Dagje uit

Speeltip: Attractiepark Sprookjeshof in Zuidlaren

 • By
 • 22 mei 2018
 • Sticky
Sprookjeshof / Maudgeniet.nl

Tijdens ons weekendje weg in Drenthe kwamen we er achter dat deze provincie heel veel leuke plekjes heeft voor kleine kinderen. Zo ontdekten we Plopsa Indoor Coevorden, maar ook Attractiepark Sprookjeshof in Zuidlaren. Deze leuke speeltuin is vooral voor peuters en kleuters een hele leuke plek!

Het Sprookjesbos
Wij beginnen ons dagje uit met het Sprookjesbos. Eerder die dag probeerden we Fenne uit te leggen wat dat is en hoe het er uit ziet, maar ze snapte er niks van. Gelukkig vindt ze het geweldig als we er eenmaal zijn. Met -letterlijk- een druk op de knop breng je zo’n 25 sprookjes tot leven. Al die liedjes, die poppen die dansen en bewegen.. Erg indrukwekkend voor onze kleine peuter!

Sprookjeshof / Maudgeniet.nl

Heel veel speelplezier in de speeltuin
Na alle sprookjes is het geduld van Fenne op en lopen we door naar de speeltuin. Dit heeft ze al gezien toen we binnenkwamen en eigenlijk wil ze gewoon alleen maar spelen. Ze rent vrijwel meteen naar de trampolines, schopt haar schoenen uit en voor we het doorhebben staat ze al te stuiteren. Maar er zijn ook nog zoveel andere leuke attracties en speeltoestellen!

Sprookjeshof / Maudgeniet.nl

Sprookjeshof / Maudgeniet.nl

Ter info voor al mijn Twentse lezers: De Sprookjeshof in Zuidlaren deed mij denken aan De Waarbeek in Hengelo. Veel ‘ouderwetse’ speeltoestellen met felle kleurtjes die heel veel speelplezier garanderen. Vooral de glijbanen, schommels en trampolines zijn hier Fenne’s grote favoriet.

Maar er is ook nog een kinderboerderij, Madame had de grootste lol hier op de traptrekkers. Mama, kijk dan! Ik ben een boer! Wat een feestje voor haar. Wij hebben ontzettend veel geluk met het mooie en warme weer. Maar als we dat niet gehad hadden, waren er binnen ook nog heel veel mogelijkheden om te spelen. Zo leuk!

We eten nog iets bij het bijbehorende restaurant en opeens wordt Fenne enorm moe. Ze wordt hangerig en het wordt tijd om haar naar bed te brengen. Jammer, want het is hier zo leuk!

Sprookjeshof / Maudgeniet.nl

Praktische informatie
Je vindt Sprookjeshof aan de Groningerstraat 10 in Zuidlaren. Zij zijn geopend vanaf eind maar tot begin oktober, een perfecte plek voor een dagje uit in de lente of de zomer! Zij zijn dan geopend van maandag t/m zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur. Buiten het hoogseizoen om zijn ze ook regelmatig geopend, de tijden zijn dan wel aangepast. Iedereen tussen de 2 en 65 jaar betaalt € 9,50 entree. Check altijd de website voor actuele openingstijden en entreeprijzen.

 

2 Comments
 • Nicole Orriëns

  Dit park doet me heerlijk nostalgisch aan. Het ziet er heel sfeervol uit.

  • Maud

   Daar zeg je het precies goed, Nicole!

Leave a Reply