Dagje uit Duitsland

Over de grens: de dierentuin in Rheine

  • By
  • 10 augustus 2017
  • Sticky
dierentuin in Rheine

Voor iedereen die mijn blog regelmatig leest is het geen verrassing: wij zijn gek op leuke dagjes uit! We gaan regelmatig op pad om de leukste plekjes te ontdekken. Sinds Madame #1 een mening heeft, vinden we het belangrijk dat het niet alleen leuk is voor ons. Maar zeker ook voor haar! 😉

Een van de voordelen van dichtbij de grens wonen is dat we ook op zoek kunnen gaan naar leuke uitjes in Duitsland. Aangezien ik nog een beetje moest ‘herstellen’ van de bevalling, waren we al een tijdje niet weg geweest. Op een paar bezoekjes bij de supermarkt en opa & oma na.. Maar toen ik me weer fit, fris & fruitig voelde, besloten we ook meteen om weer even op pad te gaan. Ons eerste uitje als ‘gezin van 4’ ging naar de dierentuin in Rheine.

dierentuin in Rheine

NaturZoo Rheine
NaturZoo Rheine is een erg leuke dierentuin. De dierentuin in Rheine is niet heel groot, maar groot genoeg om je er een hele dag te vermaken. Je vindt er veel verschillende dieren, Fenne was helemaal weg van de tijgers en de papegaaien!

Wat de dierentuin in Rheine zo leuk maakt, is dat je bij diverse dieren ook ín hun verblijf mag. Zo kun je letterlijk tussen de apen lopen in het apenbos, vliegen de vogels je om de oren in de grote volière en kun je zelfs bij de pinguïns naar binnen! Fenne vond dit een klein beetje spannend, maar uiteindelijk ook helemaal geweldig! Uiteraard mag je alleen de dierenverblijven in als je je heel goed aan de regels houdt.

dierentuin in Rheine

Leuk voor jong en oud!
De aankomst in de dierentuin is al leuk, je loopt namelijk eerst door een soort parkje. Als je vervolgens in de dierentuin komt, kun je bij de ingang (gratis) een van de vele bolderkarren pakken om deze te gebruiken tijdens je verblijf.

Op verschillende plekken in de dierentuin kom je kiosken, picknickplekken en speeltuintjes tegen. Met name de grote speeltuin bij de ingang/uitgang is leuk. Voor Fenne was dit zo’n beetje het hoogtepunt van de dag, we kregen haar bijna niet meer weg bij de glijbaan en schommels. 😉

Bij de kioskjes kun je overigens niet pinnen, dit kan alleen in het restaurant. Daar hebben ze trouwens heerlijke braadworsten, dat hoort er natuurlijk wel bij als je een dagje naar Duitsland gaat! 😉

dierentuin in Rheine

Praktische informatie
Je vindt de dierentuin in Rheine aan de Salinenstraße 150 in Rheine. De dierentuin is het gehele jaar geopend vanaf 09.00 uur. In de zomer sluit de dierentuin om 18.00 uur en in de winter tot het donker wordt. De entreeprijzen zijn € 9,00 voor volwassenen en € 4,00 voor kinderen tot 17 jaar. Kinderen tot en met 2 jaar kunnen gratis naar binnen. Ook fijn: voor de deur kun je gratis parkeren. Voor actuele informatie verwijs ik je door naar de website van de dierentuin in Rheine.

 

Meer lezen over uitjes in Duitsland:

 

No Comments
Leave a Reply