Dagje uit

De leukste uitjes vanuit Landal De Hellendoornse Berg

 • By
 • 8 januari 2019
 • Sticky
uitjes vanuit Landal De Hellendoornse Berg / Maudgeniet.nl

Wanneer je een weekendje weg wilt met kleine kinderen, is het heerlijk om te kiezen voor een vakantiepark. De laatste maanden hebben we al aardig wat vakantieparken bezocht, waaronder Landal De Hellendoornse Berg. Voor ons is dit vakantiepark maar een half uurtje rijden en toch hadden we een enorm vakantiegevoel. Het is een erg leuk en veelzijdig vakantiepark en we zaten echt even in een hele andere omgeving. In de omgeving is ontzettend veel leuks te doen voor (kleine) kinderen en zo gingen wij op zoek naar de leukste uitjes vanuit Landal De Hellendoornse Berg!

Lees ook: Accommodatie – Landal De Hellendoornse Berg

De leukste uitjes vanuit Landal De Hellendoornse Berg

Landal De Hellendoornse Berg ligt aan de Sallandse Heuvelrug, een prachtig mooi gebied waar iedereen zich kan vermaken. Lekker een stukje wandelen of fietsen door de bossen (er zijn ook leuke kinderroutes!). Maar behalve genieten van de mooie natuur hier, zijn er nog veel meer leuke uitjes!

De Flierefluiter

De Flierefluiter ligt op zo’n 15 kilometer vanaf het park en is voor kleine kinderen een van de leukste uitjes vanuit Landal De Hellendoornse Berg. De Flierefluiter is een grote buitenspeeltuin, met daarbij een gedeelte kinderboerderij en zelfs nog een binnenspeeltuin. Bij De Flierefluiter is van alles te doen: een grote skelterbaan, diverse trampolines, speeltoestellen in het zand, een doolhof, een grote indoorspeeltuin en nog veel meer. Je kunt er zelfs pony rijden!

uitjes vanuit Landal De Hellendoornse Berg - De Flierefluiter / Maudgeniet.nl

Natuurdiorama Holterberg

Natuurdiorama Holterberg is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de natuur. En zelfs wanneer je dat niet bent, is het hier erg leuk en interessant. Hier vind je een aantal levensgrote ‘kijkdozen’ die jou een mooie kijk in de dierenwereld geven. Erg indrukwekkend! Voor kinderen is hier ook nog het Bos van Daantje Das met diverse natuurlijke speelelementen. Een leuke manier om kennis te maken met de natuur en een eindje te wandelen. Extra leuk om daarna de middag af te sluiten bij Woody’s Pancakes & Steaks!

Kinderboerderij Dondertman

Kinderboerderij Dondertman is best wel een begrip bij ons in de regio. Diverse schoolreisjes en kinderfeestjes worden hier georganiseerd en je kunt je hier dan ook prima een hele dag vermaken. Kinderboerderij Dondertman is namelijk niet zo maar een kinderboerderij, maar een kinderboerderij waar van alles te beleven is. Er zijn kippen, varkens, schapen en geiten, maar ook ezels, alpaca’s en verschillende vogels. Je kunt de schapen en geitjes voeren, of gezellig knuffelen met een van de vele konijnen en cavia’s. Daarnaast heeft Kinderboerderij Dondertman een skelterbaan en zijn er buiten verschillende mogelijkheden om te spelen. Denk dan aan diverse speeltoestellen, een airtrampoline, een mini-draaimolen, schommels, een (overdekte) glijbaan, een kabelbaan en nog veel meer!

uitjes vanuit Landal De Hellendoornse Berg / Maudgeniet.nl

Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn ligt vrijwel om de hoek bij het vakantiepark en is een ontzettend leuk uitje met kinderen. Met ruim 30 attracties en diverse shows + evenementen kun je dit wel een echt pretpark noemen. Een perfecte plek voor de hele dag plezier. Eigenlijk vind ik Avonturenpark Hellendoorn leuk voor kindjes vanaf ongeveer 6 jaar, maar zelfs voor peuters zijn hier al verschillende leuke attracties. Daarmee is het voor het hele gezin een van de vele leuke uitjes vanuit Landal de Hellendoornse berg.

Ga lekker wandelen!

In de omgeving zijn prachtige wandelroutes -met name over de Sallandse Heuvelrug- die ook erg leuk zijn met kleine kinderen.  Wij wandelen er verschillende routes, allemaal met de mogelijkheden om voor of na de tijd ook wat te eten en drinken. De routes die we wandelen zijn niet lang en allemaal erg leuk om te doen met kleine kinderen. Bij sommige routes moet je op zoek gaan naar bordjes of kabouters, bij een andere route kom je onderweg de leukste houten speeltoestellen tegen. Gegarandeerd feest in het bos!

Een aantal leuke routes -speciaal voor kinderen- in de omgeving van Landal De Hellendoornse Berg:

Speelbos in Nijverdal / Maudgeniet.nl

En nog zo veel meer!

En er zijn nog zoveel meer toffe uitjes vanuit Landal De Hellendoornse Berg! Er zijn verschillende musea in de buurt, waaronder het Memory International War museum of Smederijmuseum d’Oale Smederie. Maar er zijn ook leuke boerderijen in de buurt waar je een kijkje kunt nemen of ga naar Klompenatelier Dijkman! Kortom: genoeg te doen in de omgeving..

uitjes vanuit Landal De Hellendoornse Berg / Maudgeniet.nl

3 Comments
 • Bertine

  Ja alles hier in de buurt, zo leuk! De Flierefluiter is echt heel erg leuk, van alles wat hebben ze daar!

 • Angelique

  Wij gaan inderdaad erg vaak naar de flierefluiter of naar Dondertman in de weekenden of vakanties. Kinderen vermaken zich er prima de gehele dag!

 • Marcella

  Leuk, wij waren afgelopen weekend in Holten en wandelden ook op de Holterberg. Wat een gave omgeving! Wij willen daar zeker vaker op pad gaan!

Leave a Reply