Dagje uit

De leukste uitjes vanuit Landal Aelderholt (Drenthe)

  • By
  • 14 juli 2018
  • Sticky
Sprookjeshof / Maudgeniet.nl

Tegen al mijn eerdere verwachtingen in, vinden we het sinds afgelopen jaar heerlijk om een weekendje te verblijven op een vakantiepark. Zeker met twee kleine meisjes is dat een heel goed idee: we hebben ons eigen huisje, voorzien van alles wat we nodig hebben. Hierdoor blijft ons dagelijkse leventje gewoon doorgaan en kunnen we vervolgens gaan en staan waar we willen. Op het vakantiepark is van alles te doen voor de kindjes, maar ook in de omgeving ontdekken we allemaal nieuwe leuke plekjes. Absoluut een win-win situatie! Eerder dit jaar (het Moederdag-weekend!) gingen we naar Landal Aelderholt, een ontzettend leuk vakantiepark. Daar waren we bijna het hele weekend op pad om op zoek te gaan naar de leukste uitjes vanuit Landal Aelderholt.

Lees ook: Accommodatie – Landal Aelderholt in Aalden (Drenthe)

Uitjes vanuit Landal Aelderholt (Drenthe)

Voor ons was dit vakantiepark een perfecte keuze! Vanuit ons huis is Landal Aelderholt maar een uurtje rijden en de provincie Drenthe vinden we altijd erg leuk. Het is er nog relatief rustig en het heeft een prachtige natuur, maar als je een drukkere stad op wilt zoeken dan kan dat ook. Perfect voor een weekendje weg met kinderen in Drenthe! Gelukkig zijn er heel veel leuke uitjes vanuit Landal Aelderholt voor kleine kinderen. Beter gezegd: het weekend was eigenlijk te kort voor alle leuke uitjes!

Uitjes vanuit Landal Aelderholt - Maudgeniet.nl

Attractiepark Sprookjeshof in Zuidlaren
Attractiepark Sprookjeshof in Zuidlaren is een leuke buitenspeeltuin met traditionele speeltoestellen, voor mij voelde het heel gezellig en nostalgisch aan. Er zijn heel veel speeltoestellen die allemaal leuk en uitdagend zijn. Maar er is meer! Er is hier ook een kleine kinderboerderij met echte traptrekkers en misschien nog wel leuker.. Een echt sprookjesbos! Met een -letterlijke- druk op de knop breng je hier maar liefst 25 sprookjes tot leven. Bij slecht weer is er zelfs een stukje indoor speeltuin.

Lees ook: Attractiepark Sprookjeshof in Zuidlaren

Wildlands Adventure Zoo in Emmen
Als we punten willen scoren bij Fenne, dan moeten we met haar naar een dierentuin gaan. En dan het liefste naar een dierentuin waar meer te beleven is dan ‘alleen maar dieren kijken’. Een beetje spelen en sensatie vindt ze helemaal geweldig; en dan zijn we bij Wildlands Adventure Zoo helemaal aan het goede adres.

Uitjes vanuit Landal Aelderholt - Maudgeniet.nl

Plopsa Indoor Coevorden
Plopsa Indoor Coevorden is echt een geweldige plek voor peuters en kleuters! Hier vind je diverse attracties van K3, Bumba, Mega Mindy, Kabouter Plop en nog veel meer iconen van Studio 100. Je zou denken dat het alleen een binnenspeeltuin is, maar ook buiten zijn er diverse attracties. Wij konden ons hier prima een hele dag vermaken!

Lees ook: Speeltip – Plopsa Indoor Coevorden

Prachtige natuur in Drenthe
Wij zijn gek op wandelen en ook in de omgeving van Landal Aelderholt zijn er heel veel mogelijkheden om te wandelen. In Drenthe is er zo veel mooie natuur, ga bijvoorbeeld eens op zoek naar hunebedden!

Uitjes vanuit Landal Aelderholt - Maudgeniet.nl

Herinneringscentrum Kamp Westerbork
Eerder waren we al eens bij Herinneringscentrum Kamp Westerbork en dit vond ik een hele indrukwekkende plek. Ondanks dat er nog maar weinig over is van het kamp (bijna niks meer aan gebouwen), staan er heel veel monumenten en informatieborden. Ongelooflijk dat hier zo veel narigheid is gebeurd!

Het museumdorpje Orvelte
Orvelte is een autovrij museumdorpje waar het ontzettend leuk is om doorheen te lopen. Je gaat weer even helemaal terug in de tijd en je blijft je ogen maar uitkijken. Erg interessant en leuk om te zien; je komt hier namelijk heel veel geschiedenis van Nederland tegen.

Nog meer leuke uitjes vanuit Landal Aelderholt!

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke uitjes vanuit Landal Aelderholt. De steden Assen en Emmen liggen relatief dichtbij en ook de Duitse stad Meppen is erg leuk om te winkelen! Er zijn natuurlijk ook diverse restaurantjes en andere horecagelegenheden in de buurt.

Lees ook: Over de grens – Een dagje winkelen in Meppen

Uitjes vanuit Landal Aelderholt - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply