Genieten

5 populaire series op Netflix die je niet mag missen

 • By
 • 6 januari 2017
 • Sticky
ArthurStock / Shutterstock.com

Een van de weinige voordelen aan de koude wintermaanden is dat ik ongegeneerd lang op de bank kan liggen met Netflix! Onlangs plaatste ik een artikel online met 5 spannende series op Netflix die je niet mag missen. Dit artikel werd behoorlijk veel gelezen en ondertussen ben ik bezig met het tweede lijstje van spannende series op Netflix.. Maar er staan ook heel veel populaire series op Netflix die je niet mag missen..

Suits
Samen met vriendjelief keek ik deze serie en elke keer zwijmelde ik helemaal weg. Harvey en Mike zijn niet alleen heel leuk om naar te kijken, ze spelen hun rol ook nog eens ontzettend goed! Harvey werkt bij een advocatenkantoor en Mike komt per ongeluk opdagen tijdens een sollicitatieronde, omdat hij undercoveragenten moest ontwijken terwijl hij drugs wilde verkopen. Met veel gebluf zorgt hij er voor dat hij de assistent wordt van Harvey. Mike blijkt ontzettend goed in zijn vak en Harvey komt erachter dat hij officieel geen advocaat is.. Deze serie is erg spannend én heeft veel humor!

ArthurStock / Shutterstock.com
ArthurStock / Shutterstock.com

Prison Break
Toen deze serie op de Nederlandse televisie werd uitgezonden zat ik er elke avond klaar voor. Ik dacht dat ik in de latere seizoenen had afgehaakt. Maar toen we op Netflix opnieuw begonnen met deze serie, kwam ik er achter dat ik toch alles wel had gezien. Het verhaal gaat in eerste instantie over Lincoln Burrows die onterecht in de gevangenis zit. Zijn broer Michael Scofield pleegt een gewapende overval, zodat hij ook in de gevangenis komt. Van te voren heeft Michael een compleet plan uitgewerkt om zijn broer te ontsnappen uit de gevangenis.

Orange is the new black
Ik vind het gevangenisleven ontzettend interessant! Geen idee waarom precies, maar eigenlijk wil ik er altijd alles over weten. In de serie Orange is the new black wordt Piper Chapman veroordeeld voor het smokkelen van drugs wat ze jaren geleden heeft gedaan.. Hierdoor komt ze terecht in een vrouwengevangenis en krijgt ze met allerlei rare (en soms grappige) situaties te maken. Ontzettend leuk om op deze manier een kijkje te krijgen in een vrouwengevangenis!

White collar
White collar is ook weer een serie waar ik heerlijk heb zitten zwijmelen. Neal Caffrey zit in de gevangenis wegens oplichting. Tijdens een gesprek met de FBI stelt Neal voor om eerder vrijgelaten te worden in ruil voor zijn hulp aan de FBI. Hij is zo goed in oplichten, vervalsen en stelen dat hij precies weet wat de criminelen doen en hoe de FBI hem kan pakken. Samen met Peter Burke gaat hij op pad om heel wat oplichters te betrappen. Wederom een serie met veel humor, erg leuk!

Shuttestock - Netflix
ArthurStock / Shutterstock.com

Narcos
Narcos gaat over de jacht op Pablo Escobar in de jaren ’70 en ’80. Hoe Pablo Escobar begon aan de drugshandel, hoe hij daar onwijs veel geld mee verdiende, arme mensen in zijn land hielp en hoe hij een ontzettend grote crimineel werd.. Erg indrukwekkend!

Op de een of andere manier trekt deze serie mij lang niet zo erg als andere series.. Ik denk dat dit onder andere te maken heeft met dat er een derde persoon is die tussendoor vertelt wat er gebeurt.. Hoewel het inderdaad een spannende serie is, viel deze mij toch een beetje tegen. Toch ben ik ontzettend blij dat ik Narcos wél gezien heb. Het geeft een heel duidelijk beeld van hoe de situatie vroeger in Columbia was en dat vind ik echt geweldig om te zien!

Heb jij nog Netflix-aanraders voor mij?

We zitten nog maar in begin januari, dus de lange donkere avonden duren nog wel even! 😉 Meer excuses heb ik niet nodig voor een paar goede Netflix-series. Heb jij nog aanraders voor mij? Laat het me dan vooral weten in een reactie hieronder: van films en documentaires tot de allerbeste tips voor series!

 

Meer aanraders op Netflix

 

15 Comments
 • Saskia

  Mijn all time fav zijn toch echt wel The Fall, The Killing, The Bridge en ik wil graag beginnen met The Following.

 • Co

  Fijn lijstje! Ik zit al een week ziek thuis en Netflix me een ongeluk 😉 Ik vond Stranger Things wel een gave serie, heb je die al gezien? En dankzij Netflix heb ik ook eindelijk Gilmore Girls ontdekt, dat keek ik eerder nooit. Een leuke manier om ook wat oudere series te ontdekken 🙂

 • Susan

  Oh hier heb ik nog niet veel van gezien! Moet me er toch eens toe gaan zetten, ookal trekt niet alles mij.

 • Tim

  Maud, leuk om te lezen. Sowieso Sherlock en ook aardig zijn 30% en Black Mirror!

  • Maud

   Thanks Tim! Ik vind Sherlock ook geweldig! 30% en Black Mirror ken ik nog niet – zet ik op het lijstje!

 • Vanessa

  Suits en Narcos kijkt mijn vriend, maar persoonlijk zijn deze series niet zo mijn ding. Mijn favoriete series zijn o.a. The Killing, Stranger Things, The Following, The Get Down en The Walking Dead. Toevallig veel series die met “The” beginnen, haha!

  • Maud

   Aaah, weer allemaal leuke series erbij die we nog moeten gaan kijken dus! Thanks voor de tips!

 • Nanouk | Samen de Wereld Ontdekken

  Narcos vonden wij ook geweldig!!! Joost was ook fan van Suits. We hebben Orange is the new black geprobeerd maar zijn halverwege de eerste episode al afgehaakt.

  We hebben geen Netflix maar series die we wel kijken zijn Westworld (heel spannend, echt toffe serie!), Teen Wolf (moet je van houden, van dat super natural gebeuren) en Lucifer (erg grappig, niet heel spannend). Oh en Joost kijkt nog Blacksails en Vikings, dat zijn wel hele spannende series.

  • Maud

   Westworld ken ik niet, ben ik benieuwd naar!

 • Sarah

  Leuk lijstje! Ik heb ook met heel veel plezier naar Stranger Things en Gilmore Girls gekeken. Grote aanraders vind ik 😉

  • Maud

   Ah, die moet ik allebei nog kijken. Hoewel ik Gilmore Girls destijds wel heb gevolgd op tv…

 • Ramon

  De serie Dexter is een echte aanrader.

  • Maud

   Dexter ken ik inderdaad!

 • Ramon

  Ik mis Breaking Bad in de top 5.Persoonlijk vind ik dat een van de beste series

  • Maud

   Ik moet Breaking Bad nog kijken, ben er ontzettend nieuwsgierig naar!

Leave a Reply