Dagje uit Hotspots

Ontsnapten wij uit de Escape Room in Enschede?

 • By
 • 15 april 2017
 • Sticky
Escape Room Enschede

De laatste tijd schieten de Escape Rooms als paddestoelen uit de grond. Vrijwel iedere (grote) stad heeft ondertussen wel een plek waar je hoort te ontsnappen en ik hoor steeds meer om mij heen dat het anderen is gelukt. Door alle verhalen werd ik natuurlijk ontzettend nieuwsgierig en het werd dus de hoogste tijd om het zelf eens te ervaren. We werden uitgenodigd door Steven van de Escape Room in Enschede.

Qualitytime en teamspirit
Eind maart verbleef ik samen met Jasper bij Hotel De Wilmersberg. Dit hotel ligt vrijwel om de hoek is bij ons, maar het was een heerlijk weekend voor een beetje qualitytime. Ik had echt het gevoel dat we een weekendje weg waren, heerlijk! Tijdens dit weekendje weg gingen we dus ook eindelijk zelf ervaren hoe het is om te ontsnappen (met of zonder hints) uit een Escape Room. In het dagelijkse gezinsleven zijn Jasper en ik natuurlijk altijd een team en redelijk goed op elkaar ingespeeld. Ik was ontzettend benieuwd of we hier ook een goed team zouden zijn!

Escape Room in Enschede
Bron foto.

Ontsnappen uit Het Lab
De Escape Room in Enschede is gevestigd in de voormalige Polaroidfabriek. Hierdoor had Steven, de eigenaar, meteen een heel goed thema voor de Escape Rooms. Wij probeerden te ontsnappen uit Het Lab. In Het Lab staan veel items die te maken hebben met de oude polaroid-camera’s, erg leuk! In het begin hadden we geen idee waar we naar zochten en hoe we in godsnaam moesten beginnen. Dus vroegen we al vrij snel om een hint en dat hielp ons goed op gang.

Na 56 minuten en 41 seconden kwamen we eindelijk uit de Escape Room!

Escape Room in Enschede

Tussen wanhoop en spanning..
Ik wil er graag alles over vertellen, maar je moet het echt zelf ervaren. De spanning die je voelt, het idee dat je overal wat achter zoekt, vragen we wel of niet om nog een hint?, de wanhoop, de adrenaline en vooral het enthousiasme! Ik zat regelmatig te springen en te gillen dat ik het zo ontzettend leuk vond, hihi!

Over het spel: Bij Room Escape Enschede beschikken ze over twee ruimtes helemaal in de Polaroid-stijl, De Doka en Het Lab. Je wordt met 2 tot 6 personen (letterlijk) opgesloten in zo’n kamer en moet zelf op zoek naar de sleutel. In totaal heb je een uur de tijd om te ontsnappen uit de Escape Room. Achter de schermen kijkt er altijd iemand met je mee; voor het geval je iets doet wat (nog) niet de bedoeling is, als je een hint wilt of als je (om welke reden dan ook) écht meteen uit de kamer wilt.

Praktische informatie
Je vindt Room Escape Enschede aan de Hoge Bothofstraat 49 in Enschede. Je verblijft hier al vanaf € 15,- per persoon, afhankelijk van met hoeveel personen je komt. 🙂 Reserveren kan onder andere via de website.

 

2 Comments
 • Jannike

  Ik wil ook nog eens een keer proberen te ontsnappen uit een escape room. Het thema van deze escape room klinkt echt super gaaf!

  • Maud

   Dit thema was inderdaad erg leuk! Op dit moment zijn ze bezig met een derde (extra) kamer; ben er nu al nieuwsgierig naar!

Leave a Reply