Dagje uit

Een dagje uit naar de Winterefteling!

  • By
  • 9 december 2017
  • Sticky
Winterefteling - Maudgeniet.nl

Ik vind De Efteling een van de mooiste pretparken van Nederland. Wanneer je hier naar binnen gaat, lijkt het wel alsof je vrijwel direct een sprookje binnen komt lopen. Wellicht heb je het gezien op Instagram, maar vorig weekend waren wij te vinden in de Winterefteling!

Ik wilde zo graag nog eens terug naar De Efteling, want het was alweer een hele tijd geleden dat we hier voor het laatst waren. Maar ik dacht dat het misschien niet zo leuk was om met een peuter naar een pretpark te gaan en dat Fenne er nog niet zo veel aan zou hebben. Maar na een beetje research en navraag op internet, kwam ik er achter dat het ook voor peuters erg leuk is hier!

Winterefteling - Maudgeniet.nl

Het was de eerste dag van het nieuwe winterseizoen dat het écht koud was. Het was -1 ºC, maar het voelde wel -10 ºC! Maar dat mocht de pret niet drukken, we gingen tenslotte naar de Winterefteling. En daar hoort een beetje kou gewoon bij! En dus zaten we op zaterdagochtend al vroeg met z’n viertjes in de auto.. Op naar de Winterefteling! Rond 10.50 uur kwamen we aan bij de parkeerplaats en we waren dus mooi op tijd om naar binnen te gaan.

Eerst een fles voor Saar!
We besloten om eerst Saar een fles te doen en gingen meteen naar binnen bij restaurant Octopus. Dit is niet alleen een leuke plek voor een hapje en een drankje (of een flesvoeding), maar Fenne kon hier ook heel leuk spelen! Ze wilde hier bijna niet meer weg, haha! Toch besloten we uiteindelijk om dan toch echt het park te ontdekken..

Eigenlijk liepen we meteen door naar het Sprookjesbos, want dit is toch wel het leukste gedeelte voor peutertjes. Onderweg kwamen we al die mooie decoraties tegen. Wat is de Efteling mooi in de winter!

Winterefteling - Maudgeniet.nl

Opwarmen met pannenkoeken en ijs
Ik had gehoopt dat Fenne in de auto nog wel even zou slapen, maar dat was helaas niet het geval. Door de kou en een beetje slaaptekort werd het uiteindelijk steeds iets minder gezellig met Fenne. We besloten om pannenkoeken te gaan eten bij Polles Keuken. Madame wilde per se een ijsje (want het was toch al koud) en wij lieten haar maar.. Terwijl wij warm werden met een pannenkoek, werd Fenne weer gezellig onder het genot van een ijsje. Polles Keuken is sowieso leuk om even te bekijken, het is hier zo mooi binnen!

Winterefteling - Maudgeniet.nl

Genieten in de Winterefteling
Fenne was weer gezellig en we waren weer klaar om de rest van het park te bekijken. Fenne durfde bijna niet in de attracties, op de schommels, miniatuurwereld Diorama en de kabouterhuisjes in het Sprookjesbos na, hihi. Maar dat maakte ons dagje in de Winterefteling niet minder leuk. Het is prachtig om hier rond te lopen en alle mooie decoratie te zien, overal is aan gedacht. Daarna is het sfeertje erg leuk en gezellig, vooral bij de vreugdevuren. Daar stonden veel mensen te genieten van een gluhwein of warme chocomel en er stonden regelmatig koortjes te zingen. Gezellig!

Winterefteling - Maudgeniet.nl

En natuurlijk een souvenir!
Uiteraard mocht Fenne iets uitzoeken in een van de souvenirwinkels. Het werd uiteindelijk de toverstaf van Pardoes. De jonge dame in de winkel testte uitgebreid of alle kleurtjes werkten en Fenne vond het enorm interessant. Ondertussen komt de toverstaf van Pardoes hier nog regelmatig in huis voorbij en doet ze de ‘mevjouw uit winkel’ uitgebreid na, hihi. Zo leuk!

Winterefteling - Maudgeniet.nl

Tips voor de Winterefteling

Wij gingen naar de Winterefteling met een baby en een peuter. Het was deze dag erg koud, dus het is verstandig om je goed voor te bereiden. Misschien heb je iets aan deze tips.

  • Zorg er voor dat de kindjes warm zijn aangekleed. Fenne had een dikke jas aan, een sjaal om, handschoenen aan én een muts op. Maar nog kreeg ze het niet warm.. Achteraf bedacht ik me dat thermokleding onder de kleren misschien best wel een goed idee zou zijn. Oeps, te laat! #loedermoeder
  • Saar had het wél lekker warm. Zij lag natuurlijk de hele dag in de wandelwagen en bewoog niet/nauwelijks. Voor haar kocht ik een soort skipakje, waardoor ze het de hele dag lekker warm had. [Bekijk mijn Instagram trouwens voor dit superleuke pakje!]
  • Ga regelmatig even ergens naar binnen om op te warmen, met heerlijke warme chocolademelk bijvoorbeeld. Ook kun je je goed opwarmen bij een van de vreugdevuren (nog extra gezellig ook!).
  • Download de Efteling-app! Via deze app kun je zien waar je precies in het park bent, maar ook kun je de wachtrijen in de gaten houden. Als je het een beetje slim speelt, hoef je nergens (lang) te wachten!
  • Maak er een gezellig weekendje van en kies er voor om te overnachten vlakbij De Efteling.

Winterefteling - Maudgeniet.nl

Praktische informatie
Je vindt De Efteling aan de Europalaan 1 in Kaatsheuvel. Het park is het hele jaar geopend. De Winterefteling is tot en met 31 januari 2018 iedere dag vanaf 11.00 uur geopend. Aan de kassa betaal je € 37,50 per kaartje, maar als je de tickets online bestelt krijg je € 2,00 korting. Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis. Parkeren kan bij de Efteling zelf voor € 10,00 per dag. Meer informatie vind je natuurlijk op de website van De Efteling.

Wij waren hier op uitnodiging van De Efteling. In dit artikel vind je alleen mijn persoonlijke mening.

 

No Comments
Leave a Reply