Dagje uit Nederland

De Tankenberg in foto’s

 • By
 • 3 mei 2016
 • Sticky
De Tankenberg

Sinds ik ben begonnen met een cursus fotografie, probeer ik zoveel mogelijk (handmatig) te fotograferen. Ik ben er achter gekomen dat zo’n spiegelreflexcamera behoorlijk technisch is en ik ben zo bang dat ik het allemaal vergeet! Eerder liet ik het mooise Kasteel Bad Bentheim al zien. Afgelopen weekend ging ik samen met mijn moeder wandelen op De Tankenberg, om zo lekker te blijven oefenen met fotograferen.

De Tankenberg

De Tankenberg

De Tankenberg is een heuvel van 85 meter hoog en daarmee het hoogste punt van Overijssel. Het ligt dichtbij Oldenzaal en is een prachtig gebied om te wandelen en te fietsen. Er zijn diverse uitgestippelde routes, maar ik vind het juist heerlijk om er gewoon doelloos rond te lopen. Samen met mijn moeder wandelden we in de omgeving en besloten eens het bos in te gaan en niet per se op de paden te lopen. We kwamen de mooiste plekjes tegen!

De Tankenberg

De Tankenberg

De Tankenberg

Uiteindelijk kwamen we uit bij ‘Het koepeltje’. In de omgeving is dit een bekende plek en er worden veel verhalen/legendes over verteld. Vanaf het begin van de jaartelling zou hier een tempel staan, gewijd aan de Germaanse vruchtbaarheidsgodin Tanfana. Oorspronkelijk dateert de koepel ongeveer uit 1840. Vanaf Het Koepeltje heb je een prachtig uitzicht. Bij helder weer kun je zelfs heel ver Duitsland in kijken.

De Tankenberg

De Tankenberg

De Tankenberg

Na een aantal foto’s bij Het Koepeltje vervolgden we onze wandeling weer en liepen we ‘gewoon’ weer over de paden ;-). Helaas duurde onze wandeling niet zo lang, ik had namelijk ontzettende spierpijn, haha! We zochten nog een aantal mooie plekjes op en gingen vervolgens weer naar huis. Op naar de volgende wandeling en fotosessie!

De Tankenberg

De Tankenberg

Veel organisaties uit de regio organiseren allerlei activiteiten op De Tankenberg. Zo kun je hier verschillende mountainbike- en scootertochten maken en zijn er zelfs georganiseerde Spirituele wandelingen.

Ben jij wel eens op De Tankenberg geweest? 

Leuk feitje wat ik erg graag wil vermelden: dit is mijn 200e artikel alweer op Maudgeniet.nl!

2 Comments
 • Jos Senger

  Ik lees 2 blogs en in beide verhalen lijkt het wel of u de vermelding van het prachtige dorpje De Lutte tracht te vermijden. Zowel de Tankenberg als landgoedhotel De Wilmersberg liggen in De Lutte.

  • Maud

   Dat vind ik jammer om te horen, Jos! Ik wil De Lutte zeker niet vermijden.. Sterker nog; de komende maanden kun je meer lezen over De Lutte. Want het is inderdaad een prachtig dorpje!

Leave a Reply