Dagje uit Duitsland

Over de grens: een dagje winkelen in Rheine

  • By
  • 8 juli 2018
  • Sticky
Winkelen in Rheine / Maudgeniet.nl

Als iemand ‘Rheine’ roept, dan roep ik heel hard ‘leuke dierentuin’! Want ja, ik ken de stad Rheine eigenlijk alleen maar van de Naturzoo Rheine, een hele leuke dierentuin. Ik wist eigenlijk nog niet dat Rheine ook een hele leuke stad is om een middagje te shoppen.

Eerlijk is eerlijk: ik ben niet gek op winkelen, maar af en toe is het gewoon wel nodig. Zeker nu het heerlijk zomers weer is! Vorig jaar met het mooie weer had ik vooral zwangerschapskleding aan en dat past nu niet meer, hihi. Maar een dagje slenteren door een leuke stad vind ik altijd wél heel erg leuk. En dus ging ik samen met een vriendinnetje een middagje winkelen in Rheine.

Lees ook: Over de grens – de dierentuin in Rheine

Winkelen in Rheine is leuk!
Rheine heeft een compact en gezellig centrum. Het centrum bestaat eigenlijk uit een lange winkelstraat, de Emsstraße. Deze winkelstraat heeft een aantal zijstraatjes waar je ook nog leuke winkeltjes vindt. Je vindt hier de bekende internationale merken (zoals Only, Jack & Jones, H&M en Rituals), maar ook verschillende Duitse ketens (zoals Bockmann en Depot). En daarnaast kwamen we ook nog winkels tegen die ik nog nooit heb gezien. Kortom: de keuze is reuze!

Markt
Wij gingen op een zaterdag winkelen in Rheine. Ik vind het altijd leuk om naar de markt te gaan en we hadden geluk, want op zaterdagochtend tot 13.00 uur is er markt in Rheine. Hier stonden marktkramen uit Duitsland, maar ook uit Nederland. Op de markt waren allerlei producten te koop: bloemen, kaas, kip, groente en fruit en noem het allemaal maar op. Leuk!

Winkelen in Rheine / Maudgeniet.nl

Gezellig sfeertje met leuke terrasjes
De stad heeft een heel gezellig sfeertje. Wij wilden tussen het winkelen door graag even koffie drinken op het terras. Tijdens ons bezoekje aan Rheine was de Marktplatz opgebroken. Zo jammer, want dit pleintje zag er heel gezellig uit! Maar gelukkig vonden we ook heel veel terrasjes in de winkelstraten.

Wij aten een heerlijke lunch aan het einde van de Emsstraße, dronken koffie aan het begin van deze winkelstraat en ik kon het ook niet laten om even bij de bakker naar binnen te glippen. Ik ben echt gek op het traditionele Duitse eten. Normaal vind ik dat je niet écht in Duitsland bent geweest als je geen braadworst hebt gehad, maar dat heb ik nu goed gemaakt door een bezoekje aan de Duitse bakker te brengen! 😉 

Winkelen in Rheine / Maudgeniet.nl

Emsgalerie
Aan de grote winkelstraat vind je ook een heel mooi winkelcentrum. De architectuur van de Emsgalerie is heel modern en vooral het plafond vond ik prachtig! De Emsgalerie heeft meer dan 50 winkels: van leuke woonwinkels tot kledingwinkels en er is zelfs een Mediamarkt aanwezig. Kun je je kerel daar mooi dumpen en zelf uitgebreid winkelen! 😉 In dit winkelcentrum kun je ook even pauze nemen met een ijsje, een stukje fruit of met een lekker broodje. Fijn!

Winkelen in Rheine / Maudgeniet.nl

Handige tips:

  • Contant geld: Neem contant geld mee! Er is niet overal gelegenheid om te pinnen. Bij een aantal bakkers en lunchrooms kun je bijvoorbeeld niet pinnen en ook in de parkeergarage moet je contant betalen.
  • Parkeren: Er zijn verschillende parkeergarages in het centrum. Ik vond het parkeren absoluut betaalbaar: voor een hele middag waren wij maar € 4,50 kwijt.
  • Bezienswaardigheden: Naast een hele dag te winkelen in Rheine, is het natuurlijk ook heel leuk om een aantal bezienswaardigheden te bekijken. Veel plezier!

 

1 Comment
  • Wanda

    Bedankt voor de tip! Wij komen ook graag in Duitsland om te winkelen of inderdaad gewoon even een middagje wat rond te slenteren. Rheine is voor ons ook nog niet zo ver rijden dus ik zet hem hem op mijn lijstje!

Leave a Reply