling is Oliver weg! Acht jaar later gaat Tony terug naar het dorpje om de waarheid over de verdwijning van zijn zoontje te achterhalen. Tony en Emily hebben hun grote verlies nooit kunnen verwerken en ondertussen zijn ze gescheiden. Een ontzettend spannende serie!

serie op Netflix
ArthurStock / Shutterstock.com

Happy Valley
Ook weer een Britse serie (ik hou er van!). Catherine is een brigadier in Yorkshire en heeft een behoorlijk chaotisch leven. Haar dochter heeft zelfmoord gepleegd en ondertussen zorgt Catherine, samen met haar ex-drugsverslaafde zus, voor het zoontje van haar dochter. Terwijl ze op haar werk bezig is met de ontvoering van een meisje Ann, komt ze Tommy Lee Royce tegen. Ze houdt hem verantwoordelijk voor wat er met haar dochter is gebeurd, maar heeft (in het begin) nog niet door dat hij ook betrokken is bij de ontvoeringszaak waar ze aan werkt.

Une chance de Trop
Dit is een van de meest spannende series die ik de afgelopen tijd heb gezien. Alice is arts en wordt op een ochtend neergeschoten in haar huis. Wanneer ze na een week weer bijkomt uit haar coma, hoort ze dat haar man is vermoord en haar dochtertje van 6 maanden is vermist. Ze doet er alles aan om haar dochtertje weer terug te vinden en komt terecht in een web van leugens, onduidelijkheid, wantrouw en nog veel meer ellende. Het fijne aan deze (Franse) serie is dat het ‘maar’ 6 afleveringen heeft – wij hebben deze in één avond afgekeken, hihi!

The Fall
Ook The Fall is een Britse serie en ontzettend spannend! Detective Stella wordt naar het mooie Belfast gestuurd omdat de politie daar diverse moorden niet kan oplossen. Op het moment dat zij aankomt heeft de moordenaar (Paul) net weer een moord gepleegd. Het leuke aan deze serie is dat je als kijker al ziet wie de moordenaar is en hoe hij zijn leventje leeft. Hij lijkt in het dagelijks leven een gewone man; hij is therapeut, man van Sally-Ann en vader van twee kinderen.

Designated Survivor
Deze serie vind ik alleen al geweldig omdat Kiefer Sutherland de hoofdrol heeft. Kiefer Sutherland in de hoofdrol in een serie die over het Witte Huis gaat, is gewoon een hele goede combinatie (net als de serie 24 bijvoorbeeld!). In deze serie speelt hij Tom Kirkman, minister van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling. Tijdens een aanslag op het Capitool is hij de aangewezen overlevende. Zonder dat hij het zich allemaal kan beseffen, wordt hij opeens de president van de Verenigde Staten. Niemand in het land vertrouwt op hem en hij komt voor moeilijke keuzes te staan. Daarnaast wil hij ook nog per se onderzoeken wat er is gebeurd met het Capitool. Als hij er achter komt dat het waarschijnlijk komt door iemand ‘van binnen uit’, loopt de spanning hoog op!

Welke serie op Netflix moeten wij absoluut zien?

Meer aanraders op Netflix:

 

22 Comments
 • Nanda

  Oh Maud! Wat een fijne serie’s heb je op de lijst. Ik vond the Missing zó goed. Het beklemde me echt. Zeker als je zelf een kind hebt. Un Chance de Trop staat op mijn wishlist.
  Mijn tips voor jou, de film No Escape. Echt kijken. Gewoon gaan zitten en aanzetten.
  En Trapped. Een serie 1 seizoen 10 afleveringen in de ijskou van IJsland.

  • Maud

   Haha, wat een leuke reactie Nanda! Ik vond The Missing ook geweldig! No Escape en Trapped ga ik zeker kijken.. Trapped stond sowieso al op mijn lijstje.. We moeten alleen onze huidige serie eerst nog even afkijken, hihi!

 • marleen@burgertrutjes

  Oh the Missing wil ik zeker zien!!! Ben nu op de helft van Designated Survivor. Echt een topserie!

