Dagje uit Hotspots Nederland

Hotspot: Vliegveld Twente

 • By
 • 30 juni 2016
 • Sticky
Vliegveld Twente

Vorige week was ik te vinden bij Vliegveld Twente. Helaas niet om te vliegen naar een (ver) zonnig land, maar om te wandelen! Ik kan me nog vaag herinneren dat ik vroeger, als klein Maudje, vanaf dit vliegveld naar Portugal vloog. Dat was hartstikke gaaf en reuze handig, want het vliegveld lag lekker om de hoek. Jarenlang is er in Twente gediscussieerd of het vliegveld weer open zou gaan.. Maar nu is Vliegveld Twente omgetoverd tot een prachtig natuurgebied!

Vliegveld Twente

Geschiedenis
Vliegveld Twente heeft een indrukwekkende geschiedenis. In 1931 is het vliegveld aangelegd.. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is het vliegveld bezet door de Duitsers en zij hebben het vliegveld enorm uitgebreid, vele boeren werden daar (helaas) de dupe van. Na de oorlog is het vliegveld weer verkleind en in de jaren 60 was het eindelijk weer mogelijk om vluchten voor toeristen aan te bieden. Later werd het een vliegveld voor defensie en in 2008 is het officieel gesloten.

Vliegveld Twente

Op dit moment is er maar liefst 130 hectare grond waar je kunt genieten van een heerlijke wandeling of fietstocht door de prachtige (Twentse) natuur. Door het hele gebied vind je bijzondere plekken, waaronder de militaire schietbaan, brandstoftanks, hangars en de verschillende landingsbanen. Via deze kaart vind je de verschillende routes en de verschillende geheimen die Vliegveld Twente ons vandaag te bieden heeft.

Vliegveld Twente

Fotoshoot
Ik was er niet alleen om te wandelen en te genieten van de bijzondere plekjes op Vliegveld Twente. Eerder had ik namelijk via Facebook een ‘Walk & Shoot fotoshoot’ gewonnen bij Fotografie Nicole. Tijdens deze shoot ging ik samen met Nicole op pad en verkenden we (een deel van) het terrein. We kwamen veel leuke plekjes tegen en Nicole zorgde er voor dat ik me helemaal op mijn gemak voelde. Naast het feit dat er veel leuke foto’s zijn gemaakt (zie een aantal hieronder), hadden we ook nog eens een hele gezellige ochtend!

Vliegveld Twente

Vliegveld Twente

Vliegveld Twente

Vliegveld Twente

Vliegveld Twente

De laatste vijf foto’s zijn gemaakt door Nicole.

Tip!
Theehuis Sprakel in het bos zit dichtbij het vliegveld en is een leuke plek voor een High tea!

4 Comments
 • Maya

  Wat een mooie foto”s!! Vooral die eerste en laatste van de 5 persoonlijke foto”s. Top!

  • Maud

   Dankjewel Maya!

 • Marcella

  Geweldig mooie foto’s Maud!

  • Maud

   Thanks Marcella!

Leave a Reply