Dagje uit

Speeltip: Rijk der Kabouters in Eext (Drenthe) | Een leuk uitje met peuters en kleuters!

  • By
  • 17 augustus 2019
  • Sticky
Rijk der Kabouters in Drenthe - Maudgeniet.nl

Voor een vakantie in eigen land gaan we altijd graag naar Drenthe. Het is voor ons niet zo lang rijden, er is veel groen en er zijn heel veel leuke uitjes in Drenthe! Nu de meisjes allebei steeds wat groter worden, is het ook steeds leuker (en makkelijker!) om er op uit te gaan met ze. En zo gingen we tijdens onze laatste vakantie in Drenthe naar het Rijk der Kabouters!

Gek op kabouters!

Onze meisjes hebben allebei een enorme fantasie en zijn gek op kabouters. Als we gaan wandelen is een kabouterpad altijd een goed idee, we bakken graag kabouter cupcakes, we kijken graag naar de Smurfen en natuurlijk zijn er talloze kabouter knutsels te verzinnen. Kabouters zorgen er bij onze meisjes voor dat ze er volledig hun fantasie (en dus energie!) in kwijt kunnen, heerlijk! Dus als er een leuk kabouter-uitje in de buurt is, dan mag dat natuurlijk niet missen.

uitje in Drenthe - Maudgeniet.nl

Rijk der Kabouters in Eext, Drenthe

Het Rijk der Kabouters is voor peuters en kleuters een heel leuk en avontuurlijk uitje. We lopen door een kabouterbos waar we enorm veel (ik denk wel honderden!) kabouters tegen komen. Het bos lijkt wel omgetoverd te zijn tot een groot kabouterdorp en de kabouters zijn dan ook druk met van alles en nog wat. Je ziet ze wonen, werken, koken, soms slapen (en snurken!) en vooral heel veel plezier maken.

Bij de ingang van het Rijk der Kabouters kregen we een speurtocht met verschillende vragen mee en gingen we in het bos natuurlijk op zoek naar de verschillende antwoorden. Bij veel plekjes is er extra interactie en kunnen we op een knop drukken voor geluidjes en/of bewegingen. Bij de slapende kabouters horen we gesnurk, we horen leuke kinderliedjes en sommige kabouters beginnen spontaan te schommelen!

Tussendoor kunnen de meisjes zich vermaken in de kabouterstraat (met heel veel skelters, driewielers en andere rijwielen) en kunnen we een potje kaboutergolf doen, met kabouterlaarsjes als golfclubs – superleuk! Als we klaar zijn in het kabouterbos kunnen we nog lekker spelen in de speeltuin en daarmee is dit uitje helemaal compleet.

Rijk der Kabouters in Drenthe - Maudgeniet.nl

Een nostalgisch uitje voor het jonge gezin

Het Rijk der Kabouters is een beetje verouderd en kan wat mij betreft een kleine opknapbeurt en een likje verf gebruiken. Wat dat betreft voelt het behoorlijk nostalgisch aan. Daarnaast vond ik de entreeprijs best wel prijzig. Met z’n viertjes moesten we € 34,- betalen en we zijn hier ongeveer 1,5 tot 2 uur geweest, inclusief het spelen in de speeltuin. Ik had verwacht dat we iets meer zouden krijgen voor dit bedrag. Zoals een leuke kaboutermuts of een glaasje ranja ofzo.. Maar heel eerlijk? De kinderen vonden het helemaal geweldig! Met dit kabouter-uitje hebben we heel veel punten gescoord bij de meisjes! 😉

Rijk der Kabouters in Drenthe - Maudgeniet.nl

Praktische informatie

Je vindt het Rijk der Kabouters aan de Gieterstraat 20 in Eext. De entreeprijs is € 8,50 per persoon en kinderen tot 1 jaar zijn gratis. Het familiepark is geopend van april t/m oktober. Check voor actuele openingstijden én prijzen altijd even de website. Het uitje is geschikt voor kinderen tot maximaal 8 jaar. Ik denk dat het daarna al snel te kinderachtig is.

Rijk der Kabouters in Drenthe - Maudgeniet.nl

No Comments
Leave a Reply