Dagje uit Duitsland

Over de grens: 3x leuke dierentuinen

 • By
 • 5 september 2017
 • Sticky
dierentuin in Rheine

Stil zitten is niet iets waar ik heel goed in ben. Een hele dag in huis zitten voelt soms bijna als een straf. Ik trek er graag op uit en ontdek heel graag nieuwe plekjes. Sinds Fenne zich bewust is van deze uitjes is het natuurlijk extra leuk om met haar op pad te gaan. Afgelopen zomer zijn we maar liefst drie keer naar de dierentuin geweest. En deze liggen allemaal net over de grens bij ons; want de dierentuinen in Duitsland zijn leuk, kleinschalig én betaalbaar!

Tierpark Nordhorn
De dierentuin in Nordhorn is voor ons nog geen 20 minuten rijden en toch komen we hier bijna nooit.. Zo jammer, want het is er echt heel erg leuk. De dierentuin is niet zo groot en hier hoef je geen hele dag voor uit te trekken. In een middag kun je alle dieren rustig bekijken. In het midden van de dierentuin vind je een leuke en overzichtelijke speeltuin. Papa en mama op het terras en de kindjes de speeltuin in!

Tierpark Nordhorn

Over de grens: Tierpark Nordhorn

NaturZoo Rheine
Ook de dierentuin in Rheine is absoluut de moeite waard. Deze dierentuin is iets groter dan Nordhorn en een stuk interactiever. Zo kun je hier letterlijk tussen de pinguïns of apen rond lopen. Wat een feest! De NaturZoo in Rheine heeft ook een grote speeltuin waar de kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Deze speeltuin is pas op het einde van de dierentuin, ook erg fijn!

dierentuin in Rheine

Over de grens: de dierentuin in Rheine

Wildpark Frankenhof
Deze dierentuin is anders dan andere dierentuinen.. Hier vind je niet de bekende dieren die je gewend bent, maar juist dieren die je (in Europa) in het wild tegen kunt komen. De dieren hebben hier enorm veel ruimte en ik vond het alleen al leuk om hier rond te lopen. De speeltuin en belevenispaden van deze dierentuin zijn ook ontzettend leuk!

Wildpark Frankenhof

Over de grens: Wildpark Frankenhof

 

Wat is jouw favoriete dierentuin?

 

4 Comments
 • Sylvia

  Wat een leuke dierentuinen! Ik lendenen nog geen een. Dus we kunnen weer wat ontdekken

  • Maud

   Veel plezier!

 • Sylvia

  Lendenen is natuurlijk kende er haha..stomme autocorrectie

Leave a Reply