Dagje uit

Over de grens: Wildpark Frankenhof

  • By
  • 17 augustus 2017
  • Sticky
Wildpark Frankenhof

Mijn zusje is weer thuis! De laatste vier maanden heeft ze in Alaska en Canada gewoond en heeft ze Fenne en Saar behoorlijk gemist. De hoogste tijd om een beetje tijd in te halen.. Dus ging ik met mijn moeder, mijn zusje en de meisjes op pad. Dit keer gingen we weer naar een leuke plek over de (Duitse) grens: Wildpark Frankenhof in Reken.

Wildpark Frankenhof

Wildpark Frankenhof
We kwamen er al snel achter dat Wildpark Frankenhof ontzettend leuk is. Het voelt eerder als een soort natuurpark dan als een dierentuin. Het park is ruim opgezet en het is er ontzettend groen. Wij volgden de route en zo kwamen we overal langs.

De dieren hier hebben erg veel ruimte; de verblijven zijn allemaal behoorlijk groot. Hierdoor loop je als bezoeker wat langer over een stuk met dezelfde dieren, maar voor de dieren is het ontzettend fijn dat ze zoveel ruimte hebben. Dat vind ik echt een pluspunt!

Nog een extra pluspunt: je vindt hier niet echt de standaard dieren. Zo hebben we geen olifanten en giraffen gezien. Maar juist wolven, lynxen, bizons en noem het maar op. Echt dieren die je (in Europa) in het wild tegen kunt komen.

Wildpark Frankenhof

Volop speelplezier
In het park zijn verschillende plekken om te spelen. Zo vind je er een belevenispad waar je lekker kunt klimmen en ontdekken, maar er is ook een sprookjesbos.

De route eindigt bij de ‘Avonturenspeelplaats’. Een grote speeltuin met alles er op en er aan. Ik vind het heel fijn dat de speeltuin pas op het einde is.. Zo zien we én de dierentuin én hebben we plezier in de speeltuin. 😉

Het (letterlijke) hoogtepunt van de speeltuin is de glijbaan waar je met speciale matjes van af moet. Maar het hoogtepunt voor Fenne waren toch echt de luchtkussens waar ze op kon klimmen. ‘De tent’ zoals ze het zelf noemt, hihi. Met mooi weer kunnen de kindjes op de avonturenspeelplaats ook spelen bij de waterspeelplaats.

Wildpark Frankenhof

Peuterspeelplaats
Behalve de grote speeltuin is er ook een speciale speelplek voor de ukkies. Deze zit naast het terras van het restaurant (waar je onder andere lekkere braad- en curryworsten, patatjes, schnitzels en ijsjes kunt kopen). Op de peuterspeelplaats vind je een springkussen en een plein met auto’s waar ze zelf mee kunnen spelen, maar ook verschillende leuke speeltoestellen.

Wildpark Frankenhof

Praktische informatie
Wildpark Frankenhof is het hele jaar geopend (behalve op 24 en 25 december). Van maart t/m oktober zijn ze geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur en van november t/m februari van 10.00 uur tot 17.00 uur.

De entreeprijs voor volwassenen is € 8,00 en voor kinderen (van 2 tot en met 14 jaar) maar € 7,00. Je betaalt slechts één keer entree en hebt dan toegang tot alle attracties (de dieren, de speeltuin en het sprookjesbos) van het park. Meer informatie en actuele openingstijden en entreeprijzen kun je vinden op de website van Wildpark Frankenhof.

 

Meer lezen over uitjes in Duitsland:

 

No Comments
Leave a Reply