Dagje uit

Tips voor rijden met kinderen in de auto: laat je niet afleiden!

  • By
  • 29 maart 2018
  • Sticky
Fenne in auto - Maudgeniet.nl

Ik kan me nog herinneren dat mijn zusje en ik vroeger regelmatig ruzie hadden in de auto. Vooral tijdens de lange ritten richting Toscane. Nu ik zelf twee kleine kindjes heb besef ik me hoe ontzettend irritant (en gevaarlijk) dat is!

Onze meisjes zijn –gelukkig!- natuurlijk nog veel te klein om echt ruzie te maken met elkaar. Maar Fenne kan ons behoorlijk afleiden in de auto. Al sinds ze een baby is vindt ze het verschrikkelijk om in de auto te zitten. En dit eindigt altijd met veel gekrijs.. Wij denken dat het komt doordat ze het moeilijk vindt om stil te zitten.. Jup, ook al als baby’tje! En dus proberen we haar tijdens autoritten altijd af te leiden, in plaats van dat ze ons kan afleiden. 😉 Ik deel een paar tips!

Fenne in auto - Maudgeniet.nl

De belangrijkste tip!
Een autoverzekering is verstandig en zelfs verplicht. Je kunt kiezen uit verschillende verzekeringen en dekkingen. Standaard voor schade die je zelf veroorzaakt aan een andere auto. Of een uitgebreidere dekking (WA+ of All Risk) voor als je schade maakt aan je eigen auto en deze vergoed wilt hebben. Bijvoorbeeld als je afgeleid bent door de kindjes op de achterbank. 😉 Check bij Centraal Beheer welke autoverzekering het beste bij jou past.

Lees ook: Help! Fenne wil niet in de auto zitten!

Tips om jouw kindje af te leiden:

  • Speel spelletjes en zing liedjes met elkaar! Fenne is gek op liedjes zingen. We hebben dan ook standaard een cd met kinderliedjes in de auto liggen. Als ze die liedjes zat is, zingen we zelf liedjes met haar. Maar je kunt natuurlijk ook ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ spelen met elkaar.
  • Eten en drinken. Eten en drinken is voor ons altijd een optie, haha. Helaas is het maar van korte duur.
  • Zet je kindje voorin! Dit helpt bij ons behoorlijk goed. We zetten Fenne regelmatig voorin de auto, zodat ze alles goed kan zien. Dit doen we vooral met de langere afstanden. Bijvoorbeeld als we een weekendje weg gaan. Op deze plek is ze een stuk rustiger dan achterin de auto.
  • Speelgoed meenemen. Neem voldoende speelgoed mee in de auto zodat ze wat kunnen afwisselen als ze het zat zijn. Wij gaan binnenkort raamstickers proberen!
  • De iPad! Toen ik zwanger was van Fenne wist ik zeker dat ik geen ‘beeldscherm-kinderen’ wilde. Maar af en toe is het toch behoorlijk handig. #Loedermoeder! Zeker in de auto vinden wij het een behoorlijke uitkomst.
  • Regelmatig even stoppen. Dit is misschien nog wel de beste tip. Regelmatig even stoppen geeft onze Madame toch echt iets meer ruimte en vrijheid, waardoor ze daarna weer even stil kan zitten in de auto.

 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

 

No Comments
Leave a Reply