Dagje uit Duitsland

Over de grens: Erlebnispark Emsflower

  • By
  • 26 juni 2018
  • Sticky
Emsflower / Maudgeniet.nl

Na al dat gedoe met Buddy werd het voor ons tijd voor een leuk uitje. We zaten te denken wat we zouden gaan doen: even geen dierentuin en ook geen standaard speeltuin. Opeens hadden we een idee: we gaan naar Erlebnispark Emsflower in Emsbüren. Voor ons nog geen 20 minuten rijden en we hebben er veel goede dingen over gehoord. Dus hoppakee: in de auto en even lekker genieten met ons viertjes!

Emsflower / Maudgeniet.nl

Er is zoveel te doen!
Bij Emsflower is zo ontzettend veel te doen. Je kunt naar de showkassen gaan om te zien hoe de verschillende planten groeien. Wij kwamen gerbera’s tegen, maar ook tomaten- en aubergineplanten. Ik had geen idee dat een tomatenplant zo’n 15 meter hoog kon worden! Ze zagen er allemaal heerlijk uit.

Emsflower / Maudgeniet.nl

De vlindertuin
Als je de vlinders op de grond volgt, kom je vanzelf terecht bij de vlindertuin. Je vindt hier zo’n 50 verschillende soorten vlinders, allemaal uit tropische gebieden. Ik hoef dan vast niet te vertellen dat het dan ook behoorlijk warm is in de vlindertuin bij Emsflower. Ik vond de vlindertuin heel tof om te zien, maar vooral Fenne vond het erg indrukwekkend! De vlinders fladderen echt vlak langs je heen en in het midden is een grote vijver met heeele grote vissen. Voor € 0,50 kun je de vissen zelf voeren en het is dan ook ontzettend druk in het water bij het voerpunt. Wauwie!

Emsflower / Maudgeniet.nl

Wandelen door de tropentuin
Bij Emsflower vind je ook een grote tropentuin. Door de toffe speeltuin waren wij even afgeleid en waren we bijna vergeten dat we hier nog naar toe moesten. Maar uiteindelijk kwamen we er toch terecht en ik ben blij dat we het niet hebben overgeslagen -en dus gemist. Want de tropentuin is leuk! We vonden er stokstaartjes, papegaaien en zelfs nog een paar aapjes en dat allemaal tussen die bijzondere planten en bomen! Langs de paden vind je ook nog een paar dinosaurussen die zelfs bewegen. Fenne vond het een beetje spannend, maar niet veel later reuze interessant!

Emsflower / Maudgeniet.nl

Volop speelplezier in de speeltuin!
De speeltuin was voor Fenne natuurlijk het hoogtepunt. En terecht! Er was een grote speeltuin met zand en houten klimtoestellen. Daarnaast was er nog een klim-walhalla zoals we dat gewend zijn van grote binnenspeeltuinen, inclusief glijbanen. Whoeiii! En er was zelfs nog een klein speelgedeelte voor de echte ukkies onder ons, Saar heeft zich er prima vermaakt!

Praktische informatie
Je vindt Emsflower aan de Carl-von-Linné-Str. 1 in Emsbüren. Emsflower is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. De entree voor volwassenen is € 9,50, voor kinderen van 4 t/m 11 jaar € 5,00 entree en kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis naar binnen.

Handig om te weten: Vrijwel door de hele kwekerij kun je met een kinderwagen of rolstoel. Ook is er een restaurant aanwezig waar je wat kunt eten en drinken. Van koffie met taart of een broodje tot een biertje met curryworst of schnitzel.

 

No Comments
Leave a Reply