  • Maud

   Designated Survivor is geweldig! Ik wou dat het maart was… Op naar de volgende afleveringen van seizoen 1 😉

 • Jessica

  De meeste kende ik nog niet, dus heb ze gelijk even opgeslagen op Netflix! Ik vind Homeland zelf erg spannend, en Lovesick is vooral erg grappig. Narcos is trouwens ook erg spannend, gaat over de bekendste drugshandelaar van Colombia (en volgens mij van de wereld). En Orange is the new black vind ik echt geweldig. Er is ook zo veel keuze, ik krijg er bijna keuzestress door haha ;p

  • Maud

   Homeland vond ik zelf ook geweldig! Orange is the New Black ook! Narcos vond ik zelf wat minder, maar desondanks bleef ik toch kijken, haha! Lovesick heb ik nog niet gezien – staat genoteerd!

 • Tess

  Homeland en The Killing! Je tips staan op mijn lijstje!

 • Saskia

  Ja THE FALL<3 Echt ZOOOOO tof was deze serie. Ik heb op het puntje van mijn stoel zitten kijken. Die eerste tip lijkt me ook wel wat.

  Oh en The Killing & The Bridge mis ik in dit rijtje, ook top series!

  • Maud

   haha, hoe jij over The Fall denkt – zo denk ik er ook over. Wát spannend! The Killing heb ik nog niet gezien! En ondertussen ben ik alweer bezig met een 2e lijstje.. The Brigde hoort daar ook zeker thuis!

 • Yvonne

  Wij hebben zelf geen Netflix. Sterker nog: ik kijk echt bijna nooit tv. Vind het zo zonde van mijn tijd, heb altijd zoveel andere dingen te doen. Ik ken deze series dan ook niet, maar als Grey’s Anatomy wordt uitgezonden downloaden we dat altijd, volgen ‘t al sinds ‘t begin… maar dat is echt het enige. 🙂

  • Maud

   Ik keek ook bijna nooit tv, tenminste niet naar de ‘standaard zenders’. Wel kijken we heel vaak series en daar is Netflix echt ideaal voor!

 • Sanne

  Wat een fijne lijst! En ik kende eigenlijk geen één van de series die je noemt. Komt mooi uit, heb ik er weer mooie tips bij! Wij kijken momenteel Narcos, ook heel spannend en vooral bizar om te zien hoe het er vroeger aan toe ging in Colombia.

  • Maud

   Ah, dat is fijn! Narcos heb ik inderdaad ook gezien – ik vond die serie een stuk minder spannend dan ik had verwacht!

  • abid

   Pablo Escobar, El Patron del Mal vond ik persoonlijk beter (realistischer) dan Narcos. In Narcos wordt het verhaal vertelt door een 3e engels sprekend iemand vertelt. In Pablo Escobar niet en de acteurs vond ik beter:)

   • Maud

    Ik ben benieuwd naar die andere serie dan! Ik vond het bij Narcos ook ‘irritant’ dat de 3e persoon verteld werd..

 • Wanda

  Handig lijstje, ik ken al deze series nog niet. Netflix gaat hier ook iedere avond even aan. Momenteel kijken we Gilmore girls, kijkt heerlijk makkelijk weg na een zware werkdag. Zo nu en dan zet ik een aflevering van Orange is the new black op, maar eigenlijk ben ik na een uurtje Netflixen vaak wel weer klaar en duik ik achter mijn laptop.

 • Aniek - travelwriter.nl

  The Missing lijkt me zeker spannend, maar om eerlijk te zijn ook hier geen Netflix. Al kijk ik wel graag Grey’s Anatomy en Gilmore Girls. 😉

 • Esmee

  The Fall vond ik echt briljant. Kan ook niet wachten totdat designated survivor weer verder gaat! Une chance de Trop staat op mijn lijstje, thanks voor de tip! 🙂

 • Iris

  Ik vind Orphan black echt een hele goede serie! Het bevat spanning en science fiction. Vooral spanning is in alle afleveringen te vinden, ik heb het geen moment saai gevonden. Ook is de verhaallijn echt super goed uitgedacht, het is echt geweldig (en soms ookwel wat ingewikkeld moet ik toegeven, maar dat is het zeker waard). Ook heeft het lekker veel seizoenen dus je kan lekker lang vooruit hahahhet is echt een aanrader!

  • Maud

   Aaah, goede tip Iris. Dankjewel!

Leave a Reply