Dagje uit Ukkiegeniet

Natura Docet Wonderryck in Denekamp (Twente) | Leuk (binnen) uitje met kinderen

  • By
  • 16 februari 2020
  • Sticky
Natura Docet Wonderryck / Maudgeniet.nl

Natura Docet Wonderryck is een museum waar ik zelf als kind al regelmatig kwam. Met een kinderfeestje was het destijds altijd een ontzettend leuk uitje, maar ook met school kwamen we hier wel eens. Dat is natuurlijk al jaren geleden, maar onlangs zijn we hier zelf met onze meisjes geweest. Wat een leuk uitje!

Altijd op zoek naar leuke uitjes

Wij gaan er natuurlijk altijd graag op uit met onze meisjes. De ene keer naar een pretpark en de andere keer liever een wandeling, maar we zijn hoe dan ook altijd op zoek naar leuke speeltips voor de kindjes. Eerder gingen we bijna wekelijks wel wat leuks doen. Maar nu de oudste naar school gaat, willen we in het weekend juist vaak wat meer rust creëren. Dan blijven we vaker thuis om te knutselen of even naar het bos te wandelen, ook helemaal prima. Maar soms is het gewoon leuk om er tóch even op uit te gaan en dus gingen we onlangs naar Natura Docet Wonderryck.

Natura Docet Wonderryck / Maudgeniet.nl

Natura Docet Wonderryck is leuk voor jong en oud!

Natura Docet Wonderryck is het oudste natuurhistorisch museum van Nederland. Het museum is opgedeeld in verschillende zalen en iedere zaal vertelt een ander verhaal. In het museum vind je -verspreid over de verschillende zalen- een grote collectie van bijzondere dieren en fossielen. Het is een behoorlijk interactief museum, waar onze meisjes zich prima hebben vermaakt. Vooral voor Fenne (4 jaar) is het museum erg leuk en interessant, Saar (2 jaar) is er nog iets te jong voor.. Maar zij deed gewoon haar grote zus na in alles en had ook een leuke middag! 😉

Natura Docet Wonderryck is opgedeeld in verschillende zalen en overal is er een leuke interactieve activiteit bij. Wanneer je het museum binnen komt, kom je eerst in de museumwinkel terecht. Hier vind je de mooiste stenen, speelgoed, boeken, haaientanden en nog veel meer leuks. Dit is ook de plek waar je naar het tuincafé kunt voor een hapje en drankje en vanuit de winkel loop je ook het museum in.

Natura Docet Wonderryck / Maudgeniet.nl

Een interessant en interactief museum

We beginnen ons middagje uit bij de zaal ‘Twente door de ogen van’… Hier zie je ons mooie Twente door de ogen van verschillende dieren: een kikker, een vogel, een vlinder, een das en noem het maar op. Dit stukje vinden onze meisjes misschien wel het leukste van het hele museum, hier kunnen ze verschillende opdrachtjes doen en echt ervaren hoe een dier dingen ziet. Erg leuk en interessant.

Ook de zaal met de vele opgezette dieren vinden de meisjes erg indrukwekkend. Waar ik zelf een beetje de kriebels krijg van die opgezette dieren (sorry, not sorry. can’t help it!), vinden zij dit juist erg leuk om te zien. In deze kamer vinden ze heel veel verschillende dieren, van over de hele wereld en veel van deze dieren hebben zij nog nooit ‘in het echt’ gezien. Het leukste is misschien wel het spelletje met de knuffels. In de hoek van de kamer staat een grote mand met allemaal knuffeldieren.. Het is dan de bedoeling dat de kinderen in de kamer op zoek gaan naar dat dier in de vitrines. De meisjes hebben zich hier een hele tijd mee vermaakt!

Volgens mij zijn er in totaal acht verschillende zalen en iedere zaal vertelt een ander verhaal. De nachtzaal was erg indrukwekkend, maar ook de grote zaal met fossielen en mineralen (sommigen geven zelfs licht in het donker!) en natuurlijk de zaal met de ‘gekke dieren’. In die laatste zaal vind je bijvoorbeeld opgezette kalfjes met twee hoofden, lammetjes die aan elkaar gegroeid zijn en nog veel meer geks.

Natura Docet Wonderryck / Maudgeniet.nl

Ook buiten is het leuk!

Wij gingen op een regenachtige zondag naar Natura Docet Wonderryck, waar we ons vrijwel de hele middag hebben vermaakt. Zeker met slecht weer is het een leuk uitje met kinderen in Twente! Wij hadden geluk: tussen de buien door was het even droog. We konden dus ook nog even spelen in de tuin van het museum; hier vind je een natuurlijke speelplaats en een wandelpad. Onderweg kwamen we steeds weer wat nieuws tegen: van paddenstoelen tot bloemen, modderplassen en een toffe hut! Dus ook met mooi weer is het een leuk uitje voor kinderen en een leuk museum om binnen en buiten met elkaar te combineren!

Natura Docet Wonderryck / Maudgeniet.nl

Praktische informatie over Natura Docet Wonderryck

Je vindt Museum Natura Docet Wonderryck Twente aan de Oldenzaalsestraat 39 in Denekamp. Het museum is dagelijks geopend: maandag t/m vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur. De entreeprijs voor kinderen tot 4 jaar is gratis, van 4 tot 16 jaar is het € 5,- per persoon en vanaf 16 jaar is de toegangsprijs € 9,50. Parkeren is gratis en er zijn mogelijkheden om hier wat te eten en/of drinken.

Goed om te weten: Het museum is rolstoeltoegankelijk en dus ook kinderwagen-proof. Daarnaast worden er in de vakanties diverse leuke extra activiteiten georganiseerd. Meer informatie over dit museum vind je op de website.

No Comments
Leave a Reply