Dagje uit

Uitje met kinderen in Twente: Landgoed Kaamps

  • By
  • 14 augustus 2018
  • Sticky
Landgoed Kaamps / Maudgeniet.nl

Wij gaan regelmatig op pad met ons viertjes. De ene keer gaan we een weekendje weg of een dagje naar een pretpark of een dierentuin, andere dagen gaan we juist op zoek naar een leuk uitje voor een paar uurtjes. En zo kwamen we onlangs ook bij Landgoed Kaamps in Deurningen (Twente) terecht.

Eerder waren we al eens bij Landgoed Kaamps geweest. Niet echt om te spelen, maar wel voor een Boer’n Theeleut. Dit was zo ontzettend leuk en destijds besloot ik al dat ik hier ook heel graag eens met de kindjes naartoe zou willen.

Lees ook: Boer’n Theeleut’n bij Landgoed Kaamps in Deurningen

Landgoed Kaamps / Maudgeniet.nl

Bij de koeien kijken!

Bij Landgoed Kaamps kun je even een kijkje nemen bij de koeien. Je loopt het bezoekersstukje van de stal in en kunt dan heel dichtbij de koeien komen. Het leuke is dat je aan de ene kant de koeien kunt zien en aan de andere kant kunt zien hoe de (overheerlijke!) kaas wordt gemaakt.

Wij vonden het zo leuk om even bij de koeien te kijken en natuurlijk ook best stiekem een beetje spannend. Normaal gesproken zie je ze alleen van een afstandje in de wei en nu kon je echt dichtbij komen; heel leuk! Eigenlijk wilde Fenne de koeien aaien, maar dat vond ik zelf nog wel spannend, haha! Saar vond het ook een groot feest, maar die snapte er natuurlijk nog niet zo veel van.

Spelen in de speeltuin, koeien melken en achter de kippen aan

Maar er is natuurlijk nog zoveel meer te doen bij Landgoed Kaamps. Er staat een houten koe, zodat je daar zelf kunt leren hoe je een koe moet melken. Er komt dan water uit en zo lijkt het net echt! Maar er is ook een klein speeltuintje met een schommel, een wipwap en een klimtoestel met een glijbaan. Wil je liever bij de bokjes, kippen en konijnen kijken? Ook dat kan, want er is ook een soort kleine kinderboerderij. En Saar vond het maar al te leuk om achter de kippen op het erf aan te kruipen!

Landgoed Kaamps / Maudgeniet.nl

Even wat drinken, uitgebreid lunchen of een lekker stukje kaas kopen

Bij Landgoed Kaamps is ook een hele leuke plek waar je gezellig wat kunt eten en drinken. Wij hadden hier dus al eens een uitgebreide Boer’n Theeleut, met natuurlijk diverse kaashapjes erbij. Echt een aanrader! Maar de lunchgerechten op de menukaart zagen er ook heerlijk uit en natuurlijk kun je hier ook heerlijke milkshakes en ijsjes krijgen. Buiten op het terras heb je uitzicht op de speeltuin en ook binnen is er aan de kindjes gedacht met onder andere een leuk speelhoekje.

Wil je niet met lege handen naar huis gaan? Dat snap ik maar al te goed! In het boerderijwinkeltje kun je de lekkerste soorten kaas kopen om mee te nemen naar huis. Dat is nog eens leuk én lekker! En gelukkig kun je de meeste kaassoorten ook eerst uitgebreid proeven. Ook niet onbelangrijk! 😉

Landgoed Kaamps / Maudgeniet.nl

Praktische informatie over Landgoed Kaamps

Je vindt Landgoed Kaamps aan de Vliegveldstraat 4a in Deurningen (Twente). Voor actuele openingstijden van Landgoed Kaamps, de winkel en de brasserie kun je terecht op de website.

Landgoed Kaamps / Maudgeniet.nl

Dit artikel is geschreven op eigen initiatief en dus niet gesponsord.

 

1 Comment
  • Nicole Orriëns

    Dat ziet er prachtig en landelijk uit. Dit lijkt me een heerlijk uitje met kinderen!

Leave a Reply