Dagje uit

De leukste uitjes in Twente en net over de grens

 • By
 • 13 mei 2018
 • Sticky
Dierentuin in Osnabruck / Maudgeniet.nl

Wij gaan regelmatig op pad en vinden het altijd leuk om nieuwe dingen te ontdekken. Maar om de leukste plekjes te ontdekken hoeven we eigenlijk helemaal niet ver weg.. Want ons mooie Twente heeft ook heel veel leuke plekjes, die allemaal ook nog eens geschikt zijn voor een heel leuk dagje weg. Daarnaast hebben we ook nog eens het geluk dat we dichtbij de Duitse grens wonen en dat ook daar heel veel leuks te doen is!

Oldtimer Nostalgisch rijden

Onlangs stelde ik via Instagram Stories de vraag of een overzichtsartikel over al deze leuke uitjes handig zou zijn. De uitslag was al heel snel duidelijk en dus aan mij de taak om mijn leukste uitjes op een rijtje te zetten. 😉

 

De leukste uitjes in Twente

Vorig jaar ben ik veel op pad geweest in de gemeente Ootmarsum-Dinkelland en zo kwam ik op de leukste plekjes terecht. Leuke plekjes om met én zonder kindjes naartoe te gaan. Sommige plekjes zijn leuk voor een hele (mid)dag en andere plekjes zijn leuk voor een uurtje plezier. Uiteraard kwam ik ook op veel leuke plekjes in andere gemeenten!

 • Denekamperdijk 59 in Losser: Een hele leuke plek om met (kleine) kindjes naartoe te gaan als het een beetje mooi weer is. Hier is namelijk een grote speeltuin met een uitgebreid terras. Een fijne plek voor een middagje plezier! Naar het artikel.
 • De IJskuip in Denekamp: De IJskuip is een hele leuke ijsboerderij waar je ontzettend lekker ijs kunt kopen. Wij waren hier zonder de kindjes, maar hier zit ook een leuke speeltuin bij. IJs + speeltuin = sowieso punten scoren bij jouw kindje(s)! Naar het artikel.
 • Kinderboerderij Noord in Enschede: Wij gaan heel graag naar deze kinderboerderij. Ruim opgezet, kindjes kunnen zelf de dieren voeren en ook hier is weer een speeltuin bij. Naar het artikel.
 • ‘t Duvelshöfke in Oldenzaal: Vooral in de zomer is dit een hele leuke plek! Hier kun je namelijk in deze periode je eigen fruit plukken, onder andere aardbeien en diverse soorten bessen. Leuk met én zonder kinderen! Naar het artikel.

De IJskuip in Denekamp

 • Streekmarkt Twente in Delden: De lekkerste streekproducten uit Twente koop je elke eerste zaterdag van de maand op de Streekmarkt Twente in Delden. De markt is geopend van 09.00 uur tot 15.00 uur. Naar het artikel.
 • Wijngaard Hof van Twente: Om in de foodmood te blijven; Wijngaard Hof van Twente is erg leuk voor een rondleiding over de wijngaard en een proeverij (met hapjes!) van de verschillende soorten wijn. Naar het artikel.
 • Escape Room Enschede: Ga de uitdaging aan en ontsnap uit een Escape Room! Naar het artikel.
 • Beauty & Wellness: Twente heeft ook heel veel leuke plekjes als het gaat om beauty & wellness. Van relaxen op de boerderij tot verwend worden in een luxe hotel! Naar het artikel.

Beauty & wellness in Twente

Twente ontdekken
Het is ook erg leuk om Twente op een leuke en originele manier te ontdekken. Zo tourden wij al eens door de Twentse landschappen op een scooter, maar ook in een geweldig mooie oldtimer!

 

De leukste uitjes in Duitsland

De meeste uitjes die wij doen in Duitsland zijn toch wel gebaseerd op kinderen. Tenzij boodschappen doen ook een uitje is. Boodschappen doen in Duitsland vind ik zó leuk en dat is voor mij ook echt een beetje een uitje, haha! Maar behalve dat is er natuurlijk nog heel veel meer leuks te doen in Duitsland!

 • Dierentuinen: Duitsland heeft ontzettend veel leuke én betaalbare (!) dierentuinen. Zo bezochten wij al de dierentuin in Nordhorn, Rheine, Osnabrück en Wildpark Frankenhof.
 • Pretpark Ketteler Hof: Een van de leukste speeltuinen waar ik ooit was! Hier is zo ontzettend veel te doen, hier kun je je echt een hele dag vermaken! Naar het artikel.
 • Winkelen in Meppen: Ik ging eens naar Meppen om te winkelen en dat was leuk! Een klein en gezellig stadje met voldoende winkels en terrasjes! Naar het artikel.

Ketteler Hof / Maudgeniet.nl

Laat het me weten!

Uiteraard is er nog zoveel meer te doen in onze omgeving. Ook deze zomer ga ik weer veel op pad, zowel in Twente als over de Duitse grens. De leukste plekjes ga ik uiteraard weer delen en worden toegevoegd aan dit artikel. Heb jij nog leuke plekjes in Twente of (net) over de Duitse grens die je graag op mijn blog terug zou willen lezen? Laat het me dan weten door hieronder een reactie te plaatsen, mij een mailtje te sturen of een berichtje op social media!

 

5 Comments
 • Chris W.

  Leuk te lezen. Heb 20 jaar in Lonneker gewoond. Met de kids waren we pas nog bij de Escape Room in Enschede! Die is echt gaaf.

  • Maud

   Oh echt? Dat is om de hoek! De Escape Room in Enschede is erg leuk, maar mijn kids zijn er nog iets te klein voor.. Moeten we nog even een paar jaartjes mee wachten, hihi.

 • Marcella

  Leuk, genoeg te ontdekken als ik die kant op ga! Moet ik toch echt eens doen hè!

 • Arnold

  Jammer dat je alleen het achterland van Oldenzaal belicht
  Enschede en gronau bestaan ook hoot

  • Maud

   Hoi Arnold. Heb je helemaal gelijk in, dit artikel wordt dan ook steeds aangevuld met nieuwe leuke plekjes. Heb je tips? 🙂

Leave a Reply