Dagje uit Eten & drinken Nederland

Hotspot: Klein Afrika in Oldenzaal

 • By
 • 9 augustus 2016
 • Sticky
Klein Afrika - Oldenzaal

Misschien had je al iets voorbij zien komen op Instagram, maar afgelopen zondag hadden we een hele gezellige dag! We besloten om even qualitytime te hebben met z’n drietjes en gingen naar Klein Afrika. Dit pannenkoekenrestaurant ligt gelegen aan de rand van een mooi recreatiegebied. Na een middag fietsen, wandelen, zwemmen of spelen op Het Hulsbeek is Klein Afrika een ideale plek om even bij te komen. Wij gingen er naar toe voor een lunch en hebben een hele leuke middag gehad!

Klein Afrika - Oldenzaal

Klein Afrika - Oldenzaal

De sfeer bij Klein Afrika

Klein Afrika is niet zomaar een pannenkoekenrestaurant, je vindt hier ook een leuke speeltuin en een kleine zoo. In deze kleine dierentuin vind je ook echt dieren uit Afrika, waaronder zebra’s en struisvogels. Maar je vindt hier ook schapen, bokjes, kippen en ezels. De sfeer bij Klein Afrika is fijn. Als je het terrein op komt, staat er bij de ingang een grote giraffe die je vriendelijk begroet 😉 . Binnen hangen mooie schilderijen van Afrikaanse dieren en de bevolking, buiten heeft zelfs de speeltuin nog een beetje een Afrikaanse sfeer, erg leuk!

Klein Afrika - Oldenzaal

Het was afgelopen zondag eindelijk weer eens lekker weer, dus wij zaten heerlijk op het terras en hadden zo een goed en duidelijk overzicht over de speeltuin. Fenne is nu nog veel te klein om alleen te spelen. Maar als ze straks wat ouder is kan zij daar lekker spelen, terwijl wij op het terras zitten. Fijn toch? 😉

Klein Afrika - Oldenzaal

Klein Afrika - Oldenzaal

Terwijl wij wachtten op ons eten, liepen we vanuit de speeltuin over het belevingspad naar de (kleine) dierentuin. Dit pad loopt door een klein stukje bos, waardoor je het gevoel hebt dat je een beetje door de jungle loopt, erg leuk gedaan. Vervolgens kom je bij een stukje waar je bij de dieren (schapen, bokjes en kippen) in het verblijf mag.

Klein Afrika - Oldenzaal

Eten bij Klein Afrika

De menukaart van Klein Afrika staat boordevol met diverse pannenkoeken. Wil je liever geen pannenkoek? Geen probleem! Voor de lunch hebben ze ook diverse broodjes en salades en voor het diner kun je hier ook diverse vis- en vleesgerechten bestellen. Ik kon echt niet kiezen welke pannenkoek ik wilde, dus besloot ik maar om een salade met reepjes varkenshaas te nemen. Dat was een hele goede keuze! Vriendjelief koos voor een broodje beenham en onze kleine Madame kreeg een pannenkoek (het wasbeertje).

Klein Afrika - Oldenzaal

Verbeterpunten?

Wij (en vooral Fenne!) hebben een erg leuke middag gehad. We zaten heerlijk in het zonnetje op het terras, tussendoor gingen we met Madame naar de speeltuin of even kijken bij de dieren. Dit was erg leuke afleiding, want ze heeft nou eenmaal (nog) niet zo veel geduld, hihi. Ik vond het opvallend dat er geen poffertjes op de kaart stonden, dat had ik juist verwacht (en zin in!).

Aanrader?

Ja! Zeker voor een gezin met (jonge) kinderen is dit een heerlijke plek. Ik weet vrijwel zeker dat wij hier vaker naar toe zullen gaan, op naar de volgende gezellige (zondag)middag!

Ook leuk: huur een dagje een scooter om te touren door Twente!


Praktische informatie
Je vindt Klein Afrika aan de Oude Almeloseweg 6 in Oldenzaal. Zij zijn iedere dag geopend vanaf 10.00 uur. Je kunt hier ook goed terecht voor een kinderfeestje! Meer weten of wil je een kijkje nemen op de menukaart? Ga dan naar de website van Klein Afrika.

9 Comments
 • vd laan

  heb heel andere ervaring maud je kunt nooit reseveren div malen geprobeerd als je dan toch komt word je nors en onvriendelijk benaderd dan liegt het personeel je ook nog voor en als je betaald hebt controleer je wisselgeld eerst komen ze niet terug met het wissel geld kreeg nog 5 euro terug omdat we weg moesten na kwartier maar even gevraagd meisje zei ja we wachten tot u er om vraagt toen veel kleingeld terug bij natellen maar 3.50 euro en geen 5 dus weer terug rest gekregen en toen we wegliepen zeiden ze tegen elkaar jammer normaal lopen ze zo weg dus ben niet positief over klein Afrika het ligt aan personeel en beheerders niet aan eigenaar

  • Maud

   Dat is jammer om te horen zeg! Wij waren hier op een zondagmiddag, rond lunchtijd. Misschien dat het dan anders is? Zoals ik in mijn artikel al aangeef, vind ik ook dat er verbeterpunten zijn bij de bediening. Maar toch denk ik dat je er een hele leuke middag/avond kunt hebben. Ik hoop dat jullie in de toekomst nog eens betere ervaringen hebben bij Klein Afrika!

   • vd laan

    helaas maud was al de derde keer dat we er waren laatste keer omdat er visite was die er graag naar toe wilde met de kinderen maar deze mensen gaan nu ook naar de stroper of bolle jan zeiden 1 keer maar nooit weer en wij sluiten ons er nu ook bij aan zolang deze beheerders er op zitten

 • Margot

  Heb hier ook geen goede ervaringen. Bediening die de drukte niet aan kon en die we na ons eerste drankje en de pannenkoek ook niet meer hebben gezien tot we om de rekening gingen vragen. Plus de hoofdprijs betalen voor een paar aardbeitjes op slechtgebakken pannenkoeken. Het was openingsweekend toen we er waren, dus wellicht dat alles nu wat gesmeerder loopt. Dus was nieuwsgierig toen ik je blog voorbij zag komen op Facebook. Wellicht toch weer eens proberen? Maar zo te zien kunnen ze nog steeds geen pannenkoeken bakken, dus ik hou het bij Bolle Jan als ik weer in Twente ben. 😉 Wel fijn dat jullie het leuk hebben gehad!

  • Maud

   Wat jammer om te horen, Margot! Ik heb destijds begrepen dat het ontzettend druk was tijdens het openingsweekend, misschien dat dat er iets mee te maken heeft gehad? Toen wij er waren, was het in ieder geval lang niet zo druk! Als ik jullie was, zou ik het sowieso nog een keer proberen. Wij hebben hier een hele leuke tijd gehad!

 • Marcella

  Klinkt als een toffe lunchspot! Ik moet toch meer op ontdekking gaan in Twente! 😉

  • Maud

   Het wordt écht (maar dan ook ECHT!) eens tijd dat je Twente gaat ontdekken!

 • Marcel

  Wij komen hier minimaal 2 keer in de maand en hebben alleen maar goede ervaringen,
  lekker eten en vriendelijke bediening.

  • Maud

   Wat leuk om te horen Marcel – het is een hele leuke plek om een pannenkoek te eten, vooral met kleine kinderen!

Leave a Reply