Dagje uit

Speeltip: Plopsa Indoor Coevorden

  • By
  • 15 mei 2018
  • Sticky
uitjes in Drenthe met kinderen - Plopsa Indoor Coevorden / Maudgeniet.nl

Afgelopen weekend waren we een weekendje weg en ontdekten we hoe leuk deze provincie is voor een weekendje weg met kleine kinderen. We verbleven in een heerlijk vakantiepark en gingen ook op pad om leuke plekken te ontdekken. Aangezien Fenne bijna 3 jaar wordt (OMG), kun je je misschien wel voorstellen dat K3, Mega Mindy, Kabouter Plop en Bumba helemaal het einde zijn. Extra leuk om dan eens naar Plopsa Indoor Coevorden te gaan!

Plopsa Indoor Coevorden / Maudgeniet.nl

Zoveel speelplezier!
Toen wij aankwamen stond Bumba al op ons (en de rest natuurlijk) te wachten. Fenne vond dat zo ontzettend leuk, totdat we dichterbij kwamen.. Toen was het toch wel een klein beetje spannend! 😉 Dus we zwaaiden naar Bumba en liepen er vervolgens met een kleine boog omheen. Hartstikke leuk al die poppen, maar Fenne wilde toch echt liever spelen. En dus ging ze meteen met papa in de draaimolen, vervolgens met mama in de Bumbamolen en roetsjten we later van de enorme glijbaan.

Vervolgens wilde ze graag met papa in de Wickiebaan, een mini-achtbaan. Maar achteraf vond ze dit behoorlijk eng, of spannend zoals ze zelf zegt. Huilend kwam ze er weer uit, arm kind! Maar de K3 Disco maakte gelukkig alles weer goed en de Wickiebaan was ze zo weer vergeten.

Plopsa Indoor Coevorden

Plopsa Indoor Coevorden is een grote indoor speelhal vol met attracties. Alle attracties zijn gebaseerd op de personages van Studio 100; denk daarbij aan Bumba, K3, Maya de bij, Kabouter Plop en ga zo maar door. Voor peuters en kleuters is het hier echt een feestje.

Goed om te weten! De attracties zijn allemaal ingedeeld op de lengte van de kinderen. Veel attracties zijn pas toegankelijk voor kinderen vanaf 96 cm en vaak met begeleiding van een ouder. Pas vanaf 100 a 120 cm kunnen de kindjes ook alleen in de attracties. Bij de ingang worden alle kinderen ook eerst gemeten en krijgen ze een stempel voordat ze naar binnen gaan.

Plopsa Indoor Coevorden / Maudgeniet.nl

Niet alleen maar indoor!

Je zou denken dat Plopsa Indoor Coevorden alleen een overdekte speelhal is, maar niks is minder waar. Wij waren hier op een behoorlijk warme dag en konden ook fijn buiten spelen. Vooral het K3-verkeerspark was een grote favoriet van Fenne. Ze vond het zo stoer om zelf in een auto te rijden en ook nog eens zelf te tanken! Dat sturen was nog wel even een dingetje, maar dat terzijde.. Gelukkig was papa er bij! 😉

Plopsa Indoor Coevorden / Maudgeniet.nl

Ook leuk met warm weer!
En omdat het tijdens ons bezoekje zo warm was, was het ook erg fijn dat er een attractie was waar je kon spelen met water. De K3-brandweermolen vond Fenne helemaal geweldig! Eerst samen met papa brandjes blussen en daarna wou ze toch liever in de auto rijden en mocht mama er boven op staan. Hihi.

Daarna zag ze allemaal kindjes in hun onderbroek spelen in de Dansende Fonteinen. Fenne keek even toe en bedacht zich vervolgens geen moment. Voor we het door hadden, had ze haar broek al uit en niet veel later stond zij ook te spelen in de Dansende Fonteinen. Wat een plezier!

Plopsa Indoor Coevorden / Maudgeniet.nl

Praktische informatie over Plopsa Indoor Coevorden

Plopsa Indoor Coevorden is bijna iedere dag geopend, maar vaak op maandags gesloten. De openingstijden zijn aangepast aan het seizoen. De entreeprijs is, net als de toegang tot de attracties, gebaseerd op de lengte. Kinderen tot 85 cm zijn gratis, tussen de 85 cm en 100 cm is de entreeprijs € 10,99 en voor iedereen boven de 100 cm is de entreeprijs € 19,99. Parkeren kost € 10,00. Je vindt Plopsa Indoor Coevorden aan de Reindersdijk 57 in Dalen. Check voor actuele openingstijden en entreeprijzen altijd even de website!

Regelmatig worden er leuke theatershows gegeven en zijn er diverse Meet & Greets op een dag met de verschillende personages. Fenne was nog net iets te klein voor deze Meet & Greets en ze was (helaas) te druk met spelen om concentratie te hebben voor de shows. Dat bewaren we dus maar voor een volgende keer! 😉

Extra leuk!
Op 20 & 21 mei 2018 komt Paw Patrol naar Plopsa Indoor Coevorden. Tijdens deze dagen kun je kennis maken met de hondjes en is er uiteraard genoeg tijd om met ze op de foto te gaan!

 

Wij waren hier op uitnodiging van Plopsa Indoor Coevorden. Uiteraard lees je hier alleen mijn eigen mening en ervaringen. Ik zal nooit een artikel schrijven over iets waar ik niet achter sta.

 

No Comments
Leave a Reply